زاهدان- ايرنا- رييس اداره مراقبت مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: وزارت بهداشت در كنترل بيماري نوپديد و باز پديد كرونا موفق عمل كرده است.

دكتر 'محمود سروش' روز شنبه در سفر به زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيماري كرونا يا مرس جز ويروس هاي سرماخوردگي بحساب مي آيد كه از سال 2012 ميلادي نخستين موارد ابتلا به اين ويروس در عربستان سعودي و كشورهاي عربي حوزه خليج فارس مشاهده شد.

وي ادامه داد: با توجه به اهميت بيماري كرونا نظام مراقبت فوق فعال براي اين بيماري در كشور تعريف شد و سعي وزارت بهداشت در تمام جوانب بر حساس بودن اين بيماري است.

وي تصريح كرد: حج تمتع امسال يكي از بهترين شاهكارهاي عملكردي نظام سلامت كشور در زمينه كنترل كرونا بود به طوري كه با مراقبت خيلي فعال و آگاه سازي حجاج، خدمه، پزشكان، مديران و روحانيون كاروان ها نتايج درخشاني حاصل شد.

رييس اداره مراقبت مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت گفت: اين برنامه منسجم همچنين در حج عمره مفرده نيز بكار گرفته شده بطوري كه هم اينك در فرودگاههاي كشور نظام مراقبت فعال براي افرادي كه عازم حج يا در حال بازگشت هستند، اعمال مي شود.

سروش حضور و فعاليت امسال وزارت بهداشت و درمان را در تجمع حسيني چشمگير بيان كرد و افزود: بسياري از دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور براي مراقبت شديد در مرزهاي عراق به خدمت گرفته شدند كه با عملكرد مناسب اين مراكز، نتايج مطلوبي بدست آمد.

وي كنترل بيماري هاي واگير در كشور را يكي از اصلي ترين وظايف نظام سلامت دانست و گفت: وزارت بهداشت با داشتن بيش از 30 سال دستاورد درخشان تمام تلاش خود را در اين زمينه بكار گرفته است.

اين مسوول ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان براي آن دسته از بيمارهاي واگير كه با واكسن قابل كنترل هستند تمام تلاش خود را بكار گرفته به طوري كه برخي واكسن ها را با وجود تنگناهاي زياد توليد كرده است.

وي تصريح كرد: وزارت بهداشت همچنين در زمينه ساير بيماري هاي واگير كه مهمترين آنها بيماري هاي مشترك انسان و دام و منتقله از آب و غذا هستند نيز كنترل خوبي انجام داده بطوري كه امسال سالي درخشان از نظر كنترل بيماري وبا بود.

رييس اداره مراقبت مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت بخش ديگري از وظايف اين وزارتخانه را واكنش سريع نسبت به بيماري هاي نوپديد دانست و گفت: بيماري هاي نوپديد يا بازپديد به دليل اهميت، بسياري از كشورها دنيا را به دقت بيشتر وادار كرده است.

وي تب دانگ را از جمله بيماري هاي نوپديد در دنيا ذكر كرد و افزود: اين بيماري در كشورهاي آسياي جنوب شرقي از جمله افغانستان و پاكستان ديده مي شود كه با توجه به همسايگي اين كشورها با ايران، وزارت بهداشت به شدت مرزهاي شرقي و هوايي را براي جلوگيري از بروز اين بيماري كنترل مي كند.

وي با بيان اينكه ايران بيش از 20 سال عاري از بيماري فلج اطفال است افزود: خوشبختانه با برنامه منظم و دقيق وزارت بهداشت، اين بيماري در شرايط قابل قبول و حذف قرار دارد.

وي خاطر نشان كرد: تداوم برنامه مراقبت جاري، مراقبت در شرايط بروز طغيان و انجام واكنش سريع در مورد بيماري هاي نوپديد و باز پديد از مهمترين اقدامات وزارت بهداشت در زمينه كنترل بيماري هاي واگيردار است.

7316/7307/653