به گزارش ايرنا 'عليمردان طالبي' روز چهارشنبه در همايش تخصصي ريزگردها، اثرات و راهكارهاي مقابله با آن كه با حضور استانهاي غرب كشور در همدان برگزار شد اظهار كرد: در سال هاي اخير مجموعه عواملي نظير خشكسالي ها، تغيير شرايط اقليمي و عامل انساني فرسايش خاك را تشديده كرده كه از عمده علل پيدايش و وقوع ريزگردها محسوب مي شود.
وي افزود: كشور ما به ويژه غرب كشور به دليل موقعيت جغرافيايي و قرار داشتن بر روي كمربند خشك زمين با كم بارشي شديد و تغيير اقليم مواجه است و نمي توانيم منابع آب زير زميني و روان آب ها را باز گردانيم.
وي بيان كرد: حوادث و بالاياي طبيعي به دليل وجود سابقه همواره مورد توجه مسوولان قرار دارد اما پديده ريزگردها به دليل آنكه سابقه طولاني در بروز آن وجود ندارد از توجه مسوولان دور مانده و در واقع مخاطرات اين پديده طبيعي از ديد مسوولان مغفول مانده است.
مديركل مديريت بحران استانداري همدان گفت: امروز پديده ريزگردها تنها مربوط به اقليم كشورهاي همسايه نيست بلكه عوامل انساني همچون وجود صنايع در بروز اين ريزگردها در كشور موثر است.
طالبي با بيان اينكه هم اكنون بيشتر استانهاي كشور درگير با اين پديده ناخوانده هستند، تاكيد كرد: پيگيري اقدامات موثر در داخل كشور براي انجام اقدامات مشترك براي مقابله با اين پديده مخرب ضروري است.
وي شناسايي منبع و منشا ريزگردها، اجراي طرح هاي بلند مدت درختكاري و استفاده از پوشش هاي گياهي، كنترل روان آب ها و مديريت منابع، ارايه راهكارهاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت و مديريت منابع آب را از راهكار هاي مقابله با ريزگردها عنوان كرد.
قايم مقام سازمان جهادكشاورزي استان همدان نيز در اين همايش اظهار كرد: امروز مساله تغيير اقليم و كمبود منابع آبي يكي از مسائلي است كه نيازمند توجه ويژه همه مسوولان و مردم است.
'محمد رضا ابراهيمي' اظهار كرد: هم اكنون 12 ميليون هكتار بيابان در كشور وجود دارد كه شش ميليون هكتار آن فعال است و اين مناطق مدار گرد و غبار و شن هاي متحرك هستند كه اين مناطق با توليد ريزگردها بسياري از مسايل اجتماعي و اقتصادي كشور را مورد تهديد قرار داده است.
وي اضافه كرد: امروز فرودگاه كرمان و يزد در مجاورت كانون هاي فعال بيابان هستند كه موجب اشكال در بسياري از پرواز هاي اين مناطق شده است.
ابراهيمي همچنين گفت: در شهر هاي شيراز، آذربايجان و همدان نيز ريزگردها مشكلاتي را از نظر زيست محيطي و توليد ايجاد كرده اند.
وي تصريح كرد: دشت شراء همدان نيز به دليل تغيير شرايط اقليمي در شرايط بياباني قرار دارد و به دليل مجاورت با قهاوند استان مركزي نيز به يك بيابان فعال تبديل شده كه اين استان را به سمت كويري شدن پيش مي برد.
قايم مقام سازمان جهادكشاورزي استان همدان تاكيد كرد: در صورت نبود تدابير لازم براي مقابله با بيابان زايي، در افق نه چندان دور شاهد مخاطراتي در غرب كشور به دليل وجود ريزگرد ها خواهيم بود.
وي ايجاد فرهنگ عمومي و حساس كردن مردم و دولت به مسايل زيست محيطي را مهمترين عامل براي جلوگيري از خطرات ريزگردها عنوان كرد.
وي نقش رسانه ها در اطلاع رساني و درگير كردن افكار عمومي براي مقابله با اين پديده را بسيار مهم ارزيابي كرد.
همايش تخصصي ريزگردها، اثرات و راهكارهاي مقابله با حضور كارشناسان محيط زيست و سازمانهاي مردم نهاد استانهاي همدان، كرمانشاه، لرستان، كردستان، خوزستان و ايلام برگزار شد.
7529/2624
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۶
همدان- ايرنا- مديركل مديريت بحران استانداري همدان گفت: ريزگردها از موضوعاتي است كه توجه به آن در كشور مغفول مانده است.