پكن - ایرنا - در شرایطی كه طی ماه های اخیر نشانه های مثبتی از احتمال گفت وگوی سئول و پیونگ یانگ و تلاش برای آغاز مجدد مذاكرات شش جانبه در حال نمایان شدن است، تشدید حضور نیروهای نظامی آمریكا در شبه جزیره كره، تحقق این نشانه ها را عملا با مشكل مواجه كرده است.

در تازه ترین اقدام تخریبی آمریكا در شبه جزیره كره، این كشور یك فروند زیردریایی اتمی خود را عازم كره جنوبی كرد تا در رزمایشی مشترك با نیروهای نظامی این كشور شركت كند.

براساس گزارش منتشر شده از سوی یونهاپ، یك فروند زیردریایی جنگی كلاس لس آنجلس موسوم به یو.اس.اس الیمپیا (SSN.717) صبح امروز (دوشنبه) با 120 ملوان نیروی دریایی ارتش ایالات متحده در بندر «جین هایی« واقع در 400 كیلومتری جنوب سئول پهلو گرفت.

براساس این گزارش، حضور این زیردریایی بر اساس برنامه از پیش تعیین شده برای رزمایش مشترك با نیروهای كره جنوبی صورت گرفته كه قرار است از روز پنجشنبه هفته جاری به مدت سه روز برگزار، شود.

یك افسر نیروی دریایی كره جنوبی كه خبرگزاری رسمی این كشور به نامش اشاره ای نكرد در این باره گفت؛ حضور زیردریایی اتمی آمریكا در شبه جزیره كره و شركت در رزمایش مشترك، در چارچوب افزایش قابلیت های همكاری نظامی سئول و واشنگتن صورت گرفته است.

در حالی كه حركت ناوهای نظامی و زیردریایی های مجهز به تسلیحات اتمی ارتش آمریكا در مناطق مختلف جهان از جمله شرق آسیا، خلیج فارس و آبهای آزاد عموما از سوی كارشناسان مسائل بین الملل به عنوان اقدامی نامناسب در حوزه تحولات جهانی یاد می شود، این مقام كره جنوبی حضور زیردریایی اتمی یو.اس.اس الیمپیا در آبهای این كشور را 'امری عادی' توصیف كرده است و می گوید، حضور زیردریایی های با قدرت اتمی در كره جنوبی امری غیرمعمول نیست و ما سال گذشته نیز شاهد حضور زیردریایی اتمی یو.اس.اس كلمبیا در سواحل كشورمان بودیم.

نیروی دریایی ارتش ایالات متحده هنوز درباره حضور این زیردریایی هفت هزار تنی با قابلیت حمل تسلیحات اتمی در سواحل كره جنوبی اعلام موضع نكرده است.

در عین حال اعلام شده این زیردریایی كه به دعوت نیروی دریایی ارتش كره جنوبی به آبهای سرزمینی این كشور وارد شده، در حال حاضر به تسلیحاتی اتم مسلح نبوده و تنها حامل موشك های جنگی مافوق صوت موسوم به 'تاماهاك' است.

تاماهاك نوعی از موشك كروز است كه قابلیت استفاده در تمام شرایط آب و هوایی و توانایی حمل كلاهك هسته ای را دارد.

در شرایطی كه طی ماه های اخیر نشانه های مثبتی از احتمال گفت وگوی سئول و پیونگ یانگ از یك سو و تلاش های بین المللی به منظور آغاز مجدد مذاكرات شش جانبه از دیگر سو با هدف تثبیت ثبات در آسیای شرقی در دستور كار كشورهای مختلف قرار گرفته، حضور نیروهای آمریكایی با تسلیحات سنگین نظامی در آبهای كره جنوبی می تواند ضمن ارسال علائم منفی به فضای مذكور، نتایجی نه چندان خوشایند را برای روابط كشورهای این حوزه در پی داشته باشد.

این در حالی است كه به تازگی بهانه تهدیدات سایبری، زمینه جدیدی را فراهم آورده است كه كاخ سفید حضور خود در منطقه را بیش از پیش ضروری دانسته و بیش از هر زمانی بر طبل دخالت در امور كشورهای این حوزه بكوبد.

آمریكا هم اكنون با دارا بودن بیش از 28 هزار نیروی نظامی و رزمایشهای متنوع سالانه با كره جنوبی، شبه جزیره كره را به محل رزمایشهای مكرر و آزمون تسلیحاتی خود مبدل كرده است.

آساق1*231*1597*1446