به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا «علی نجفی توانا» روز شنبه در نشست خبری خود گفت: دادسرا و دادگاه انتظامی وكلا همچون كانون وكلا نهادی مستقل است كه به تخلفات این قشر از جامعه رسیدگی می كند.
وی با ارائه آماری 6 ماهه از دادسرای انتظامی وكلا اضافه كرد: طی نیمه نخست امسال 634 شكایت واصل شد كه 374 شكایت منع تعقیب، 148 مورد اعتراض منع تعقیب، 178 مورد كیفرخواست، 19 مورد عدم صلاحیت و 5 مورد موقوفی تعقیب داشتیم.
وی تعداد دادیاران در دادسرای انتظامی وكلا را 59 نفر اعلام كرد كه 7 نفر از آنان زن هستند.
رییس كانون وكلای دادگستری مركز با بیان این كه 1214 پرونده وكالت در سال 93 صادر شده است گفت: 1123 پروانه مربوط به پذیرفته شدگان آزمون سال 92 بود.
وی ادامه داد: 46 نفرشان كارمندان بازنشسته ای بودند كه طبق بند (د) ماده 8 پروانه وكالت گرفتند و 25 نفر نیز دارندگان پایه قضایی بودند.
** وكلا غیرخودی نیستند
رییس كانون وكلای دادگستری مركز درمورد لایحه جامع وكالت گفت: آنچه مسلم است این است كه به یك لایحه جامع ، متضمن ابعاد مختلف نیازمند هستیم.
وی با بیان اینكه 50درصد وكلای كشور در مركز فعالیت می كنند، ادامه داد: برای رفع چالش و سوء تفاهم بین كانون وكلا و سایر نهادهای عمومی كشور 25 ملاقات با مسوولان سه قوه داشتیم و روی چند محور باهم مذاكره كردیم.
وی ادامه داد: ما با شناساندن جامعه وكالت به مسوولان سه قوه گفتیم كه وكلا غیرخودی نیستند و می توانند چالشهای تقنینی، قضایی و اجرایی را برطرف كنند.
نجفی توانا اضافه كرد: رییس جمهور با توجه به موجه بودن استدلال ما موضوع را پذیرفت و در راستای پذیرش استانداردهای جهانی و منطقی حركت كرد.
به گفته وی، گرفتن استقلال از نهاد وكالت و وابسته كردن آن به قوه قضاییه یا هر نهاد دیگری باعث تحمیل هزینه به نظام می شود.
نجفی توانا با بیان اینكه قوه قضاییه نیز به استقلال وكلا معتقد است، ادامه داد: اما قوه قضاییه در تعریف استقلال دچار مشكل است و ما نظارت قانونی را می پذیریم اما دخالت در امور كانون وكلا را قبول نداریم.
**ارائه مشاوره رایگان به حدود هفت هزار نفر
رییس كانون وكلای دادگستری مركز با بیان اینكه بیش از 400 وكیل دادگستری در تهران و شهرستانها به طور مرتب به مردم خدمت ارائه می كنند، گفت: بیش از شش هزار و 879 نفر برای دریافت مشاوره به مراكز معاضدت كانون وكلا مراجعه كرده اند.
وی ادامه داد: سه هزار و 700 وكیل علاقه مند نیز با نهادهایی مانند كمیته امداد امام خمینی (ره) همكاری و به خانواده های تحت پوشش این كمیته خدمات ارائه می كنند.
به گفته وی، شعبی نیز در مساجد برای ارائه خدمات مشاوره ای رایگان به افراد كم بضاعت و بی بضاعت دایر شده است.
** آزادی 34 هزار زندانی درصورت رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی
نجفی توانا به شش مورد ملاقات با مسوولان ذیربط در باره پرونده های برخی وكلا اشاره كرد و ادامه داد: در همین رابطه در دیدار با مسوولان تراز اول قوه قضاییه از جمله وزیر دادگستری، معاونت حقوقی قوه قضاییه، دادستان سابق، رییس كل دادگستری استان تهران و رییس سازمان زندانها به طور جدی تقاضا كردیم كه در راستای رافت اسلامی و در عین حال در مسیر قانون مجازات اسلامی بویژه ماده 134 و 10زمینه آزادی آنها را فراهم كنیم.
این آسیب شناس اجتماعی تاكید كرد با اجرای درست ماده 134 قانون مجازات اسلامی، شاید بیش از 34 هزار زندانی آزاد شوند.
