مشهد - ایرنا - معاون اجرایی اداره كل امور اتباع و مهاجرین وزارت كشور گفت: هزینه هر سال تحصیلی دانش آموزان اتباع بیگانه و مهاجرین خارجی در ایران پنج هزار میلیارد ریال و برای 12 سال تحصیل آنان 60 هزار میلیارد ریال است.

«عباس نصرالهی» روز سه شنبه در مراسم گشایش مدرسه 12 كلاسه مولوی برای پناهندگان خارجی در منطقه تبادكان مشهد با حضور نماینده كمیساریای عالی سازمان ملل و نمایندگان سفارتخانه های ژاپن و استرالیا در ایران افزود: در سطح ایران 330 هزار دانش آموز تبعه بیگانه و مهاجر خارجی مشغول تحصیل هستند كه حداقل هزینه تحصیلی برای هر دانش آموز در یك سال 13 میلیون ریال است.

وی گفت: هم اكنون در ایران هزار و 300 مدرسه برای دانش آموزان پناهنده خارجی وجود دارد كه به منظور رفاه حال آنان باید 13 هزار كلاس درس دیگر نیز در سطح كشور ایجاد شود.

معاون اجرایی اداره كل امور اتباع و مهاجرین وزارت كشور افزود: خدمات رسانی جمهوری اسلامی ایران به دانش آموزان پناهنده و تبعه بیگانه بسیار پرهزینه و گسترده است.

وی گفت: باید خدمات جمهوری اسلامی به مهاجرین مستندسازی شود به ویژه امسال كه مقارن با سی امین سال حضور كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران است.

نصرالهی ادامه داد: ملت ایران در راستای ارج نهادن به كلام بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب زمینه تحصیل فرزندان اتباع بیگانه و مهاجرین افغان را در كشور فراهم كرده به این امید كه آنان با كسب علم، افغانستان را بسازند.

وی با اشاره به خدمات رسانی ایران به مهاجرین پیش ازپیروزی انقلاب و بعد از آن افزود: پیش از انقلاب اسلامی در وزارت كشور اداره امور اتباع وجود داشت كه با پایه گذاری جمهوری اسلامی این نهاد به اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی تغییر نام یافت.

معاون اداره كل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور بیان كرد: مهاجر همواره برای ملت ایران فردی عزیز، گرامی و منشا خیر و بركت بوده همانطور كه پیامبر اسلام سالها مهاجر بوده اند و رهبر كبیر انقلاب نیز 15 سال را در تبعید بسر بردند.

وی در ادامه گفت: امسال دوران طلایی كمكهای كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به وزارت آموزش و پرورش ایران بود بطوری كه 100 میلیارد ریال به ساخت و تجهیز مدارس در ایران كمك كرد اما این رقم در مقابل هزینه زیادی كه كشورمان برای تحصیل دانش آموزان خارجی پرداخت می كند ناچیز است.

نصرالهی افزود: جامعه جهانی وظیفه دارد كشورهای مهاجرپذیر را در خدمات رسانی به پناهندگان یاری دهد لذا از سازمان ملل متحد انتظار داریم ایران را در رسیدگی به امور پناهندگان كمك كند.

وی همچنین با اشاره به برنامه های اداره كل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور در سال 2015 میلادی گفت: توسعه مهمانپذیرها در سطح كشور، ارتقا سطح آموزشی دانش آموزان و دانشجویان پناهنده و رسیدگی به امور رفاهی و تحصیلی پناهندگان در اولویت برنامه های امسال قرار دارد.

معاون هماهنگی اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: از یك میلیون و 400 هزار دانش آموزی كه در 12 هزار آموزشگاه این استان مشغول تحصیل هستند 60 هزار دانش آموز تبعه بیگانه می باشند كه در دو هزار كلاس درس تحصیل می كنند.

'حسین شادكام' افزود: مدرسه تازه تاسیس مولوی در منطقه تبادكان دومین مدرسه ای است كه ویژه فرزندان اتباع بیگانه و مهاجرین خارجی در خراسان رضوی ساخته شده است.

وی بیان كرد: این مدرسه در زمینی با مساحت هزار و 500 مترمربع و زیربنای هزار و 586 مترمربع با هزار مترمربع محوطه سازی در طول پنج ماه ساخته و زمین آن از سوی دهیاری و خیرین منطقه تبادكان اهدا شده است.

او گفت: مدرسه مولوی شامل 12 كلاس درس، آزمایشگاه، كارگاه، نمازخانه و كتابخانه است كه فقط كتابخانه آن با كمك 400 میلیون ریالی دولت استرالیا ساخته شده است.

وی ادامه داد: مدرسه مولوی با اعتبار 18 میلیارد و 200 میلیون ریال از محل اعتبارات كمیساریای عالی سازمان ملل متحد و كشورهای كمك كننده شامل استرالیا، ژاپن و آلمان بنا شده است.

معاون اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: 500 دانش آموز در دو مقطع ابتدایی و متوسطه اول مدرسه مولوی مشغول تحصیل هستند كه از این تعداد 270 نفر افغانستانی می باشند.

وی گفت: هدفگذاری برای تحصیل دانش آموزان در مدرسه مولوی در سال آینده 700 نفر است.

خراسان رضوی با 150 هزار مهاجر خارجی از كشورهای افغانستان، عراق، پاكستان و هند بعد از تهران مقام دوم مهاجرپذیری را در ایران به خود اختصاص داده است.

بیش از 60 هزار دانش آموز تبعه خارجی در این استان مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد دانش آموز تبعه خارجی 48 هزار نفر تبعه افغانستان و بقیه از اتباع 16 كشور دیگر هستند.

دو هزار و 500 معلم و فرهنگی كار تعلیم و تربیت دانش آموزان تبعه خارجی را در خراسان رضوی بر عهده دارند.

7489/660