به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمدرضا زالي روز دوشنبه در نشست خبري جشنواره تجليل از رهبران كارآفرين و كارآفرينان خير كه در محل دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: در كشور ما استعدادها و خلاقيتهاي فراواني وجود دارد كه مي تواند در اقتصاد با توجه به شرايط تحريم نقشآفريني كند.
وي اشاره به اينكه كارآفريني رشته علمي جديدي است اظهار داشت:توسعه كشور مديون انسان هاي بزرگي است كه با راهاندازي شركتهاي نوآور و خلاق در توليد ناخالص داخلي نقشآفريني مي كنند.
به گفته زالي،دانشگاه به عنوان محل تحصيل و توليد علم در كنار كار و كارآفريني تعالي مييابد و جشنواره ياد شده با محوريت حمايت از انسانهاي بزرگ ماه آينده برگزار خواهد شد.
رئيس دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران با اشاره به توضيحات برگزاري اين جشنواره تصريح كرد: اين جشنواره سوم اسفند ماه امسال در تالار دانشگاه علامه اميني دانشگاه تهران با حضور كارآفرينان، اعضاي اتاقهاي بازرگاني، رهبران كارآفرين و دانشجويان رشتههاي كارآفريني برگزار مي شود.
زالي تأكيد كرد: در اين جشنواره علي ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ،محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام و عضو هيأت علمي دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران و اكبر تركان مشاور رئيس جمهور و رئيس مناطق آزاد كشور حضور خواهند داشت.
وي با اشاره به اهداف اصلي برگزاري اين جشنواره افزود: تجليل از رهبران كارآفرين اجتماعي براي الگوسازي ساير افراد يكي از اهداف بوده چرا كه نرخ فعاليتهاي كارآفريني اجتماعي كمتر از يك درصد است.در اين زمينه به منظور توسعه كارآفريني اجتماعي برنامهريزيهايي انجام شده است.
**منابع مالي به جاي توليد صرف دلالي شد
رئيس اتاق بازرگاني ايران در اين نشست با اشاره به اينكه مشكلات منابع مالي فراواني در كشور داريم، گفت: با كمال تأسف منابع كشور به سمت كارهاي مولد نرفت و بيشتر اقدامات سوداگري و دلالي افزايش يافت.
غلامحسين شافعي با اشاره به اينكه در راستاي توسعه فعاليت كسب و كار و كارآفريني بايد مراكز علمي و دانشگاهها مورد توجه قرار گيرند، گفت: كارآفرينان به دليل خلاقيت و ابتكار بدون حمايتهاي مالي به توفيقات بالايي دست يافته اند.
رئيس اتاق بازرگاني ايران اظهار داشت: در حوزه كسب و كار مشكلات زيادي داريم كه بايد مرتفع شود.
وي افزود: كارآفرينان موفق افرادي بودند كه صاحب ثروت نبوده و اكثريت آنان بدون منابع مالي به توفيقات بزرگي دست يافته اند.
رئيس اتاق بازرگاني ايران با تأكيد بر اينكه الگوهاي كارآفريني بايد در كشور معرفي شوند، گفت: معرفي اين الگوها آگاهي بخش تلاش در ميان جوانان خواهد بود و اميدواريم صحبت هاي مطرح شده در حوزه كارآفريني جامع عمل بپوشد.
شافعي با اشاره به اينكه توجه مسئولان به دانشگاهها براي ايجاد محيط كسب و كار سالم و توأم با علم بسيار اثربخش خواهد بود، گفت: اقدام دانشكده كارآفريني در حوزه معرفي كارآفرينان برتر و الگوسازي آنان در جامعه قابل تقدير است، چرا كه در ساير كشورها علاوه بر ارائه آموزش كارآفرينان در كلاسهاي آموزشي شركت ميكنند.
وي گفت: استفاده از تجارب و ايدههاي كارآفرينان در مراكز آموزشي راه را هموارتر كرده و بي ترديد به توفيقات بزرگي در اين زمينه دست مييابيم.
