لندن – ايرنا- مراسم مذهبي انتصاب خانم 'لبي لين ' به عنوان نخستين اسقف زن كليساي آنگليكن انگليس در منطقه اي در شمال غربي اين كشور، روز دوشنبه برگزار شد.

به گزارش ايرنا، مراسم تقديس 'لبي لين ' 48 كه با حضور صدها تن در كليساي 'استاكپورت' برگزار شد، توسط 'جان سنتامو' اسقف اعظم يورك اجرا گرديد.

كليساي رسمي انگليس اواخر آذرماه گذشته براي نخستين بار در تاريخ اين كليسا، خانم « اليزابت جين هالدون لين» را به عنوان اولين اسقف زن، معرفي كرد.

پيش از اين، 'سيناد' نهاد حاكم بر كليساي انگليس در شهر 'يورك'، در تير ماه گذشته با راي دو سوم اعضاي آن ، در تصميمي تاريخي به طور رسمي با طرح اسقف شدن زنان موافقت و راه را براي انتصاب اولين اسقف زن باز كرده بود.

بدنبال راي تاريخي 'سيناد'، كليساي انگليس آبان ماه گذشته به طور رسمي با اسقف شدن زنان موافقت كرد و بدين ترتيب راه را براي انتصاب اولين اسقف زن هموار كرد.

انتصاب اين زن 20 سال پس از انتصاب نخستين زن به عنوان كشيش در اين كليسا صورت مي گيرد.

'لبي لين ' 48 ساله كه در سال 1994 ميلادي به مقام كشيشي نايل آمده است، در سال 2007 ميلادي با يك كشيش ازدواج كرد و دو فرزند دارد .

اين زن به عنوان مقام دوم كليسا و دستيار مستقيم اسقف اعظم در شهر 'چستر' واقع در شمال غربي انگليس فعاليت خواهد كرد هر چند وي اجازه نخواهد داشت در ميان 26 اسقف برتر كليساهاي انگليس در جلسات اعيان حضور داشته باشد.

زنان از سال 1994 ميلادي توانسته بودند كه در كليساي انگليس به مقام كشيشي نايل شوند اما از آن زمان تاكنون اجازه دست يافتن به مقام هاي بالاتر كليسا به آنان داده نشده بود.

موضوع انتصاب زنان به عنوان اسقف در كليساي انگليس در چند دهه گذشته، همواره باعث ايجاد اختلاف نظر در اين كليسا بوده است.

گفته مي شود كه اين تصميم كليساي انگلستان، به سنتي 'مردانه' كه صدها سال در اين كليسا جاري بوده پايان خواهد داد.

در حال حاضر زنان در 'كليساهاي انگليكن' خارج از انگليس در كشورهايي مانند آمريكا، كانادا و آفريقاي جنوبي به عنوان اسقف مشغول به كار هستند.

تاسيس كليساي انگليكن حاصل اختلاف پادشاه وقت انگلستان با پاپ در نيمه اول قرن شانزدهم بود كه باعث شد تا پادشاه، با نفي رياست رهبر كليساي كاتوليك بر مسيحيان انگلستان، شخصا رياست كليسا در كشور خود را برعهده بگيرد.

كليساي انگليس كه در سال 1534 ميلادي پايه گذاري شده است، هنوز هم ملكه يا شاه انگليس رهبر عالي آن به شمار مي رود و انتصابات مهم در داخل تشكيلات اين كليسا را به پيشنهاد نخست وزير انجام مي دهد.

تصميم گيري در مورد موضوعات عقيدتي و سازماني مهم كليسا بر عهده شورايي به نام 'سينود عمومي' متشكل حدود پانصد عضو است كه از اسقف ها، روحانيون و پيروان عادي كليسا تشكيل يافته است.

گفته مي شود ، دولت انگليس در حال آماده سازي قانوني است كه بر اساس آن زنان اسقف انگليسي بتوانند براي اولين بار در تاريخ اين كشور، در ميان 26 اسقف جلسات اعيان نيز حضور يابند

اروپام** 4** 1552