تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۰

تهران - ایرنا - مطالعات محققان مركز تحقیقاتی كلیولند آمریكا نشان می دهد كه سبزی های حاوی لیكوپن و كاروتنوئیدهای دیگر از بروز التهاب در بدن جلوگیری می كنند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، التهاب، پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن است؛ اما زمانی كه این پاسخ بیش از حد فعال باشد، باعث صدمه به بافت های مختلف بدن می شود كه به آن التهاب مزمن می گویند. ورم مفاصل، بیماری مزمن انسداد ریه، آسیب های كبدی، جمع شدن مایعات در بدن، عفونت گوش و چاقی جزو این التهابات مزمن قلمداد می شوند.

معمولا بیماری های التهابی مزمن با داروهای گلوكوكورتیكوئید كه یك خانواده از هورمون های استروییدی هستند درمان می شوند كه عوارض جانبی جدی دارند.

اضافه وزن، ضعف سیستم استخوانی، دیابت، افزایش فشار خون، تحریكات پوستی، آكنه، قاعدگی نامنظم، خستگی مزمن و افسردگی از شایع ترین عوارض جانبی این دارو ها محسوب می شوند.

تحقیقات نشان می دهد كه سبزیجات حاوی لیكوپن و كاروتنوئیدهای دیگر باعث كاهش التهاب در بدن می شوند و در صورت مصرف منظم آنها، دیگر نیازی به استفاده از داروهای استروییدی نیست.

لیكوپن به رنگدانه های كاروتنویید قرمز رنگ موجود در سبزیجات و فرنگیجات گفته می شود. گوجه فرنگی حاوی بیشترین مقدار لیكوپن است. انواع توت ها، فلفل، هویج و اسفناج نیز حاوی كاروتنویید هستند و از بروز التهاب جلوگیری می كنند.

در ادامه تحقیقات آمده است كه زردچوبه، زنجبیل و بذر كتان نیز در سركوب التهاب بدن موثر هستند.

آرتریت روماتویید یكی از شایع ترین بیماری های مرتبط با التهاب است.انواع آجیل و غلات سبوس دار نیز دارای خواص ضد التهابی هستند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nutrition Journal منتشر شده است.

علمی (6) ** 9259**1599