شافعي با اشاره به اينكه با توجه به عدم حمايت از توليد در كشور و تصويب قوانيني همانند تجارت ترجيحي، برگزاري نمايشگاه پوشاك تركيه در ايران و افزايش نرخ سود سپردههاي بانكي بيش از حاشيه سود توليدكنندگان چطور ميتوان انتظار افزايش توليد و اشتغال در اقتصاد كشور داشت، گفت: مشكلاتي در لايههاي اقتصاد داريم و اين موارد قطعاً بايد از سوي مسئولان برطرف شود.
وي گفت: يكي از الزامات توسعه فضاي كسب و كار ايجاد فضاي امن براي سرمايهگذاران و توليدكنندگان است كه در اين زمينه اتاق بازرگاني ايران فعال شده و در كميسيونهاي تخصصي موانع توليد را بررسي ميكند، تا به صورت يك بسته به دولت پيشنهاد كند.
شافعي با تأكيد بر اينكه اقتصاد كشور ما دچار زخم عميق عفوني شده است، تصريح كرد: ابتدا بايد تلاش كنيم اين زخم ايجاد شده در اقتصاد ترميم شده و سپس فضاي توليد براي سرمايهگذاران هموار شود.
**18سال پيش مدارس كشور چهار نوبته بودند
سپس محمد رضا حافظي رئيس انجمن خيرين مدرسهساز در اين نشست با اشاره به اينكه از 18 سال گذشته فرهنگ مدرسهسازي در كشور تقويت و گسترش يافته است گفت: 18 سال پيش مدارس كشور به دليل نبود امكانات چهار نوبته بودند و خيرين انگشتشماري وجود داشت.
وي افزود: اكنون ميزان خيرين مدرسهساز در كشور به 550 هزار نفريافته كه با عشق و علاقه بيشتري مشغول فعاليت هستند.
رئيس انجمن خيرين مدرسه ساز با اشاره به اينكه 33 درصد مدارس كل كشور را احداث كردهايم، گفت: اكنون به شكل فوقالعاده از نظر فضاي آموزشي نيازمند مشاركت بيشتر مردم هستيم، تا فرزندان اين كشور در مدارس به تحصيل علم بپردازند.
وي گفت: در شرايط فعلي بايد علم و عمل يكي شده و در دانشگاههاي ما كارآفرينان و توليدكنندگان به انتقال تجربيات و ايدههاي خود بپردازند، تا علم انتقالي به دانشجويان تداوم و ماندگاري بيشتري داشته باشد.
وي با اشاره به ماجراي مخترع روستايي بروجرد كه امكان مالي براي سفر به مركز استان را نداشت گفت: طي تماسي با مسئول علم و فناوري استان لرستان براي اين مخترع امكانات رفت و برگشت فراهم شد و اكنون پس از گذشت 5 ماه از آن اتفاق قراردادهاي ميلياردي اتخاذ ميشود.
حافظي با تأكيد بر اينكه كارآفرينان و مخترعان زيادي در كشور داريم، گفت: در كشور ما به دليل عدم توجه به مخترعان و كارآفرينان شاهد استفاده ساير كشورها از جوانان هستيم.
عضو هيأت رئيسه جشنواره تجليل از رهبران كارآفرين گفت: بعد از تشكيل انجمن خيرين مدرسهساز، انجمن هاي خيرين مسكنساز، سلامت، دانشگاه و ديگر نيازهاي ضروري ايجاد شده اند و اكنون ميبينيم كه سازمان ها و ارگانهاي زيادي به حمايت هاي مردمي روي آوردهاند.
اقتصام (3)9123 ** 1574
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹
تهران-ايرنا- رئيس دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران گفت: با توجه به شرايط كشور و محدوديتهاي اقتصادي از جمله تحريمها، فعاليتهاي گسترده كارآفرينان در كشور افزايش يافته است.