اراك-ايرنا- استاندار استان مركزي گفت: دستگاه هاي فرهنگي استان وظيفه بسيار خطيري براي كاهش طلاق برعهده دارند و نبايد در اين زمينه كوتاهي كنند.

« محمد حسين مقيمي » روز شنبه در نشست شوراي هماهنگي ثبت احوال استان مركزي افزود: مدارس، دانشگاه ها، مساجد و دستگاه هاي فرهنگي بايد با توجه ويژه به بحث مشاوره قبل و بعد از ازدواج؛ آمار طلاق را در استان كاهش دهند.

وي ادامه داد: در برخي استان ها واحدهاي مشاوره اي در كاهش آمار طلاق دستاوردهاي بزرگي را به دست آورده و توانسته اند بسياري از مشكلات را حل كنند كه اين مهم در استان مركزي مغفول مانده است.

استاندار استان مركزي بيان كرد: آموزش مهارت هاي زندگي بايد از دوران دبستان در برنامه ريزي آموزشي قرار گيرد تا پس از ازدواج مشكلات كمتري دامنگير زوجين شود.

وي خاطر نشان كرد: در سال هاي اخير موضوع طلاق به معضلي در كشورهاي در حال توسعه تبديل شده و مشكلات و نگراني هاي فراواني را براي خانواده ها به وجو آورده است.

مقيمي ،حضور فعال سازمان هاي فرهنگي را در ارائه عملكرد پيشگيرانه براي كاهش طلاق ضروري دانست و گفت: بهزيستي متولي مشاوره هاي پيش از ازدواج و پس از درخواست طلاق زوجين است و با مشاركت و هماهنگي فعال ساير دستگاه ها مي توان اين معضل را كاهش داد.

استاندار استان مركزي در بخش ديگري از سخنان خود علت اصلي تمايل نداشتن جوانان به ازدواج را مشكلاتي نظير مسكن و اشتغال عنوان كرد و گفت: بايد با برنامه اي منسجم و حساب شده، رفع اين مشكلات در صدر برنامه ها قرار گيرد.

مدير كل ثبت احوال استان مركزي نيز در اين نشست گفت: جمع آوري، توليد و انتشار آمار جمعيتي از وظايف سازمان ثبت احوال است كه اين زمينه رشد و پيشرفت كشور را در ابعاد اقتصادي، سياسي و فرهنگي فراهم مي كند.

« يزدان خسروي » افزود: هيچ بنگاه اقتصادي بدون داشتن آمار و برنامه ريزي قادر به ارائه خدمات و برنامه ريزي ريزي نيست و مسوولان تنها مي توانند از طريق اين آمار و اطلاعات براي آينده كشور برنامه ريزي كنند.

وي ادامه داد: ميزان ثبت ولادت نسبت به جمعيت در جهان 19 و دو دهم در ازاي هر هزار نفر است كه اين رقم در كشور 18 و پنج دهم و در استان مركزي نيز 14 و 9 دهم در هزار نفر است.

مدير كل ثبت احوال استان مركزي رتبه ولادت كشور در بين 14 كشور همسايه را رتبه هشتم عنوان كرد و بيان كرد: ثبت ولادت در استان با توجه به نرخ رشد جمعيتي در بين ساير استانها رتبه 27 است.

خسروي، نرخ رشد جمعيت كشور و استان مركزي را به ترتيب يك و دو دهم درصد و 97 صدم درصد عنوان كرد و گفت: سالانه حدود 950 هزار نفر به جمعيت كشور و حدود 22 هزار نفربه جمعيت استان افزوده مي شود و استان هاي سيستان و بلوچستان، هرمزگان و گلستان بيشترين ميزان ثبت ولادت را نسبت به سهم جمعيت دارند.

مدير كل ثبت احوال استان مركزي افزود: همچنين در اين استان شهرستانهاي اراك با 16 و هفت دهم در هزار، ساوه 16 و دو دهم در هزار و خمين با 15 و هشت دهم در هزار داراي بيشترين ميزان ثبت ولادت را به خود اختصاص داده و شهرستان هاي تفرش با 9 و هشت دهم در هزار، آشتيان 10 و سه دهم در هزار و زرنديه با 12 و سه دهم در هزار داراي كمترين ميزان ثبت ولادت به نسبت سهم جمعيت استان هستند.

وي افزود: پيش بيني مي شود در سال يك هزار و 430 جمعيت ايران با متوسط يك فرزند به 84 ميليون و 500 هزار نفر افزايش و بعد از آن كاهش را خواهيم داشت و اين رقم با نرخ باروري يك و هفت دهم درصد در سال يك هزار و 430 به بيش از 90 ميليون نفر افزايش يابد و سپس رشد منفي آغاز شود.

وي يادآور شد: در 9 ماه سال جاري 16 هزار و 850 نفر در استان مركزي متولد شده اند كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو و هفت دهم درصد افزايش داشته است.

مدير كل ثبت احوال استان مركزي گفت: همچنين از ابتداي سال جاري تا كنون پنج هزار و 448 نفر در اين استان فوت شده اند كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش و چهار دهم درصد كاهش داشته است.

خسروي ثبت ازدواج و طلاق در اين مدت را در استان مركزي به ترتيب 9 هزار و 486 مورد و دو هزار و 571 مورد عنوان كرد و گفت: ثبت ازدواج در اين استان 12 و چهار دهم درصد كاهش و آمار طلاق نيز يك و شش دهم درصد افزايش داشته است.

مدير كل ثبت احوال استان مركزي اظهار كرد: در سال جاري بيشترين ازدواج ثبت شده مردان در گروه سني 25 تا 29 است و اين آمار در زنان در گروه سني 20 تا 24 است.

خسروي ميانگين سني طلاق براي مردان را 34 و سه دهم و براي زنان 29 و دو دهم عنوان كرد افزود: در اين مدت بيشترين طلاق ثبت شده مردان در گروه سني 25 تا 29 سال و زنان در گروه سني 20 تا 24 سال به ثبت رسيده است.

وي يادآور شد: در سالجاري امير علي با فراواني 503 مرتبه، امير حسين 383، محمد طاها 344، حسين 341 و علي 319 مرتبه رتبه اول تا پنجم را در پسران به خود اختصاص داده است.

مدير كل ثبت احوال استان مركزي ادامه داد: همچنين فاطمه با فراواني 699 مرتبه، زهرا 450، نازنين زهرا 258 ، زينب 200 و يسنا با 159 مرتبه بيشترين فراواني اسم در دختران را به خود اختصاص داده اند.ك/2

716/559