بندرعباس- ايرنا- رييس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بندرعباس ضمن تاكيد بر كنترل منظم فشار خون، گفت: 50 درصد نارساي هاي قلبي به دليل فشار خون بالا است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر «حسين فرشيدي» روز شنبه در نشست شوراي سلامت هرمزگان اظهار داشت: اگر فشار خون به طور مرتب كنترل نشود، در 95 درصد موارد موجب بروز سكته هاي مغزي و يا قلبي مي شود.

وي افزود: با وجود اهميت مساله كنترل فشار خون، در ايران تنها 16 درصد از بيماران مبتلا به فشار خون به درمان خود ادامه مي دهند.

فرشيدي با اشاره به افزايش بيماري هاي قلبي و عروقي در كشورهاي در حال توسعه و هزينه بالاي درمان اين بيماران، بيان داشت: با توجه به اين مساله بهتر است پيشگيري را در اولويت كارهاي خود قرار دهيم و در اين راسا برنامه ريزي هاي دقيقي انجام شود.

وي خاطر نشان كرد : لازمه يك برنامه ريزي مناسب ، داشتن مدارك و مستندات از مردم جامعه مي باشد و از اين رو به منظور بررسي و دست يابي به آمارهاي استاني، اين دانشگاه طرح غربالگري و بررسي ريسك فاكتورهاي خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را از شهر بندرعباس شروع كرده است.

رييس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بندرعباس تاكيد كرد: گسترش ، ادامه و تكميل اين پروژه نيازمند تخصيص اعتبار است.

فرشيدي هدف از اجراي اين پروژه را مطالعات اپيدميولوژيك و انتخاب اولويتهاي انجام مداخلات از جمله آموزش همگاني و شناسايي و ارجاع موارد پرخطر به مراكزي كه دراين طرح راه اندازي مي شوند ، عنوان كرد .

به گفته وي در اين مراكز انجام مراحل تشخيص ، درمان و در نهايت كاهش حوادث قلبي عروقي در جامعه مورد بررسي قرار مي گيرد.

اين پزشك متخصص داشتن يك رژيم غذايي مناسب ، تحرك فيزيكي منظم ، رژيم غذايي غني از ميوه و سبزي ، داشتن وزن متعادل و مصرف نكردن دخانيات را از عوامل جلوگيري از بيماريهاي قلبي و سكته ها عنوان كرد.

به دنبال صنعتي و ماشيني شدن جوامع و تغيير شيوه زندگي مردم در سالهاي اخير و كم تحركي مفرط ، عدم مصرف ميوه و سبزيجات كافي و مصرف غذاهاي آماده و فرآوري شده و سرخ كردني ها همگي موجب شده تا امروزه بيماريهاي غير واگير از معضلات بزرگ جوامع جهاني شود.

سازمان بهداشت جهاني ضمن ابراز نگراني در خصوص افزايش بيماري هاي قلبي و عروقي، زنگ خطر را به صدا در آورده و از دولتها و سياستگزارها خواسته كه اولويت اصلي خود را تلاش جهت كاهش اين بيماريها قرار دهند.

7198/668 / 1539