كرمانشاه - ایرنا - فوزیه شیردل از شهدای شاخص كشور، تا آخرین روزهای عمر پربركتش همواره به امام خمینی (ره) رهبر كبیر انقلاب اسلامی عشق می ورزید و از آرمان های انقلاب و نظام دفاع می كرد.

شیردل امسال از سوی سازمان بسیج مستضعفین به عنوان شهیده شاخص كشور برگزیده و معرفی شد.

به گزارش ایرنا، شهیده فوزیه شیردل در سال 1338 در كرمانشاه و در خانواده ای متدین و مومن به دنیا آمد پس از طی دوران طفولیت در سن هفت سالگی به مدرسه رفت و از آنجا كه در خانواده ای مذهبی رشد یافت، وی به نماز خواندن و روزه گرفتن بسیار پایبند بود، دوران ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت پشت سر گذاشت و پس از اخذ مدرك سوم راهنمایی وارد بهداری شد.

پس از گذشت سه سال از خدمت در بهداری كرمانشاه و كسب تجربیات فراوان، به پاوه منتقل و در بیمارستان آنجا به عنوان بهیار مشغول به خدمت شد.

در سال 1357 همزمان با اوج گیری مبارزات علیه رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل حمایت از انقلاب و امام خمینی (ره) بارها با رییس بیمارستان درگیر شده بود.

یكی از دوستان و همكارانش نقل می كند: فوزیه در بیمارستان با صدای بلند اعلام می كرد كه من پیرو خط امام خمینی (ره) هستم؛ آن زمان، همه از ناجوانمردی و حمله های وحشیانه دموكرات ها و ضد انقلاب می ترسیدند ولی فوزیه دل شیر داشت.

به حضرت امام خمینی (ره) علاقه داشت وعكس ایشان را بر روی دیوار اتاقش نصب كرده بود. دیگران می گفتند اگر ضد انقلاب ها پی ببرند كه عكس امام را به دیوار اطاقت زده ای حساب همه مان را می رسند، اما او می خندید و می گفت: ضد انقلاب هیچ غلطی نمی تواند بكند.

سرانجام وی در روز بیست و پنجم مرداد 1358 در جریان حمله گروهك ضد انقلاب دموكرات به بهداری پاوه و محاصره بهداری و در حالی كه مشغول كمك به یاران شهید دكتر 'مصطفی چمران' در راهنمایی بالگرد برای فرود در بهداری پاوه بود، مورد اصابت گلوله دموكرات ها قرار گرفت و پس از گذشت 16 ساعت و خونریزی فراوان به درجه رفیع شهادت نائل گشت و در گلزار شهدای باغ فردوس كرمانشاه آرام گرفت.



*** فوزیه به روایت خواهرش



در اتاقش عكسی از حضرت امام خمینی (ره) را قاب شده به دیوار آویزان كرده بود، خیلی ها به او می گفتند اگر رییس بیمارستان عكس را ببیند، برخورد بدی را با او خواهد كرد، اما او عكس را پایین نیاورده بود.

یك روز رییس بیمارستان دكتر عارفی كه بعدها به خارج از كشور متواری شد برای سركشی به اتاق ها آمد و متوجه قاب عكس امام بر روی دیوار اتاق فوزیه شد و با عصبانیت دستور داد كه عكس را از روی دیوار بردارد، اما فوزیه گفته بود: اتاق متعلق به من است و هر عكسی را كه بخواهم در آن آویزان می كنم.

رییس بیمارستان هم فوزیه را تهدید به كسر یك ماه از حقوقش كرده بود، اما فوزیه حرفش یك كلام بود: اگر اخراج هم بشوم عكس را از روی دیوار پایین نمی آورم.

وقتی هم كه مدرسه می رفت چند بار به خاطر حجاب اسلامی اش از طرف مدیر مدرسه تنبیه و توبیخ شده بود اما خم به ابرو نمی آورد، هیچ وقت زیر بار حرف زور نمی رفت و در اكثر راهپیمایی ها هم با حجاب اسلامی پا به پای مردان و زنان دیگر شركت می كرد.



*** شیردل به روایت شهید چمران



'خداوندا! چه منظره ای داشت این خانه پاسداران، چه دردناك! گویی صحرای محشر است! افراد مسلح و غیرمسلح در پشت در به انتظار كمك نشسته بودند. آثار غم و درد بر همه چهره ها سایه افكنده بود.

دختر پرستاری كه پهلویش هدف گلوله دشمن قرار گرفته بود خون لباس سفیدش را گلگون كرده بود، 16 ساعت مانده بود و خون از بدنش می رفت و پاسداران هم كه كاری از دستشان بر نمی آمد گریه می كردند…

… این فرشته بی گناه ساعاتی بعد، در میان شیون و ضجه زدن ها جان به جان آفرین تسلیم كرد.

بالگرد ساعت چهار بعدازظهر در محل معین بر زمین نشست.

رگبار گلوله دشمن از هر طرف باریدن گرفت و ما به سرعت مشغول تخلیه آب و نان و خرما و مهمات مختلفی شدیم كه تیمسار فلاحی برای ما فرستاده بود.

از طرف دیگر عده ای نیز كشته ها و مجروحین را از داخل بهداری حمل كرده و سوار هلی كوپتر می كردند.

هركس هر كاری می كرد، عده ای به تیراندازی دشمن پاسخ می گفتند وعده ای مجروحین و شهدا از جمله شهید فوزیه شیردل را سوار هلی كوپتر می كردند.

همه چیز آماده شد و هلی كوپتر صعود كرد، اما از روی اضطراب رگبار گلوله ها خلبان كه می خواست هرچه زودتر اوج بگیرد، كنترل خود را از دست داد و پروانه هلی كوپتر با تپه جنوبی تصادف كرد و شكست و تعادل خود را از دست داد.

درست در كنار انبار مهمات و مواد انفجاری كه تازه تخلیه شده بود، محصور شد.

پره های شكسته شده همچنان با دیوار عمارت بهداری اصابت می كردند و كابین خلبان متلاشی شده بود و جسد نیمه جان دو خلبان آن به بیرون آویزان شده بود.

مجروحین داخل هلی كوپتر همه شهید شده بودند و از همه غم انگیزتر جسد همان دختر پرستاری بود كه گلوله پهلویش را شكافته و بعد از 16 ساعت خون ریزی بدرود حیات گفته بود'.

كنگره بزرگداشت فوزیه شیردل، امروز (شنبه) با حضور مسوولان و خانواده معظم شهدا در مجتمع بعثت سپاده پاسداران انقلاب اسلامی شهر كرمانشاه برگزار شد.

567