تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶

پكن- ایرنا- معاون وزیر امور خارجه آمریكا با سفر به سه كشور بزرگ آسیایی، تلاش می كند دیدگاههای كاخ سفید در رابطه با اعمال تحریم های بیشتر علیه كره شمالی را به این كشورها تحمیل نماید.

به گزارش ایرنا، 'وندی شرمن' كه در سئول بسر می برد، در حالی وارد مذاكره با مقامات كره جنوبی شده كه رویكرد دوگانه ایالات متحده در قبال كره شمالی و جنوبی، مذاكرات این دو همسایه را عملا با چالش اساسی مواجه كرده است.

آخرین دور مذاكرات سطح بالا بین دو كره در ماه فوریه (بهمن 93) صورت گرفت و به دیدار خانواده های جدا شده دو كشور پس از جنگ سال های 1950 تا 1953 در شبه جزیره كره انجامید.

از آن زمان به بعد، برخی كشورها تلاش می كنند برای برطرف كردن تنش ها میان پیونگ یانگ - سئول این مذاكرات از سرگرفته شود، اما كره شمالی به دلیل اعلام پیش شرط هایی از سوی آمریكا، حاضر به شركت در دور جدید این مذاكرات نیست.

براساس گزارش های منتشر شده، از جمله موضوعاتی كه در گفت وگوی امروز 'شرمن' و 'چو تایی یونگ' معاون وزیر خارجه كره جنوبی مورد بررسی قرار گرفت، موضوع توقف طولانی مدت مذاكرات خلع سلاح كره شمالی و راهكارهای پایان دادن به فعالیت های هسته ای این كشور اعلام شده است.

دیدار با وزیر امور خارجه كره جنوبی و گفت وگو با رئیس جمهور این كشور نیز از جمله برنامه های سفر معاون وزیر خارجه آمریكا به سئول اعلام شده است.

سفر به كره جنوبی بخشی از تور آسیایی 'وندی شرمن' است و وی قصد دارد پس از آن از ژاپن و چین نیز دیدار داشته باشد.

خبرگزاری یونهاپ روز پنجشنبه اعلام كرد؛ به نظر می رسد كه یكی از دلایل انجام سفر معاون وزیر خارجه آمریكا به كره جنوبی، نگرانی واشنگتن از در تضاد بودن رویكرد افزایش تحریم های ضد پیونگ یانگ از سوی آمریكا و تمایل دو كره به انجام مذاكره باشد.

در حالی كه كره جنوبی به طور مكرر در تلاش برای راضی كردن همسایه شمالی برای انجام گفت وگوی دیپلماتیك است، اصلی ترین متحد خارجی این كشور یعنی ایالات متحده در رویكردی دوگانه به تشدید تحریم‌های یكجانبه علیه كره شمالی اقدام می كند كه چنین رفتاری عملا حضور سئول و پیونگ یانگ به پشت میز مذاكره را با چالش های جدی مواجه می سازد.

در عین حال روز گذشته و در حاشیه مذاكرات سه جانبه كره جنوبی، ژاپن و آمریكا در توكیو، 'هوانگ جون كوك' نماینده و مذاكره كننده ارشد هسته ای سئول این تصور را كه آمریكا و كشورش در مواجهه با مسئله كره شمالی دو رویكرد متفاوت دارند انكار كرد.

وی گفت: اینكه تصور كنیم آمریكا درهای گفت وگو با كره شمالی را بسته، اشتباه و نوعی سوءتفاهم است.

گفتنی است، نمایندگان ویژه آمریكا، ژاپن و كره جنوبی روز گذشته با برگزاری نشستی در توكیو در خصوص مسائل مربوط به كره شمالی و فعالیت های نظامی این كشور تبادل نظر كردند.

در این نشست كه براساس تفاهم نامه سه جانبه نظامی خرداد ماه سال جاری میان سه كشور برنامه ریزی شده بود، 'جونیچی ایهارا' رییس اداره امور آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه ژاپن، 'سونگ كیم' فرستاده ویژه آمریكا در زمینه خط مشی مربوط به كره شمالی و 'هوآنگ جون كوك' نماینده ویژه كره جنوبی در امور صلح و امنیت شبه جزیره شركت داشتند.

براساس این تفاهم نامه، سه كشور توافق كرده اند اطلاعات خود را در رابطه با برنامه هسته ای و موشكی كره شمالی و هرگونه فعالیت نظامی این كشور بین خود به اشتراك بگذارند.

آساق*231*1597*1485**1566