** وكیل معامله نمی كند، خدمات ارائه می دهد
رییس كانون وكلای دادگستری مركز درباره مشكلات مالیاتی وكلا گفت: دو مشاور مالیاتی در كانون داریم و با یك ممیز هم قرارداد بستیم.
وی به برگزاری شش جلسه با مسوولان وزارت دارایی در این راستا اشاره كرد و ادامه داد: اخیرا نامه ای برای مسوولان مالیاتی نوشتیم و به آنها گفتیم كه وكیل خدمات ارائه می دهد، معامله نمی كند كه بخواهیم هر فصل لیست مالیاتی بدهیم.
**در صورت مشاهده تبلیغات واكنش نشان می دهیم
تبلیغات برخی وكلا موضوع دیگری بود كه نجفی توان به آن اشاره كرد و گفت: شایسته وكیل نیست كه مانند فروش بستنی و سس تبلیغ و با القای مطالب نادرست جلب مشتری كند.
وی ادامه دارد: البته تبلیغ به معنی شناسایی تخصص ایرادی ندارد با این حساب باید این موضوع فرهنگ سازی شود هرچند كه هجمه ای كه با آن مواجه هستیم تنها مربوط به ما نیست و نهادهای دیگری نیزمرتبط هستند .
رییس كانون وكلای دادگستری مركز تایید كرد، اگر یك وكیل دادگستری در قامت یك حقوقدان و وكیل ظاهر شود خود را هیچگاه اینچنین ضعیف معرفی نمی كند.
وی خاطر نشان كرد: حضور سازمان یافته برخی افراد و دلالها در حوزه وكالت باعث شده وكلای سالم نتوانند خوب كار كنند و كار نداشته باشند.
رییس كانون وكلای دادگستری مركز همچنین در مورد تعرفههای بالای وكلا گفت: تعرفه و توافق در حق الوكاله را مقامات قضایی تصویب كردند.
وی با تاكید براین موضوع كه برای سالم سازی جامعه باید متناسب با نیازها قانون تصویب كرد، ادامه داد: معتقدیم تعرفه ۳۰ تا ۵۰ هزار تومانی برای پرونده كیفری ناچیز است و كسی ۲۰ میلیارد تومان مطالبه دارد و وكیل تا 10 سال درگیر پرونده می شود، توافق مانعی ندارد.
نجفی توانان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص حق مشاوره گفت: بعضی وكلا حق مشاوره دریافت نمی كنند و در مواردی كه حق مشاوره دریافت می شود از 20 هزار تومان تا 500 هزار تومان كه برای قراردادهای خارجی است، متغیر می باشد.
رییس كانون وكلای دادگستری مركز همچنین تعداد وكلای دادگستری مركز را 18 نفر عنوان كرد و گفت: نیمی از آنها برای تهران است و الان تهران به نوعی اشباع شد.
وی ادامه داد: هرچند اگر فرهنگ استفاده از وكیل نهادینه شود، به تعداد دوبرابر وكیل نیاز داریم.
** ورود سیل عظیمی از وكلای شهرستانها به تهران
نجفی توانا در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر فعالیت غیرقانونی برخی وكلای شهرستانها در تهران، اظهار داشت: یك سوم جمعیت كشور در تهران هستند و متاسفانه وكلایی از سایر شهرستانها به طور غیرقانونی در تهران فعالیت می كنند كه در صورت مشاهده با آنها برخورد قانونی می شود.
به گفته وی، این افراد به دادسرای انتظامی وكلا معرفی و با ادامه فعالیت حتی از ادامه فعالیت در حرفه وكالت محروم می شوند.
رییس كانون وكلای دادگستری مركز خاطرنشان كرد:البته مانند هر نهاد و شغلی دیگر، جابجایی و اشتغال با توجه به شرایط فرد امكان دارد و برخی افراد به عنوان خودیاری هزینه ای به منظور انتقال متقبل می شوند.
وی با تاكید براینكه كانون وكلای دادگستری هیچ منبع درآمدی ندارد، ادامه داد: كانون وكلا بخاطر داشتن استقلال سعی می كند با خودیاری، صرفه جویی و جلب همكاری وكلا هزینه های خود را بپردازد.
اجتمام(3)**9317**9132 ** 1418
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۸
تهران - ایرنا - رییس كانون وكلای دادگستری مركز گفت: 406 پرونده مربوط به وكلا در نیمه نخست امسال در دادسرای انتظامی كانون وكلا رسیدگی شد.