تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۰

بندرعباس - ایرنا - مدیركل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: پس از زمین لرزه پنج ریشتری یكشنبه شب در شمال بندرعباس، هشت پس لرزه دیگر این شهر را لرزاند.

ارسلان بهاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بزرگترین پس لرزه سه و هشت دهم ریشتر در عمق 10 كیلومتری زمین و كوچكترین آن دو ریشتر در عمق 10 كیلومتری زمین رخ داده است.

وی ادامه داد: با توجه به كوهستانی بودن مركز زلزله بندرعباس و احتمال ریزش كوه، تیم های امدادی و ارزیابی خسارت به مناطق فین، گنو، تازیان، رضوان و تنگ باغ در حدود 40 كیلومتری این شهر اعزام شده اند تا در صورت وقوع حادثه غیر مترقبه امداد رسانی های لازم را انجام دهند.

مدیركل بحران استانداری هرمزگان اضافه كرد: از ابتدای سال جاری تاكنون 25 زمین لرزه بالای چهار ریشتر در هرمزگان به وقوع پیوسته است كه پنج مورد آنها بین پنج تا شش ریشتر قدرت داشته اند.

وی یادآور شد: در سال 92 استان هرمزگان 525 بار زلزله به خود دیده كه از این تعداد 409 بار بالای سه ریشتر، 95 بار بالای چهار ریشتر، 16 بار بالای پنج ریشتر و یك بار هم شش و دو دهم در منطقه گوهران بشاگرد بوده است.

بهاری بیان كرد: آمار زلزله های یك دهه گذشته نشان می دهد هرمزگان از استان های زلزله خیز كشور بوده و آمار بالای 500 بار لرزیدن گویای این مطلب است.

مدیركل بحران استانداری هرمزگان گفت: به همین دلیل استفاده از مصالح محكم و با دوام برای ساخت و سازها و نظارت قوی بر آنها ضروری است.

پیش از این نیز استاندار هرمزگان با اشاره به زلزله خیز بودن هرمزگان در خصوص بافت شهری بندرعباس گفته بود 50 درصد از مكان های شهر بندرعباس در بافت فرسوده واقع شده بنابراین مسوولان به ویژه شهرداری و شورای شهر باید دور اندیشی لازم در این زمینه انجام دهند.

به اعتقاد جاسم جادری، آمار بالای بافت فرسوده در شهر بندرعباس در صورت وقوع زلزله موجب اتفاق های ناگواری می شود كه در این رابطه ابتدا باید از ساخت و سازهای جدید غیرمجاز و غیرمقاوم در حاشیه شهر جلوگیری شده و سپس بافت فرسوده موجود را هر چه زودتر ساماندهی كرد.

زمین لرزه پنج ریشتری دیشب در شمال بندرعباس باعث شد برخی از مردم شب را در بیرون از خانه سپری كنند.

به گفته علی اَعما مدیر عامل جمعیت هلال احمر هرمزگان این زمین لرزه خسارتی نداشته است.

591/8144/668