برخي رسانه هاي افغانستان روز چهارشنبه گزارش سازمان ديده بان حقوق بشر كه نهادي غيردولتي مستقر در آمريكا است، در مورد وضعيت خشونت عليه خبرنگاران را در افغانستان بازتاب دادند.
در اين گزارش به محاكمه نشدن بسياري از عاملان خشونت عليه مطبوعات در افغانستان اعتراض شده است.
در بخشي از اين گزارش آمده است: روزنامه نگاران افغان از هر سو مورد تهديد هستند. از يك سو، دولت افغانستان كه با استفاده از ضعف هاي قانوني در حمايت از روزنامه نگاران، به ارعاب گزارشگران و دبيران مي پردازد تا آنان را از پرداختن به موضوع هاي بحث انگيز بازدارد و از سوي ديگر، گروه طالبان و ديگر شورشيان كه با تهديد خبرنگاران، آنان را وادار به پرداختن به خبرهاي مورد علاقه خود مي كنند. همچنين پليس و دستگاه دادگستري، خشونت و حملات عليه روزنامه نگاران را بي پيگرد مي گذارد.
در سال 2014 ميلادي، هشت روزنامه نگار افغان جان خود را از دست دادند. بدين ترتيب، اين سال، بدترين سال براي خبرنگاران از سال 2001 ميلادي به اين سو بود.
با سرنگوني طالبان، اكنون حدود هزار سازمان و بنگاه خبري در افغانستان فعال است، در حالي كه اين آمار در دوران طالبان، فقط 15 بنگاه خبري بود. با اين همه، بيش از 40 خبرنگار از زمان سقوط طالبان كشته شدند.
ديده بان حقوق بشر در گزارش خود از دولت افغانستان خواست تا مانع بروز خشونت عليه خبرنگاران شود و كساني كه عليه خبرنگاران مرتكب خشونت مي شوند را مجازات كند.
پيش از اين، ديده بان حمايت از رسانه هاي آزاد افغانستان اعلام كرده بود كه خشونت عليه خبرنگاران در سال 2014 ميلادي 64 درصد افزايش يافته است.
آساق*5*291**9163**1545
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶
كابل - ايرنا - ديده بان حقوق بشر در گزارشي از گسترش خشونت عليه خبرنگاران در افغانستان ابراز نگراني كرد و اعلام كرد: دولت افغانستان نيز در اين خشونت ها نقش دارد.