بیرجند - ایرنا - معاون دبیر كل خانه كارگر ایران گفت: اكنون این تشكل یك میلیون 735 هزار نفر عضو شناسنامه دار دارد.

به گزارش ایرنا، حسن صادقی روز پنجشنبه در آیین معرفی دبیر خانه كارگر خراسان جنوبی در بیرجند افزود: بر خلاف تصورات دولت قبلی، تنها 10 درصد فعالیت های ما سیاسی است كه البته آن هم برای روشن كردن تنور انتخابات لازم است.

وی با بیان اینكه بیش از سایر گروهای سیاسی و اجتماعی در ایجاد مهیج كردن انتخاباتی سهم داریم، گفت: هر چند 44 درصد جمعیت كشور را كارگران تشكیل می دهند، ولی با این حال تنها یك كرسی در مجلس به جامعه كارگری اختصاص دارد.

صادقی در بیان نگاه دولت های بعد از انقلاب و نوع برخورد آنها با جامعه كارگری گفت: تنها دولت سازندگی آقای رفسنجانی بود كه با وجود اجرای سیاست های بازار آزاد، اما در عمل كشور در آن دوران به یك كارگاه تولیدی تبدیل شده و ما در وضعیت بسیار خوبی بسر می بردیم.

وی افزود: در این دولت به عزت كارگران توجه خاصی شده بود زیرا معتقد به اقتصاد مبتنی بر تولید بودند و در همین دوران بود كه نرخ بیكاری از 16.7 به 9.3 درصد رسید.

صادقی گفت: اما در دولت اصلاحات با وجودی كه در خیلی رگه ها با هم چسبندگی داشتیم اما جامعه كارگری به مشكل برخورد كرد و در دولت احمدی نژاد با وجودی كه مشی عدالت محور را برای خود انتخاب كرده بود، اما مشكل جامعه كارگری با این دولت به اوج خود رسید.

وی افزود: بیشتر مشكل دولت قبل در این بود كه رییس جمهور به ما به چشم یك حزب سیاسی نگاه می كرد و معتقد بود نباید در مسایل كارگری دخالت داشته باشیم و لذا در دولت قبل به انزوا رفتیم و اتفاقا همین موضوع سبب تقویت خانه كارگر و افزایش میزان خدمات به اعضا و در نتیجه افزایش جمعیت از 150 هزار نفر به یك میلیون و 735 هزار نفر شد.

صادقی در بخش دیگری گفت: تشكیلات خانه كارگر از سال 85 اقدام به انجام یك تحقیق میدانی در خصوص سبد حداقلی دستمزد نسبت به نرخ تورم كرده است.

وی افزود: بر این اساس معتقدیم میزان عقب ماندگی سطح دستمزد نسبت به تورم در دولت اصلاحات 19 درصد، در دولت احمدی نژاد 37.7 درصد و در دولت كنونی تا این لحظه 3.7 درصد است كه در میانگین كلی باید گفت: میزان دستمزد بین 63 تا 67 درصد از نرخ تورم عقب تر می باشد.

صادقی گفت: پیشنهاد ما آن است برای رفع این مشكل دولت باید با در نظر گرفتن یك روند هفت ساله، رقمی بین هفت تا 9 درصد (افزایش حقوق) را تعریف و به تورم سالیانه اضافه كند كه بر اساس محاسبات ما رقم كنونی حقوق كارگران به كف حدود 16 میلیون 350 هزار ریال برسد.

وی از در نظر گرفتن ضریب بیمه سلامت برای جامعه كارگری انتقاد كرد و افزود: هر چند در ستاد انتخاباتی دكتر روحانی فعالیت داشتم و اقدام وزارت بهداشت را نیز قابل تقدیر می دانم، اما تمام این ها باعث نمی شود از حقوق تضییع شده كارگران در این خصوص سخن نگویم.

وی گفت: ما در ادغام منابع صندوق ها اختلاف نظر داریم زیرا می بینیم در حالی كه آنها از منابع عمومی تامین می شوند، اما كارگران باید از منابع خودشان حق بیمه را بپردازند.

صادقی افزود: از سوی دیگر روستاییان و افراد تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی به صورت رایگان بیمه شده اند و كشوری ها با پرداخت تنها پنج درصد، اما كارگران با پرداخت 9 درصد و تازه قانون می گوید تا هفت برابر نیز قابل افزایش است و این از انصاف به دور است.

در این آیین 'ام البنین میرزایی' به عنوان دبیر خانه كارگر خراسان جنوبی معرفی و از خدمات 'محمد براتی' دبیر پیشین این تشكل نیز تجلیل شد.

591/666/665