به گزارش ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، در اين جلسه تعيين اركان و پايهگذاري اين صندوق به طور رسمي با حضور دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري صورت گرفت و روند فعاليتهاي آتي صندوق بررسي شد.
دراين نشست ضمن تصويب اساس نامه و اميدنامه، تعيين طرح زمانبندي اعلام پذيرهنويسي، اركان صندوق از جمله رييس، مديراجرايي، متولي، حسابرس و مدير ثبت صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي تعيين شد.
ستاري با ابراز خرسندي از ايجاد صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي(ص)، بر آمادگي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي حمايت ويژه در صورت سرمايهگذاري خيرين در حوزه علم و فناوري تاكيد كرد.
***اهداف صندوق
مهندس مهدي صفاري نيا رييس پارك فناوري پرديس معاونت علمي در بخش ديگري از اين نشست،تامين هزينههاي جايزه علمي و فناوري مصطفي، حمايت از توسعه علم و فناوري، كمك به ايجاد شبكهاي متشكل از دانشمندان مسلمان، حمايتهاي هدفمند از تحقيقات و دستاوردهاي دانشمندان جهان اسلام، تاسيس شعب استاني در كوتاه مدت و شعب بينالمللي در بلندمدت را از اهداف صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي برشمرد و افزود:با هدف توسعه سرمايهگذاري در بخش نوآوري و فناوري جهان اسلام،ظرف پنج سال آينده از طريق مذاكره با ايرانيان و مسلمانان سرمايهگذار ساكن خارج از كشور سرمايههاي اين صندوق افزايش خواهد يافت.
***تامين 70 درصد سرمايه گذاري صندوق از اوراق مشاركت
وي با اشاره به اينكه صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي داراي ريسك بسيار پايينتري نسبت به ديگر صندوقهاي سرمايه گذاري است اظهاركرد: بيش از 70 درصد سرمايهگذاريهاي اين صندوق از اوراق مشاركت تامين خواهد شد، در اين صندوق ضمن اينكه ريسك سهام به طور كامل از بين ميرود، ظرفيتي وجود دارد كه بتواند تمامي نقشهاي يك بانك را ايفا كند.
به گفته صفارينيا تأمين هزينههاي جايزه علمي مصطفي و حمايت از توسعه علم و فناوري در جهان اسلام با حمايت از افرادي كه طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي دارند، دو اولويت مهم ايجاد اين صندوق هستند.
دبير شوراي سياستگذاري جايزه مصطفي با اشاره به اين كه ثبت اوليه اين صندوق انجام شده است و با ثبت نهايي آن، در آينده نزديك به طور رسمي آغاز به كار خواهد كرد گفت: به زودي پذيرهنويسي صندوق سرمايه گذاري موقوفات جايزه مصطفي به صورت عام اعلام خواهد شد تا تمام افراد خير شركتها مؤسسات سرمايهگذاري و بانكها بتوانند سهام اين صندوق را خريداري كنند.
رييس پارك فناوري پرديس معاونت علمي با اشاره به نحوه خريد سهام صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي از دو طريق مؤسسين و سرمايهگذاري گفت: محدوديتي در خريد سهام اين صندوق وجود ندارد و افراد حقيقي و حقوقي ميتوانند با خريد سهام مؤسسين به صورت بلاعوض منابع را پرداخت كنند، همچنين مي تواند از طريق سرمايهگذاري، اصل سرمايه در اختيار سرمايهگذار باشد.
وي با اشاره به وجود بيش از سيصد جايزه علمي و فناوري در جهان گفت: تأمين منابع اين سيصد جايزه در جهان به نحوي از همين طرق انجام ميشود. ايجاد چنين صندوقهايي سابقه بالاي صدساله در دنيا دارند. به طور مثال جايزهاي همچون جايزه نوبل بيش از صد سال پيش با يك پول اندك ايجاد شد اما امروزه به يك اتفاق بزرگ تحت عنوان جايزه نوبل مبدل شده است و از منافع پولي كه در ابتدا سرمايهگذاري شد، تا اكنون صدها دانشمند توانستهاند جوايزي كسب كنند و مطرح شوند.
***امكان سرمايه گذاري موسسات، بانك ها و افراد در صندوق
صفارينيا با اشاره به گستردگي فعاليت صندوق صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي اظهار كرد: ظرفيت خوب ايجاد شده در اين صندوق، امكاني را براي افراد، مؤسسات و بانكها و مؤسسات سرمايهگذاري فراهم ميكند تا در كاري شريك شوند كه هم علمي و ارزشمند است، جنبه بينالمللي دارد و به نام پيامبر عظيمالشان اسلام متبرك شده است.
***سرمايه گذارن صندوق واقفين مادم العمر جايزه بزرگ مصطفي
دبير شوراي سياستگذاري جايزه مصطفي افزود:كساني كه در اين صندوق سرمايهگذاري ميكنند عملا جزو واقفين اين صندوق قرار ميگيرند و مادامالعمر نام آنها به عنوان واقفين اين جايزه بزرگ علمي و فناوري باقي خواهد ماند و ماندگاري اين عمل دوچندان بر ارزشهاي آن ميافزايد.
براساس اين گزارش، در اين نشست با حضور دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري، دكتر سهرابپور قائم مقام بنياد ملي نخبگان، مهندس مهدي صفارينيا رييس پارك فناوري پرديس معاونت علمي و دكتر محمدرضا حافظي رئيس جامعه خيرين مدرسه ساز كشور صورت جلسه نخستين مجمع عمومي صندوق سرمايهگذاري موقوفات جايزه مصطفي به امضا رسيد.
علمي (1) ** 9340**1440
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
تهران- ايرنا-نخستين جلسه صندوق سرمايهگذاري و موقوفات جايزه مصطفي با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهور و مؤسسان متشكل از افراد حقيقي و حقوقي برگزار شد.