به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری روز پنجشنبه در سیزدهمین كنگره حزب مردمسالاری با اعلام این مطلب افزود: یك عده نانشان در دعواست تا بتوانند فلسفه وجودی خود را شكل دهند و یا بخواهند حفظ كنند.
وی ادامه داد : جریاناتی هستند كه آرامش را به نفع خود نمی بینند و جامعه چالشی را مطلوب خود می دانند و دنبال خارج كردن فضا هستند.
وزیر كشور دوره اصلاحات با بیان اینكه اعتدال راه است نه هدف گفت: اعتدال وسیله ای برای تبیین گفتمان است و نه گفتمان. گفتمان حاكم ما بر جامعه یك گفتمان اصلاح طلبی است كه از مسیر اعتدال می شود به آن رسید.
وی افزود: اصلاحات یعنی می خواهیم زیر چتر قانون اساسی مشكلاتی را كه وجود دارد حل كنیم و از زیر این چتر نمی خواهیم خارج شویم.
این فعال سیاسی ، اصلاحات را به معنای تلاش در جهت دیدن راه رفته و ارزیابی كاستیها و اشتباهات در این مسیر عنوان كرد و گفت: باید به آیندهای كه چنین كاستیهایی وجود ندارد دقت و راه و هدف خود را به خوبی انتخاب كنیم و در مسیر از بهترین روشها استفاده كنیم.
موسوی لاری با بیان انیكه نمی خواهیم چتر قانون اساسی از سر ما برداشته شود گفت: البته در جاهایی قانون اساسی مورد بی مهری قرار گرفته كه باید این بیمهریها را برطرف كرد و اگر این اتفاق بیفتد مسیر درستی شكل خواهد گرفت كه ما اسم آن را اصلاحات می گذاریم.
وزیر دوره اصلاحات یادآور شد: در قانون اساسی آمده است كه مردم ما می توانند در سرنوشت خود مشاركت داشته باشند. البته گاهی اوقات در نوع تلقی از قوانین اشتباهاتی رخ میدهد . وقتی گفته میشود كه مردم حق انتخاب دارند باید پرسید كه چه زمانی این حق بروز و ظهور پیدا می كند؟ در اینجا یك موضوعی محل اختلاف است و آن اینكه آیا مقامات مسوول در انتخابات اعم از ناظر و مجری وقتی میخواهند احراز صلاحیت كنند اول از همه باید با عینك بدبینی به همه نگاه كنند؟ یك سری دیگر هم معتقدند كه همه را اصالتاً صالح بدانیم مگر این كه خلاف آن ثابت شود.
موسوی لاری گفت: اصلاح طلبان با این موضوع كه از همان اول با عینك بدبینی به همه كنشگران سیاسی نگاه كنیم مخالفند.
این عضو شورای مركزی مجمع روحانیون مبارز در ادامه گفت: در قانون اساسی آمده است كه ابراز نظر جامعه و حضور مردم در عرصه كدگذاری و قانونگرایی یكی به شكل انتخاب نمایندهای است كه در مجلس قانونگذاری میكند و دیگر این كه آمده است در مواردی می شود مستقیماً از مردم نظر خواست.
وی اضافه كرد: نمایندگانی كه روی صندلی سبز مجلس مینشینند از كجا این حق را پیدا كردهاند مگر نه این است كه از طرف مردم چنین حقی پیدا كردهاند. حال مواردی است كه می شود خود مردم مستقیماً نظر دهند.
این فعال سیاسی با بیان اینكه چرا ما نمیتوانیم واژهای را كه در قانون اساسی آمده بكار بگیریم و بگوییم كه در مواردی میشود به آرای عمومی مراجعه كرد، ادامه داد: گاهی اوقات مسالهای ساده است اما مراجعه به آرای عمومی می تواند كمك كند و البته اینكه چه موضوعی در این حد است خود مسالهای است.
موسوی لاری در ادامه گفت: پیش روی اصلاحات یك سلسله مشكلات و موانع وجود دارد كه باید آنها را شناسایی كرد.
این عضو شورای مركزی مجمع روحانیون مبارز در ادامه یادآور شد: باید مراقبت كنیم سلایق متنوع و اختلاف برداشتها به اختلاف مسیر و هدف منتهی نشود و اجماع اصلاح طلبان اصلی است كه نباید هیچ كدام از تشكلهای اصلاحطلب از آن عبور كنند.
موسوی لاری گفت: ممكن است دستهایی تلاش كنند فضایی به وجود بیاید كه طی آن یك جبهه حیدری نعمتی درون خود داشته باشیم.
وی با بیان اینكه وحدت یعنی این كه در هدف مشترك مسیرمان را طی كنیم و راهمان را بشناسیم، خاطرنشان كرد: چگونه راه رفتن را باید با هم تمرین كنیم. چرا كه در غیر این صورت همین موضوع میتواند باعث اختلاف شود.
موسوی لاری همچنین تأكید كرد كه گام نخست اصلاح طلبان در مسیر پیش رو باید اجماع باشد.
این فعال سیاسی در ادامه به دهه فجر اشاره كرد و گفت: امیدوارم با حضور در مناسبتهای مرتبط با دهه فجر از اندیشهها و راه و رسم حضرت امام (ره) پاسداری و این شایستگی را پیدا كنیم كه رهروان خوبی برای آن امام عزیز باشیم.
موسوی لاری افزود: اولین پیام چنین نشستی مورد توجه قرار دادن موضوع تحزب و حركت در چارچوب تشكیلات قانونی به عنوان امری نهادینه شده در نظام جمهوری اسلامی است.
عضو شورای مركزی مجمع روحانیون اظهار داشت: با این كه قانون اساسی به مسأله تحزب اهتمام داشته است و قوانین موضوعه كشور در جهت سامان یابی نهادهای مدنی راه را باز كرده است، اما همواره این موضوع، موضوعی بوده كه نمیتوانیم مدعی باشیم كه خوب، صحیح و كامل نهادینه شده است.
این فعال سیاسی یادآور شد: نگاه به مقوله تحزب همواره با شك و تردید همراه بوده است و البته سیر حركت به گونهای است كه همه آنها كه با شك و تردید به این موضوع نگاه داشتند امروز قبول دارند كه راه منطقی برای رسیدن به وحدت تحزب است و كسانی كه روزی برای وجیهالمله بودن از عضویت در تحزب فراری بودند در حال حاضر این گونه فكر نمی كنند.
موسوی لاری با بیان این كه در جمهوری اسلامی اصل وجود سلایق متعدد در قالب احزاب، تشكلها و نهادهای مدنی به رسمیت شناخته شده است، به شعاراین كنگره اشاره كرد و گفت: «اصلاحات لازمه اعتدال» یعنی اینكه وقتی در قالب یك حزب و نهاد مدنی حركت خود را سامان میدهیم باید هدف خود را نیز مشخص كنیم و هدف ما این است كه جامعه مان به بهترین وجه در زمینههای مختلف از جمله فرهنگ، اقتصاد، مدیریت اجرایی، ارتباطات بین آحاد جامعه و ارتباط بین حاكمیت و تودههای مردم به بهترین وجه اداره شود.
سیام (3) ** 1058**د . ت**1436/1647
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸
تهران - ایرنا - عضو شورای مركزی روحانیون با بیان اینكه نان عده ای در دعوا و چالش است، گفت: آنان اگر بخواهند فضا را تند كنند نباید فضای جامعه به سمت تندی برود.