تهران - ايرنا -يك كارشناس بازار سرمايه، صندوق شاخصي را فرصتي براي سرمايه گذاران غيرحرفه اي در بازار سهام ايران بدون پذيرش ريسك صنايع خاص دانست و گفت:راه اندازي ETF فيروزه، امكان ورود به بورس تهران با ريسك كمتر، بازدهي بالاتر و هزينه كمتر را براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي فراهم خواهد كرد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از بازار سرمايه (سنا)، در حالي كه فعالان بازار سهام از هفتم بهمن ماه جاري شاهد آغاز پذيره نويسي بزرگ نخستين صندوق شاخصي قابل معامله در بورس تهران خواهد بود، يك كارشناس بازار سرمايه به تشريح مزاياي اين صندوق ها و چشم انداز فعاليت صندوق هاي شاخصي قابل معامله در ايران با توجه به تجربه بين المللي پرداخت.

رامين ربيعي اظهار داشت: ETF هاي شاخصي در واقع سبدي از سهام با تركيب و وزن مشابه شاخص هستند كه به لحاظ سود و زيان، عملكردي همسان با عملكرد شاخص دارند، در اين نوع از صندوق‌ها نقش مديريت «غير‌فعال» است و تنها در راستاي انطباق تركيب سبد با شاخص، معاملات انجام مي شود.

وي افزود: در بازارهاي مالي بين المللي، معمولا هر وقت از واژه ETF استفاده مي شود منظور صندوق هاي شاخصي است و به ندرت به صندوق هاي با مديريت فعال،عنوان ETF اطلاق مي شود. با وجود محبوبيت بالاي اين ابزار مالي در جهان و وجود تقاضا براي آن در ايران، تاكنون امكان اين نوع سرمايه گذاري در داخل كشور وجود نداشت.

مديرعامل شركت سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران، سه ويژگي ريسك كمتر، بازدهي بيشتر و هزينه كمتر را سه امتياز اصلي ETF فيروزه برشمرد و تصريح كرد: تركيب سبد صندوق شاخصي فيروزه دقيقا مطابق با شاخص 30 شركت بزرگ بورس تهران خواهد بود كه به علت تنوع بالاي صنايع آن، ريسك كمتري را در سرمايه گذاري داراست.

وي با بيان اينكه صندوق هاي سرمايه گذاري شاخصي در جهان بسيار محبوب هستند، به دلايل اقبال خارجي ها به اين ابزارهاي مالي اشاره كرد و گفت: بازدهي صندوق هاي شاخصي در سطح جهان از 70 درصد صندوق هاي با مديريت فعال (مانند صندوق هاي مشترك فعال در بورس تهران)بهتر است و بعبارتي مديريت فعال مديران سرمايه گذاري در صندوق ها تنها در 30 درصد موارد بازدهي بهتر از شاخص در بلندمدت به همراه دارد كه تاريخچه فعاليت صندوق ها در بورس تهران نيز بيانگر تجربه اي مشابه است.

مدير بزرگترين صندوق سرمايه گذاري خارجي در بورس تهران، افزود: فاصله بازدهي صندوق‌هاي شاخصي در دنيا از شاخص مورد پيگيري، به طور متوسط كمتر از نيم درصد است و اميد است نتيجه‌اي مشابه در مورد صندوق فيروزه در ايران كسب شود.

وي همچنين جذابيت سوم صندوق شاخصي را هزينه پايين تر كارمزد مديريت اين صندوق نسبت به ساير صندوق هاي سرمايه گذاري دانست.

ربيعي گفت: با توجه به اين ويژگي ها، صندوق شاخصي فرصتي براي سرمايه گذاران غيرحرفه اي در بازار سهام ايران را بدون پذيرش ريسك صنايع خاص فراهم مي كند و از اين منظر، امكان ورود به بورس تهران با ريسك كمتر، بازدهي بالاتر و هزينه كمتر را براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي فراهم مي كند.

گفتني است، صندوق سرمايه گذاري شاخص 30 شركت بزرگ فيروزه اولين صندوق شاخصي قابل معامله در بورس تهران است كه شركت كارگزاري فيروزه آسيا در زمستان سال 1393 و با حداقل سرمايه 100 ميليارد ريال و حداكثر سرمايه 500 ميليارد ريال با همكاري شركت سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران (سهامي عام) تاسيس و پذيره نويسي آن نيز از هفتم بهمن ماه جاري از طريق كارگزاري فيروزه آسيا آغاز مي شود.

اقتصام(1)9141**1558