تهران - ايرنا - تفاهم نامه همكاري بين دانشگاه علم و صنعت ايران و پژوهشگاه نيرو با هدف حمايت بيشتر از طرح‌هاي پژوهشي و دانشگاهي در حضور روساي اين دو مركز دانشگاهي و پژوهشگاهي منعقد شد.

به گزارش ايرنا از دانشگاه علم و صنعت ايران، اين قرارداد همكاري براي مدت پنج سال اعتبار دارد و حمايت هاي آن شامل تحقيقات فناوري محور كه منجر به توليد دانش فني و فناوري بومي مي شود تعلق خواهد گرفت.

براساس اين قرارداد، براي اولين بار آزمايشگاه هاي تحقيقاتي در دانشگاه ها متعهد به تدوين و ارائه برنامه اجرايي براي دوره پنج ساله و در ادامه 10ساله براي تحقيقات هدفمند و در راستاي نيازهاي صنعت برق مي شود كه در اين برنامه مسير حركت به سمت دستيابي به فناوري بومي و تجاري سازي آنها بايد مشخص باشد.

در واقع براي اولين بار آزمايشگاه هاي تحقيقاتي متشكل از اساتيد، دانشجويان دكتري و محققين پسا دكتري به عنوان ساختار پايه در تحقيقات كشور و گروه هاي تحقيقاتي در درون آزمايشگاه ها مورد توجه و حمايت قرار گرفته و مسووليت هدايت پژوهش ها و دستيابي به فناوري هاي كاربردي را مي پذيرد.

در اين تعامل و همكاري، پژوهشگاه نيرو به كمك دانشگاه علم و صنعت ايران نسبت به ارتقاي علمي و توان تحقيقاتي پژوهشگران وابسته به خود در قالب استفاده از دوره هاي آموزشي براي توانمند سازي علمي و همكاري هاي علمي پژوهشي براي رشد خلاقيت هاي آنان اهتمام خواهد داشت.

از سوي ديگر، تعهد پژوهشگاه نيرو در قالب اين تفاهم نامه به حمايت از تحقيقات كاربردي منجر به تامين تجهيزاتي و مالي دانشجويان دكتري كه در آزمايشگاه هاي تحقيقاتي فعالند خواهد بود كه باعث ارتقاي كيفي اين دوره ها خواهد شد.

در اين تفاهم نامه، حمايت از محققين پسا دكتري در قالب گروه هاي تحقيقاتي دانشگاه نيز مي شود كه به اين ترتيب فرصت بيشتري براي جوانان مستعد و خلاق در عرصه هاي علمي و تحقيقاتي فراهم مي سازد.

'محمدعلي برخورداري' رييس دانشگاه علم و صنعت ايران در حاشيه امضاء اين تفاهم نامه گفت: در صورت عملياتي شدن محتوي اين تفاهم نامه قدم بسيار بزرگ و موثري براي كشور و اين دو مجموعه در راستاي ارتباط صنعت و دانشگاه رخ داده است.

رييس پژوهشگاه نيرو نيز در اين مراسم ابراز اميدواري كرد با نگاه مثبت دانشگاه علم و صنعت اقدامات مفيدي براي پيشرفت علمي انجام شود و گفت كه اين تفاهمنامه داراي دو وجه ارتباط آموزشي و پژوهش و فناوري است.

دكتر 'محمدصادق قاضي زاده' افزود: در قسمت پژوهش و فناوري مجموعه بررسي ها نشان داده است كه سازمان آموزش كشور خود را در راه درستي مي داند و رويه درستي را در پيش گرفته اما ما در بحث پژوهش و فناوري همه شاخص هاي مورد نظر را داريم امكانات، صنعت و دانشجو مستعد وجود دارد اما باز هم آن طور كه در بحث آموزش موفق هستيم در پژوهش موفقيت چشمگيري نداريم.

رئيس پژوهشگاه نيرو به تشريح اهداف اين تفاهم نامه پرداخت و گفت: با انعقاد اين تفاهمنامه در داخل دانشگاه مي توانيم اساتيد كه مستعد آموزش و فناوري هستند شناسايي و حمايت كنيم. اساتيد مي توانند در يك بازده ده و يا حداقل پنج ساله در حوزه تخصصي خودشان برنامه ريزي كنند تا بتوانند كشور را داراي يك سرمايه پژوهشي كنند.

وي به اعضاي هيات علمي دانشگاه علم و صنعت و پژوهشگاه نيرو اطمينان خاطر داد كه درصورت داشتن برنامه ريزي تخصصي علمي و فعاليت هاي پژوهشي منجر به دانش و فناوري بومي، از حمايت هاي دانشگاه و پژوهشگاه برخوردار خواهند شد.

قاضي زاده خاطرنشان كرد: ما در هر حوزه به دنبال تدوين اسناد راهبردي هستيم و تلاش مي كنيم تا كشور بتواند به سرمايه هاي علمي دست يابد و قطعا در ساختار پژوهشگاه نيرو به عنوان يك سازمان حامي پژوهش، در كنار دانشگاه علم و صنعت به عنوان يك مركز علمي و آموزشي معتبر مي توانيم نتايج خوبي از اين تفاهم نامه به دست آوريم.

علمي (1)**1055**1440