دكتر مسعود مردانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود :در فصل زمستان به دلیل تغییر دما و سرد شدن هوا بروز عفونت های ویروسی دستگاه فوقانی غیر قابل اجتناب است و این احتمال وجود دارد كه بسیاری از افرادی كه تاكنون این ویروس را تجربه نكرده اند با رعایت نكردن بهداشت به بیماری آنفلوآنزای B مبتلا شوند.
وی با بیان اینكه یكی از مهمترین بیماری های عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی آنفلوآنزای B است اضافه كرد : راههای اپیدمی و همه گیری آنفلوانزای A و B یكسان هستند، در سال های 2009 تا 2013 آنفلوانزای نوع A كوچك در كشور شایع شد كه همان آنفلوانزای خوكی بود .
مردانی اضافه كرد: در سال جاری نوع آنفلوانزا B شایع شده است كه از نظر علائم هم پوشانی زیادی با آنفلوانزای نوع A دارد اما مهمترین تفاوت وجود مشكلات گوارشی در آنفلوانزای نوع B است كه در بیماران بروز می كند.
فوق تخصص بیماری های عفونی در باره علائم آنفلوآنزای B اظهار كرد : تب ، بدن درد ، سرفه ، عطسه و ...و در فرم شدید بیماری همراه با استفراغ ، تهوع ، اسهال خواهد بود .
مردانی توصیه كرد : بیماران در ابتدا با وجود مشكلات گوارشی همراه با تب به مطب ها مراجعه می كنند به این معنی كه از نظر علائم كلنیكی تفاوت عمده ای بین آنفلوانزای A و B وجود ندارد.
عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا با بیان اینكه این بیماری واگیر دار و در اماكن عمومی امكان انتقال بیماری بیشتر است، تاكید كرد: راههای پیشگیری و درمان در هر دو نوع آنفلوآنزا مشابه است .
وی توصیه كرد : رعایت بهداشت فردی و اجتماعی ، شست و شوی مكرر دست ها ، دست ندادن ، روبوسی نكردن و قرار نگرفتن در مكان های سر بسته می تواند از سرایت این ویروس جلوگیری نماید.
فوق تخصص بیماری عفونی اظهار كرد : این بیماری از دو راه یكی از راه تنفس و دیگری از راه دست منتقل می شود به همین دلیل شستوشوی دست ها بسیار مورد تاكید پزشكان است .
مردانی توصیه كرد: افراد هنگام سرماخوردگی باید از دست دادن و روبوسی بادیگران خودداری كنند و استفاده از دستمال به هنگام عطسه و سرفه نیز به منظور جلوگیری از انتشار ویروس ها ضروری است.
وی با بیان اینكه دوره درمان این بیماری سه تا پنج روز است هشدار داد : درمان نادرست این بیماری و یا دیر درمان كردن آنفلوانزای B می تواند همراه با عارضه عفونت ریوی و وخامت سلامتی فرد همراه باشد.
به گفته مردانی عفونت گوش میانی و درگیری سینوزیت ها،از دیگر عوارض این بیماری است .
*** افرادی كه تاكنون واكسن آنفلوآنزا تزریق نكرده اند سریع تر اقدام كنند
عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا باتوجه به شیوع این بیماری توصیه كرد: افراد پرخطر و كودكان باید نسبت به این بیماری واكسینه شوند تا از ابتلا به آنفلوآنزای B در امان باشند.
به گفته مردانی افرادی كه دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، بیماران دیابتی ، قلبی و عروقی ، ریوی و مصرف كنندگان داروهای شیمیایی در گروه پرخطر هستند كه ضروری است واكسن آنفلوآنزای B را دریافت كنند.
وی به خانواده ها توصیه كرد:كودكان به دلیل اینكه از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار است ضروری است كه با ترزیق واكسن از ابتلا به بیماری مصون بمانند.
علمی 1354**1599
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶
تهران - ایرنا - عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا با هشدار مبنی بر اینكه بتازگی موج جدید آنفلوآنزای B در كشور شایع شده است گفت : این بیماری می تواند همراه با مشكلات گوارشی مانند اسهال ، استفراغ و تب خود را نشان دهد.