به گزارش ایرنا،« پیمان صالحی » افزود: با تلاش مسوولان چهارمحال و بختیاری و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری سعی می شود، تا چند ماه آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.
رییس مركز طرحهای كلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری تاكید كرد:طرح پرتو دهی گاما در شهركرد،ظرف چند ماه آینده ، بهره برداری می شود.
به گفته وی،معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری یك نهاد هماهنگ كننده است و در این راستا، این نهاد سعی می كند، هماهنگی های لازم برای بهره برداری از این پروژه تا چند ماهه آینده صورت گیرد.
صالحی یادآور شد:برای تسریع در اجرای فناوری این طرح كلان، بیش از 70میلیارد ریال از سوی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری به شركت دانش بنیان پرتو دهی گاما در شهركرد اختصاص یافته است.
عضو هیات مدیره طرح ملی فناوری سامانه پرتودهی گاما در چهارمحال و بختیاری نیزدراین بازدید گفت: عملیات ساخت این سامانه پرتودهی در شهركرد 78 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
«علی حجت» افزود:تامین جاده دسترسی به سایت و تامین خدمات دولتی از جمله آب،برق و گاز، در منطقه ویژه اقتصادی شهركرد برای این طرح ضروری است.
به گفته وی،تاكنون 110میلیارد ریال در این پروژه كلان و ملی هزینه شده و برای بهره برداری از آن ،نیازمند اعتبارات ارزی و ریالی دیگری است.
حجت گفت:با بهره برداری از این طرح،زمینه اشتغال 50نفر به صورت مستقیم در سایت فراهم می شود.
وی یادآور شد: پرتودهی به روش یونی است و در این روش یون ها به صورت موج نامرئی از میان فضای ملكولی حركت داده می شود و جانداران ریز و عواملی را كه باعث آلودگی و از بین رفتن محصولات می شود، از بین می رود و یا كاهش می یابد.
حجت اظهار داشت: داشتن سرعت بالا، سازگاری با محیط زیست و قابلیت استفاده در محیط تازه و منجمد از جمله مزایای استفاده از پرتوی گاماست و محصول پس از پرتودهی قابل استفاده است و پسماندی بعد از عملیات پرتودهی وجود نخواهد داشت.
وی افزود: پرتو دهی گاما در مصرف و تولید ظروف یكبار مصرف پزشكی، به تاخیر انداختن زمان رسیدن میوه، جلوگیری از فساد گوشت مرغ و ماهی، از بین بردن حشرات، جلوگیری از جوانه زدن محصولات غده ای و ضدعفونی ادویه كاربرد دارد.
مدیر سایت شهید شهریاری شهركرد نیز گفت:این طرح در 13 هزار مترمربع زمین در حال ساخت است كه اكنون در عملیات پیشرفت فیزیكی طرح تسریع شده است.
«كیومرث مرادی » افزود:با راه اندازی این سامانه، زنجیره و چرخه صنایع كشاورزی و بهداشتی و درمانی تكمیل می شود و این طرح به توسعه صنایع پزشكی و دارویی بخصوص گیاهان دارویی كمك شایانی می كند.
به گزارش ایرنا،سامانه پرتو دهی گاما چهارمحال و بختیاری در سایت شهید شهریاری منطقه ویژه اقتصادی شهركرد در حال اجراست.
*شش میلیون یورو تسهیلات به طرح پرتو دهی گاما شهركرد اختصاص می یابد
مدیركل امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری از اختصاص تسهیلات شش میلیون و 800 هزار یورویی به طرح فناوری پوتو دهی گاما در شهركرد خبر داد.
«علی شهریارپور »روز شنبه در جریان بازدید از سایت «مجید شهید شهریاری » منطقه ویژه اقتصادی در گفت وگو با ایرنا افزود:این میزان تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی به طرح پرتو دهی گاما در شهركرد اختصاص می یابد.
به گفته وی،هم اكنون ، اختصاص این میزان تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی به طرح كلان فناوری پرتو دهی گاما به تصویب رسیده است و بزودی به این طرح پرداخت می شود.
شهریارپور گفت : مسوولان چهارمحال و بختیاری برای تخصیص این میزان تسهیلات به صندوق توسعه ملی بیشترین تلاش را داشته اند.
وی گفت:از همان ابتدای اجرایی شدن این طرح، مدیریت استان برای اجرایی شدن این طرح در منطقه اقتصادی شهركرد، گامهای بلندی برداشته اند و هماهنگی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا،پرتودهی به روش یونی است و در این روش یون ها به صورت موج نامرئی از میان فضای ملكولی حركت داده می شود و جانداران ریز و عواملی را كه باعث آلودگی و از بین رفتن محصولات می شود، از بین می رود و یا كاهش می یابد.
داشتن سرعت بالا، سازگاری با محیط زیست و قابلیت استفاده در محیط تازه و منجمد از جمله مزایای استفاده از پرتوی گاماست و محصول پس از پرتودهی قابل استفاده است و پسماندی بعد از عملیات پرتودهی وجود نخواهد داشت.
پرتو دهی گاما در مصرف و تولید ظروف یكبار مصرف پزشكی، به تاخیر انداختن زمان رسیدن میوه، جلوگیری از فساد گوشت مرغ و ماهی، از بین بردن حشرات، جلوگیری از جوانه زدن محصولات كشاورزی و ضدعفونی ادویه كاربرد دارد.
سامانه پرتو دهی گاما چهارمحال و بختیاری در سایت شهید شهریاری منطقه ویژه اقتصادی شهركرد در حال اجراست.
7359 / 1539
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
شهركرد-ایرنا- رییس مركز طرحهای كلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری روز شنبه دربازدید ازطرح دردست ساخت پرتودهی گامامی سایت شهید « مجید شهریاری » شهركرد گفت: این طرح باید براساس زمان بندی پیشرفت قابل توجهی می كرد.