به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، «مسعود سلطانی فر» در دیدار با «شهیندخت مولاوردی» افزود: وضعیت صنایع دستی نسبت به سال گذشته بهبود یافته و صادرات این بخش 30 درصد افزایش داشته است، اما با توجه به ظرفیت كشور شرایط رضایت بخشی ندارد.
وی با بیان اینكه ایران، چین و هند سه قطب صنایع دستی در جهان هستند، تصریح كرد: از مجموع 460 رشته صنایع دستی در دنیا ایران در 360 رشته سابقه تولید دارد.
معاون رییس جمهوری، عرضه صنایع دستی را برای فعالیت زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان این حوزه مناسب دانست و خاطر نشان كرد: صنایع دستی تولیدات بومی است كه با سرمایه اندك، زمینه اشتغال ارزان قیمت را فراهم كرده و برای كشور ارزآوری هم می كند.
سلطانی فر، مهمترین مشكل صنایع دستی را در بخش بازرگانی و فروش اقلام هنرهای دستی عنوان كرد و افزود: آثار زیبایی تولید می شود، اما فروش نرفتن آنها باعث می شود مشكلات این بخش همچنان باقی بماند؛ برای حل این مشكل باید برندسازی كرده و محصولات خود را با 4 یا 5 برند خوب و معتبر به دنیا معرفی كنیم.
رییس سازمان میراث فرهنكی تاكید كرد: با حضور در نمایشگاه های خارجی و ایجاد بازارچه های موقت و دایمی باید شرایط معرفی و فروش صنایع دستی را فراهم آوریم و به همین منظور در دو نمایشگاه خارج از كشور هم حضور پیدا كردیم.
وی با اشاره به سازمان هایی از جمله بهزیستی و كمیته امداد امام خمینی (ره) كه فعالیت های در راستای اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار انجام می دهند، گفت: دستگاه هایی از جمله وزارت كشور، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداو سیما نیز می توانند در این بخش كمك كرده و از امكانات و توان آنها نیز استفاده كنیم.
بر اساس گزارش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سلطانی فر پیشنهاد داد طرح اشتغال زنان سرپرست خانوار تا پایان سال جاری به صورت مشترك تهیه و به دولت ارایه شود.
وی تصریح كرد: رییس جمهوری به شدت نسبت به موضوع اشتغال به خصوص اشتغال زنان حساسیت دارد و به طور حتم از چنین طرح هایی استقبال می كند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت زنان در رشته های مختلف صنایع دستی را راهكاری دانست كه با كمترین سرمایه بیشترین سوددهی را به همراه خواهد داشت.
وی اضافه كرد: هر استان با توجه به زمینه خود در رشته های صنایع دستی می تواند هزاران نفر را تحت پوشش قرار دهد.
سلطانی فر همچنین با اشاره به تلاش زنان روستایی، گفت: آنها مسوولیت های متعددی را برعهده می گیرند؛ همزمان در كار دامداری، كشاورزی و خانه داری فعال هستند و پس از این فعالیت ها، پای دارقالی می نشینند.
رییس سازمان میراث فرهنكی با اشاره به سخت كوشی زنان روستایی گفت: ظرفیت زیادی وجود دارد و اگر با تقویت صنایع دستی، امكان اشتغالزایی بانوان را در این بخش مهیا كنیم به ماندگاری آنان و جلوگیری از مهاجرتشان به شهرها كمك خواهیم كرد.
مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده نیز با تاكید بر لزوم همكاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پیشنهاد كرد تفاهم نامه ای در زمینه اشتغال زنان سرپرست خانوار در رشته های مختلف صنایع دستی امضا شود.
«بهمن نامور مطلق» معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی نیز در این نشست درباره وضعیت صنایع دستی مطالبی عنوان كرد.
فراهنگ**7537**1601**
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷
تهران - ایرنا - رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: باید با عزم، اراده، همگرایی و هم افزایی برای رفع مشكل اشتغال زنان سرپرست خانوار تلاش كنیم.