'علي آرمان' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مسير تكميل نشده محور بافق- نوق 33كيلومتر است و تاكنون عمليات خاكي و ساخت ابنيه فني آن به طور كامل انجام شده و لايه اول آسفالت نيز به طول پنج كيلومتر اجرا شده است.
بخشدار نوق با ابراز تاسف از اينكه اين طرح هم اكنون تعطيل شده گفت: متأسفانه مرحله دوم رو كش لايه آسفالتِ 28 كيلومتر باقي مانده كه به علت كمبود اعتبار اين طرح متوقف شده است .
وي با بيان اينكه اين جاده بيش از اعتبارات ريالي پيشرفت فيزيكي داشته خاطر نشان كرد: اعتبارات اندكي كه در اين رابطه اختصاص يافت صرف پرداخت مطالبات پيمانكار شد.
اين مسوول تصريح كرد: ساخت اين جاده علاوه بر نزديكتر كردن 45 كيلو متر مسير ارتباطي دو شهرستان بافق و رفسنجان به ويژه اهالي بافق -نوق ، باعث افزايش مبادلات اقتصادي و كاهش هزينه و زمان مسافرت خواهد شد.
آرمان، به سرمايه گذاري هاي مردم بافق در نوق و بلعكس اشاره كرد و افزود: نوقي ها با ورود خود به شهر بافق ، اطراف اين شهر كوير را به پسته زار هاي پر محصول تبديل كرده اند بنا براين مي طلبد كه مسوولان مربوطه آهنگ تكميل اين محور را شتابان كنند.
وي با اشاره به اينكه ايجاد جاده نوق يكي از طرح هاي مصوب دور اول سفر هيات دولت پيشين به استان كرمان است ياد آور شد: پروژه مذكوريا اعتبار اوليه پنج ميليارد ريال در سال 86 مصوب و در سال 87 به مناقصه گذاشته و قرار داد مربوطه با پيمانكارمنعقد شد.
بخشدار نوق، ساخت اين جاده را از نياز هاي اساسي مردم نوق خواند و بيان كرد: به طور جدي پيگير ساخت 33 كيلو متر باقي مانده در حوزه كرمان هستيم و در اين رابطه جلسات متعددي با فرمانداري و بخشداري بافق برگزار كرديم و صورت جلسه هاي مشتركي نيز تنظيم شده است.
وي ادامه داد: با توجه به نياز مبرم مردم به اين راه مهم مواصلاتي، نمايندگان بافق و نوق در مجلس شوراي اسلامي نيز پيگير اين موضوع هستند ،ولي اين پروژه به اعتبارات زيادي نياز دارد و متأسفانه اداره كل راه و ترابري استان كرمان اهميت چنداني به آن نداده است.
اين مسوول اعتبار مورد نياز را حدود يكصد ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: اگر اين اعتبار اختصاص پيدا كند يكي از آرزوهاي ديرينه مردم رفسنجان، به خصوص بافق و نوق كه در شهرهاي يكديگر سرمايه گذاري كرده اند برآورده خواهد شد.
يكي از شهروندان بافقي به خبرنگار ما گفت: روزي مي گفتند اگر در بافق پسته كاري شود محصول آن براثر تابش شديد آفتاب به ثمر نمي رسد و به همين خاطر بسياري از اراضي و آب هايي كه مناسب پسته كاري است عاطل و باطل رها شده بود.
مهدي كارگران افزود: نوقي ها رفته رفته براي اشتغال به اين شهر سفر كردند و در كنار كار خود به رونق پسته كاري پرداختند و اكنون اراضي قابل توجهي اطراف اين شهر زير كشت پسته است.
يكي ديگر از اهاي بافق گفت: مسير بافق به نوق از قديم به صورت مالرو بوده و آن روزگار مردم مجبور بودند با مركب خود اين مسير نا هموار را طي كنند.
اين شهروند 75 ساله افزود: با وارد شدن خودرو به عرصه حمل و نقل كشور، اين جاده مناسب رفت و آمد نبود لذا برخي از اين محور خاكي نا مناسب استفاده مي كردند و بسياري نيز از طريق يزد - انار خود را به نوق مي رساندند.
وي خاطر نشان كرد: با ساخت و بهره برداري از اين محور 45 كيلو مسير بافق - نوق و 80 كيلو متر كرمان و حدود 400 كيلو متر مسافت بافق بندر عباس كاهش مي يابد.
وي ادامه داد : علاوه بر كشاورزي و سرمايه گذاري جمع زيادي از اهالي دو منطقه، وصلت ها و خويشاوندي هاي سببي نيز صورت گرفته كه اياب ذهاب طرفين را تشديد كرده است.
سيد احمد بهشتي يكي ديگر از اهالي شهر بافق مي گويد: هميشه آرزوي ما ساخت اين جاده و آمده شد سريع مردم دو منطقه بوده كه اميدواريم مسوولان ذيربط همت كنند تا رويا مردم تعبير شود.
وي نوق را از شهر هاي مهم همجواري خواند و تصريح كرد: بيشترين رفت و آمد ، خريد و فروش ، سنخيت فرهنگي ، اجتماعي و اقتصادي مردمان اين شهر ها با يكديگر گره خورده است.
به گفته رئيس جهاد كشاورزي بافق هم اكنون بالغ بر برسه هزار هكتار از زمين هاي زراعي اين شهر به كشت پسته اختصاص دارد و سالانه بيش از 400 تن انواع پسته از مزارع حومه بافق برداشت مي شود.
حميد عسكري باقر آبادي با بيان اينكه از اين ميزان يكهزار و 200 هكتار بارور و مابقي نهال است افزود: كيفيت برداشت پسته در اين شهر باعث شده كه روز به روز زمينهاي زيادي به اين امر اختصاص يابد.
شهر بافق با جمعيت 40 هزار نفر در فاصله 110 كيلو متري جنوبشرقي يزد و نوق با دهستانهاي جواديه و بحرمان با 20هزار نفر جمعيت در فاصله 120 كيلومتري شرق بافق قرار دارد.
شغل غالب و اصلي مردم نوق كشاورزي است و پسته عمده ترين محصول آن است.ك4
7543/ 650
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱
يزد- ايرنا - بخشدار نوق بر ضرورت تكميل محور بافق - نوق تاكيد كرد و گفت: تكميل ساخت اين جاده نيازمند اعتبارات استاني است.