به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینس، این لیزر مایكروویو بسیار كوچك كه با عنوان maiser شناخته می شود، توان خود را از الكترون های منفردی به دست می آورد كه از درون ماده نیمه هادی عبور می كنند. این الكترون ها مانند اتم های منفردی عمل می كنند كه به آن ها نقاط كوانتومی گفته می شود.
محققان در حال بررسی روش های استفاده از نقاط كوانتومی به عنوان اجزای پردازشی كوانتومی بودند كه این دستگاه كوچك را ساختند. به اعتقاد آن ها دستگاه maiser مثالی از تعامل بنیادین بین نور و الكترون های متحرك است.
محققان به دنبال شناسایی راهكارهایی برای برقراری ارتباط بین دو نقطه كوانتومی بودند و برای این منظور سامانه ای را طراحی كردند كه در آن یك الكترون از نقطه كوانتومی دارای سطح انرژی بالاتر به نقطه دارای انرژی كمتر حركت می كند و در نتیجه از نقاط كوانتومی ذرات، نور گسیل می شود.
نقاط كوانتومی از نانونوارهای بسیار نازكی از جنس نوعی نیمه هادی موسوم به ایندیوم آرسنید ساخته شده اند كه قطر آن ها حدود یك میلیاردم متر است. این نانونوارها روی نانونوارهای نازكتری از جنس فلز قرار می گیرند كه به عنوان الكترود عمل كرده و سطح انرژی را در نقاط كوانتومی كنترل می كنند.
جریان الكتریكی موردنیاز این دستگاه لیزر در حدود یك میلیاردم جریان الكتریكی لازم برای راه اندازی یك دستگاه سشوار خانگی است.
گزارش كامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Science به چاپ رسیده است.
علمی(6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۱
تهران-ایرنا-محققان دانشگاه پرینستون در حالی كه به دنبال كاربردهای مواد نیمه هادی به عنوان اجزای سامانه های پردازش كوانتومی بودند، لیزری را ساختند كه به اندازه یك دانه برنج است.