به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي اين اداره كل در روز سه شنبه، 'محمد اكبرپور' اظهار كرد: اين ميزان اعتبار در پروژه ارناوه در قالب طرح مناريد در حوزه سد شيرين دره اجرايي ميشود.
وي افزود: پروژه ارناوه در سطح 15هزار هكتار اجرايي ميشود كه تاكنون 85درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي گفت: درصدد هستيم تا اجراي اين طرح را با مشاركت مردم محلي منطقه انجام دهيم.
وي اظهار كرد: اعتبارات لازم براي اجراي طرح بين المللي مناريد به صورت دلار است و پيگيريهاي لازم براي اجراي آن انجام خواهد شد.
وي افزود: تاكنون 18درصد مطالعه اين طرح به پايان رسيده و هفت درصد از كار نيز اجرايي شده است.
اين مسوول هدف از اجراي اين طرح را شناسايي و رفع خلاء ها، موانع قانوني و ساختاري موجود در مديريت يكپارچه منابع طبيعي و همچنين تمرين نحوه اجرايي شدن برنامه اقدام ملي مقابله با بيابان زايي و ارائه شيوه هاي موفق مديريت پايدار منابع آب و سرزمين عنوان كرد.
وي افزايش بهره وري در بخش هاي كشاورزي و منابع طبيعي، معرفي روش هاي اصولي پيشگيري از تغيير كاربري اراضي و تخريب سرزمين، طراحي سامانه هاي پيش آگاهي و هشدار براي تخريب سرزمين و خشكسالي از ديگر اهداف اين طرح عنوان كرد.
وي گفت: بخش عمده معيشت روستاييان از فعاليت هاي كشاورزي، دامپروري، بهره برداري از محصولات فرعي جنگل و مرتع، صنايع تبديلي و تكميلي تامين مي شود.
وي افزود: بهره برداري اصولي از اين منابع، ضامن ادامه و پايداري آن بوده و سبب پيشگيري از تخريب و كاهش حاصلخيزي اراضي و بيابان زايي مي شود.
وي گفت: به منظور تمرين مديريت پايدار منابع و سرزمين، مديريت جامع و يكپارچه منابع طبيعي و همچنين اجرايي شدن برنامه اقدام ملي مقابله با بيابان زايي ( كه يك برنامه فرابخشي بوده و از تعهدات دولت به معاهده بين المللي مقابله با بيابان زايي است)، از سال 1383پيگير هاي زيادي در اين خصوص انجام شد.
وي موقعيت عرصه كاري حوزه آبخيز سد شيرين دره را مساحتي معادل 160 هزار هكتار ذكر كرد.
وي گفت: حوزه مطالعاتي اين طرح در محدوده شهرستان بجنورد، شيروان، مانه و سملقان و راز و جرگلان است.
وي افزود: حوزه مطالعاتي داراي 33 پارچه آبادي است كه 31 روستاي آن مسكوني است كه بيش از 16 هزار نفر نيز در آن روستاها سكونت دارند.
وي مشخصات بيوفيزيكي عرصه را شامل جنگل، مرتع و بستر رودخانه عنوان كرد.
خراسان شمالي افزون بر دو ميليون و 33هزار هكتار عرصه طبيعي دارد.ك/1
7184/330
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶
بجنورد-ايرنا- معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي گفت: يك ميليارد و 800 ميليون ريال براي اجراي طرح بين المللي مناريد در اين استان اختصاص يافت.