به گزارش ایرنا عبدالمجید شریف زاده پنجشنبه در جمع خبرنگاران در شیراز بیان كرد: در سال های گذشته به دلیل عدم مدیریت و نابسامانی در حوزه های مختلف صنایع دستی، بسیاری از هنرهای سنتی كشور از بین رفته و یا در آستانه فراموشی است.
وی افزود: فراهم كردن شرایط مناسب برای حمایت از هنرهایی كه رو به نابودی است ضرورت دارد كه متاسفانه در سال های اخیر به دلیل كم توجهی و قطع یارانه ها، برخی از كارگاه های هنرهای سنتی از جمله نساجی سنتی، شیشه گری و سفال گری آسیب دیده اند.
شریف زاده اظهارداشت: ثبت نشان جغرافیایی هنرهای سنتی و صنایع دستی در كشور یكی از راه های حمایت از صنایع دستی است كه تاثیر بسزایی در ماندگاری و حفظ این داشته های فرهنگی دارد.
مدیر كل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی كشور نیز گفت: در سالهای اخیر ایجاد خانه های صنایع دستی در اماكن تاریخی سراسر كشور در دستور كار این معاونت قرار گرفته كه هم اینك در استان های خراسان شمالی، خوزستان، كردستان، همدان، سیستان و بلوچستان و فارس این خانه ها راه اندازی شده اند.
كامران سبزه میدانی اضافه كرد: هدف از راه اندازی این خانه ها معرفی محصولات صنایع دستی و ایجاد فضای كارگاهی برای تولید محصولات و رونق كاربردی اماكن تاریخی است.
وی ادامه داد: به زودی پایانه صادرات صنایع دستی در كشور راه اندازی خواهد شد.
مشاور معاونت صنایع دستی كشور هم گفت: پایگاه اینترنتی فروش محصولات صنایع دستی بانوان ایجاد شده كه در این پایگاه معرفی و فروش تولیدات دختران دانش آموخته دانشگاهی ، زنان كار آفرین و هنرمندان روستایی در سطح بین المللی صورت می گیرد.
ویدا توحدی اظهارداشت: این اقدام برای حمایت از زنان هنرمند سراسر كشور با رویكرد دسترسی آسان برای فروش محصولات و اشتغالزایی هنرمندان نقاط محروم كشور صورت گرفته است.ك/2
اول ** 7382 /675
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۹
شیراز - ایرنا - مدیر كل دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی كشور گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده حدود 100 رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی كشور در حال فراموشی است.