پكن - ایرنا - «محمود حجتی» وزیر جهاد كشاورزی جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در پكن بر روان سازی مناسبات و توسعه همكاری های دو جانبه تهران - پكن تاكید كرد.

وی كه در صدر یك هیات اقتصادی به چین سفر كرده است، در دیدار با «هان چانگ فو» وزیر كشاورزی چین گفت: باید موانع موجود بر سر راه گسترش همكاری های دو كشور رفع شود.

وزیر جهاد كشاورزی ایران بر عزم و اراده تهران برای تعامل سازنده و جدی با چین تاكید كرد و گفت:‌ توسعه و تعمیق بیش از پیش مناسبات تهران - پكن در دستور كار دو طرف قرار دارد و امیدوارم مذاكرات جاری به گسترش روابط دو جانبه بیش از پیش كمك كند.

حجتی افزود: ایران و چین ظرفیت های بسیاری گسترده ای در حوزه همكاری های كشاورزی دارند و تهران معتقد است كه گسترش این همكاری ها، به ارتقای مناسبات تا سطح مطلوب منجر خواهد شد.

وزیر جهاد كشاورزی ایران با ارائه گزارشی از روند پیشرفت های ایران در حوزه كشاورزی، گفت: ایران به واسطه فرصت های اقلیمی، تاریخی و اجرای سیاست های توسعه ای در برخی حوزه های كشاورزی پیشرفت های قابل توجهی داشته و در برخی حوزه ها نیز روند توسعه را در پیش گرفته است. امیدواریم این دیدارها و مذاكرات به ایجاد زمینه های لازم برای تبادل این تجربیات منجر شود.

وی همچنین با اشاره به سفر معاون وزیر كشاورزی چین به ایران در اردیبهشت ماه گذشته، گفت: در این سفر یادداشت تفاهم تقویت همكاری های كشاورزی ایران و چین به امضا رسید و امیدواریم بتوانیم این یادداشت تفاهم را اجرایی و حركتی عملی را در حوزه مناسبات كشاورزی سازماندهی كنیم.

وزیر جهاد كشاورزی ایران در این دیدار به همتای چینی خود پیشنهاد داد كارگروه مشتركی زیر نظر وزرای كشاورزی دو كشور تشكیل شود تا با بررسی مسائل مورد علاقه،‌ نقشه راهی برای آینده همكاری ها تهیه شود.

حجتی همچنین از وزیر كشاورزی چین برای سفر به ایران و ادامه رایزنی های دو كشور در حوزه كشاورزی دعوت كرد.

وی با تاكید بر لزوم حضور بخش خصوصی در حوزه روابط كشاورزی ایران و چین، گفت: مشاركت بخش خصوصی در طرح هایی كه دو كشور برای همكاری های دوجانبه تعریف می كنند، از مواردی است كه امیدواریم در حوزه همكاری های دو جانبه مورد توجه قرار گیرد.

وزیر جهاد كشاورزی ضمن اعلام آمادگی ایران برای همكاری همه جانبه با چین در حوزه های مختلف كشاورزی از جمله شیلات، دامپروری و صنایع تكمیلی، نسبت به استفاده از تجربیات طرف چینی در حوزه هایی چون پرورش ماهی در قفس ابراز امیدواری كرد و بر لزوم تسریع اجرای موافقت نامه های دو كشور در حوزه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی تاكید كرد.

حجتی همچنین لزوم تعامل ایران و چین در حوزه بهداشت و قرنطینه دامی را مساله مهمی توصیف كرد كه ضمن تامین منافع دو كشور، به برداشته شدن برخی موانع در عرصه روابط تهران - پكن منجر خواهد شد.

«هان چانگ فو» وزیر كشاورزی چین نیز در این دیدار روابط تاریخی ایران و چین را مورد تاكید قرار داد و از جاده ابریشم به عنوان خط ارتباطی تاریخی دو ملت در دوره های مختلف یاد كرد.

وی افزود: دو كشور پس از آغاز مناسبات سیاسی در ماه اوت سال 1971 میلادی، شاهد پیشرفت های قابل ملاحظه ای در حوزه روابط دو جانبه بوده اند و ما از آن زمان تا به امروز شاهد روند رو به رشد همكاری های تهران - پكن در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بوده ایم.

او با ارائه گزارشی از روند توسعه فعالیت های كشاورزی چین گفت: مدرنیزه كردن فعالیت های كشاورزی در چین در چارچوب سیاست های «كشاورزی نوین» با هدف تامین غذایی یك میلیارد و 300 میلیون جمعیت چینی مساله ای بوده كه همواره مورد توجه پكن قرار داشته و موفقیت ها در این حوزه تلاشی در جهت ایمنی غذایی جهان بوده است.

این مقام چینی با اشاره به دیدار «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین با «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس سازمان همكاری شانگهای، بر لزوم گسترش مناسبات دو جانبه تاكید كرد و گفت: واقعیت این است كه همكاری دو كشور در حوزه های كشاورزی از بخش های مهم و قابل توجه روابط ایران و چین است.

آساق**231** 1597**1545