مشهد – ايرنا – رئيس مركز جامع ديابت ارتش در شرق كشور گفت: روزانه 30 بيمار مبتلا به ديابت به اين مركز مراجعه و از خدمات آزمايشگاهي و درماني آن بهره مند مي شوند.

'بهروز افتخارزاده' روز يكشنبه در حاشيه همايش يكروزه 'ديابت و اهميت عوارض و پيشگيري از آن' كه در سالن همايش بيمارستان 550 شمس الشموس ارتش در مشهد برگزار شد، افزود: عمده مراجعه كنندگان مبتلا به ديابت در اين مركز 35 سال به بالا سن دارند.

وي بيان كرد: از سال 1389 و تاسيس اين مركز تاكنون پرونده بيش از 600 بيمار دائم در آن ثبت شده است كه به صورت دوره اي تحت مراقبت هاي پزشكي، درماني، سرپايي و بستري قرار گرفته اند.

افتخارزاده اظهار كرد: مركز جامع ديابت ارتش در شرق كشور به دنبال طرح سراسري غربال گري ديابت راه اندازي شد و كليه بيماران در اين مركز از خدمات پزشك عمومي ديابت، مشاوره تغذيه، مشاوره روانشناسي، خدمات پرستاري، ويزيت هاي تخصصي در كليه رشته ها و خدمات آزمايشگاهي بهره مند مي شوند.

رئيس بيمارستان 550 ارتش گفت: خدماتي كه در مركز ديابت اين بيمارستان ارائه مي شود به بيماران ديابتي تيپ 1 و 2 مي باشد كه آزمايش هاي فوق تخصصي روي آنها انجام مي شود.

افتخارزاده اظهار كرد: بيماران ديابتي در اين مركز از نظر ميزان قند خون پايش مي شوند، آموزشهاي لازم در ارتباط با نحوه تزريق انسولين و نوع آن به آنان داده و پرستاري لازم از آنان انجام مي گيرد.

وي گفت: در اين مركز ويزيت هاي دوره اي براي بيماران ديابتي انجام مي شود كه الگوي مشخصي دارد تا بتوانند از خدمات درماني و آزمايشگاهي، بهره مند شوند.

وي اظهار كرد: بيمارستان 550 ارتش يكي از فعال ترين مراكز درماني بيماران ديابتي در سطح استان خراسان رضوي است و عمدتا بيمه شدگان نيروهاي مسلح و كليه بيماراني كه از مراكز بهداشت استان فرم ارجاع دريافت كرده اند براي بهره مندي از خدمات تشخيصي، پاراكلينيك و كلينيكي به اين مركز مراجعه مي كنند.

رئيس مركز جامع ديابت ارتش در شرق كشور گفت: كليه خدمات اين مركز براي بيمه شدگان خدمات درماني نيروهاي مسلح رايگان است و ارائه خدمات به ساير افراد نيز برحسب نوع بيمه و ميزان تعرفه هاي دولتي انجام مي گيرد.

افتخارزاده با بيان اينكه شرايط ديابت در استان خراسان رضوي تفاوتي با ساير استانها ندارد، افزود: روند جهاني ديابت نشان مي دهد كه با توجه به نوع تغذيه، فرهنگ و عادات تغذيه مردم، آمار ابتلا در سراسر جهان از يك روند صعودي برخوردار است.

وي كم تحركي و شيوه هاي غلط تغذيه را عامل اصلي شيوع ديابت در كشور دانست و گفت: روند صعودي ابتلا به ديابت ضرورت برگزاري همايش هاي آموزشي براي بيماران و پزشكان را دوچندان مي كند.

وي گفت: برهمين اساس همايش يك روزه 'ديابت و اهميت عوارض و پيشگيري از آن' با هدف ارتقاي سطح آگاهي علمي و عملي پزشكان و دستاندركاران مراكز درماني در زمينه درمان و مراقبت از عوارض ديابت در سالن همايش اين بيمارستان برگزار شد.

رئيس بيمارستان 550 شمس الشموس ارتش اظهار كرد: در اين همايش 90 نفر از پزشكان دانشگاه علوم پزشكي مشهد و متخصصان ديابت حضور داشتند و در جريان مباحثي از جمله عوارض بيماري و نقش تغذيه در پيشگيري از ديابت قرار گرفتند.

افتخارزاده گفت: ديابت بيماري مزمني است كه در اثر كاهش يا فقدان ترشح هورمون انسولين در بدن يا به‌ دنبال عدم توانايي بدن در استفاده از انسولين بوجود مي ‌آيد.

وي افزود: يكي از شايع ترين عوارض ديابت، زخم هاي ديابتي و قطع شدن انگشتان پا در نتيجه آن مي باشد كه مركز جامع ديابت ارتش در شرق كشور تا پايان سال نخستين كلينيك پاي ديابتي را راه اندازي مي كند.

7489/522