به گزارش ایرنا، 'وان جنیدی تونكو جعفر' معاون وزیر كشور مالزی روز شنبه در ایالت پینانگ این كشور به خبرنگاران، گفت كه براساس مذاكرات انجام شده با مقامات كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هم اكنون چارچوب زمانی سه ماهه برای اعزام پناهجویان به دیگر كشورها مشخص شده است.
در حال حاضر بیش از 150 هزار پناهجو در دفتر كمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل در مالزی ثبت نام كرده اند و دستكم هر فرد سه سال باید در نوبت برای انجام تشریفات اداری به منظور اعزام به كشور سوم باشد.
بسیاری از این پناهندگان كه اكثر آن ها میانماری هستند در وضعیت نامناسبی بسر برده و برخی گزارش ها نشان می دهد مورد آزار و اذیت و رفتار نامناسب قرار می گیرند.
به نوشته تارنمای روزنامه 'سان'، معاون وزیر كشور مالزی همچنین از كشورهای مهاجرپذیر به ویژه كشورهای غربی خواست در پذیرش پناهجویان تنها افراد متخصص و آموزش دیده را مدنظر قرار ندهند.
وی خواستار پذیرش پناهجویانی شد كه كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان صلاحیت پناهجویی آنها را تایید كرده است.
وی خطاب به كشورهای سوم گفت: با پذیرش این پناهجویان از آسیب رساندن به مالزی جلوگیری كنید.
مالزی تاكنون كنوانسیون پناهجویان 1951 را امضا نكرده است.
بر اساس آمار ارائه شده در پایگاه اطلاع رسانی 'كنوانسیون های سازمان ملل متحد' تا سال 2010 در مجموع 144 كشور كنوانسیون 1951 مربوط به وضعیت پناهندگان را امضا كرده اند.
وان جنیدی تصریح كرد افرادی كه به بهانه پناهجویی وارد مالزی شده اند در واقع به عنوان پناهجو شناخته نمی شوند و تنها بر پایه مسائل حقوق بشر در این كشور حضور دارند.
وی گفت در حاضر 150 هزار پناهجو در مالزی حضور دارند كه بیشتر آنها از كشور میانمار هستند.
معاون وزیر كشور مالزی از پناهجویان خواست از حمایت دولت این كشور از آنها سوء استفاده نكنند.
اظهارات اخیر وزیر كشور مالزی نشان می دهد پس از آن انجام شد كه در ماه های گذشه بیش از 30 میانماری در ایالت پینانگ مالزی كشته شدند.
پلیس مالزی تاكنون 9 میانماری را در ارتباط با این قتل های دستگیر كرده است اما همچنان عاملان قتل های ایالت پینانگ معرفی نشده اند.
براساس آمار كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در مالزی، 154 هزار و 460 پناهجو در این كشور برای رفتن به كشور سوم حضور دارند كه 139 هزار و 200 نفر از آن ها میانماری هستند.
از نظر تركیب جمعیتی 70 درصد پناهجویان را مردان و 30 درصد دیگر را زنان تشكیل می دهند و 32 هزار و 710 نفر از این افراد در رده سنی زیر 18 سال قرار دارند.
پناهجویان ایرانی با تعداد 580 نفر هفتمین جمعیت بزرگ پناهجویان را در كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان مالزی به خود اختصاص داده اند.
اتباع میانمار، سریلانكا، پاكستان، سومالی، سوریه، عراق و ایران هفت كشوری هستند كه بیشترین پناهجو را در مالزی دارند.
آذر ماه امسال گزارش هایی در خصوص وضعیت نامناسب پناهجویان كشورهای مختلف در مالزی و شرایط طاقت فرسای این گروه منتشر شد.
پناهجویانی كه به مالزی سفر می كنند اجازه كار ندارند و مدرسه ای نیز برای فرزندان آن ها وجود ندارد، تا جایی كه نبود فرصت ادامه تحصیل برای فرزندان، آن ها را مجبور به راه اندازی مراكزی داخلی كرده است تا زمینه آموزش فرزندان خود را فراهم كنند.
این گزارش ها نشان می داد پناهجویان در مالزی در هر زمانی ممكن است بازداشت و به سلول های پر از زندانی منتقل شوند.
شبكه خبری الجزیره نیز اخیرا گزارشی از پناهجویان در مالزی پخش كرد كه نشان می داد این پناهجویان در بازداشتگاه ها به سر می برند و برای بازرسی بدنی مجبور به برهنه شدن هستند و در برخی موارد مورد ضرب و شتم قرار می گیرند.
معاون وزیر كشور مالزی این گزارش ها را رد كرد و مدعی شد در رفتار با پناهجویان، شان انسانی آنها رعایت می شود.
آساق**241**1611
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴
كوالالامپور – ایرنا – دولت مالزی از كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواست در یك چارچوب زمانی سه ماهه نسبت به انتقال ده ها هزار پناهجوی كشورهای مختلف از جمله ایران به كشورهای دیگر اقدام كند.