یزد-ایرنا- نبود نگارخانه تخصصی برای نمایش آثار خوشنویسی در میبد هنرمندان این رشته راسردر گم كرده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خوشنویسی هنری است كه علاوه بر زیبایی بخشیدن به نوشتار به انسان آرامش می دهد.

بشر از زمانی كه برای ارتباط با دیگران شروع به نوشتن كرده است همواره به دنبال زیبانگاری بوده است اما اگر به فلسفه خوشنویسی در كشورمان اشاره كنیم خوشنویسی از زمان صفویه به اوج هنر نمایی رسیده است.

خوشنویسی به معنی زیبانویسی یا نوشتن همراه با خلق زیبایی است كه گاهی درك خوشنویسی به عنوان یك هنر مشكل است.

به نظر می‌رسد برای درك و لذت بردن از تجربه بصری خوشنویسی باید بدانیم خوشنویس افزون بر نگارش یك متن، سعی داشته اثری هنری با ارزش‌های زیبایی شناختی خلق كند.

یكی از هنرجویان خوشنویسی در شهرستان میبددر گفتگو با ایرنا می گوید: خوشنویسی در هنر اسلامی كارایی دارد و در كاشی كاری ها، كتابت و آثار نفیس كتب اسلامی و اماكن مذهبی این هنر نقش آفرینی كرده است .

او می گوید:دركنار خوشنویسی هنرهایی مثل صفحه آرایی ،جلدسازی ،تشعیر ،تهذیب و طلاكاری به اوج خود رسیده است و هنر فاخر خوشنویسی توانسته است ما را به جهانیان معرفی كند.

وی خط نستعلیق ،شكسته نستعلیق ،نسخ معلی ،ثلث و كرشمه را از انواع خطوط خوشنویسی برشمرد و گفت:این خطوط ایرانی است كه در قالب تابلو ارائه و بر دل ها می نشیند.

این هنرمند گلایه هایی هم دارد كه جایی برای نمایش آثار هنرمندان در میبد وجود ندارد و علیرغم علاقمندان زیادی در این حوزه زیاد به آن توجه نمی شود.

استاد محمود رهبران از خوشنویسان برجسته و صاحب سبك كشور در گفتگو با ایرنا در میبد خصوص اهمیت هنر خوشنویسی و لزوم توجه به آن،اظهار كرد:درسال های اخیر خط و خوشنویسی هم به لحاظ كمی و هم كیفی در سطح كشور رشد خوبی داشته است .

رهبران با اشاره به اینكه خط های رایج بیشتر نستعلیق و شكسته نستعلیق ،نسخ و ثلث هستند گفت:چرا كه نستعلیق برگرفته از نسخ و تعلیق است كه به لحاظ دوران و لغزنده بودنش با روحیه ایرانی سازگار است .

استاد برجسته خوشنویسی با اشاره به تاریخچه این هنر در ایران گفت:تاریخچه خوشنویسی حدودا به بیش از 600سال پیش بر می گردد كه با خط نستعلیق به دست میرعلی تبریزی ابداع شده است و بعد از آن نخبه های هنری كشور از جمله میرعماد،میرزا غلامرضا ،كلهر و عماد القطاب تكمیل شده است .

وی با بیان اینكه خوشنویسی هنری ایرانی است خاطرنشان كرد:اصولا هنر از دو عنصر مایه می گیرد یكی طبیعی كه از درون هنرمند می جوشد و دیگری تصنعی و تكنیك كه در كلاس فرا می گیرند مثلا می گویند الف باید سه نكته باشد.

رئیس انجمن خوشنویسان میبد هم در گفتگو با ایرنا،با اشاره به جایگاه خوشنویسی در میبد گفت:انجمن خوشنویسان میبد از سال 73 راه اندازی شده است و در حال حاضر از لحاظ جذب تعداد هنر جو در سطح كشور جایگاه نخست را داراست.

سید علی رضا افخمی گفت:در حال حاضر 80 هنرجو با 5 مدرسه در دو شعبه مشغول تعلیم هستند و 22 نفر فارغ التحصیل ممتاز و یك نفر فارغ التحصیل فوق ممتاز حاصل این انجمن در میبد است.

افخمی خاطر نشان كرد:علیرغم فعال بودن انجمن خوشنویسان میبد و كسب رتبه های برتر كشوری هنوز نگارخانه تخصصی برای نمایش آثار در شهرستان نداریم.

وی از عدم حمایت مسئولین در رابطه با این هنر و انجمن گلایه كرد و افزود:عدم حمایت مسئولین در برگزاری كلاسهای آموزشی،برگزاری جشنواره خوشنویسی،دعوت و حضور اساتید برجسته كشوری و نداشتن فضای فیزیكی جهت برگزاری كلاسهای فرهنگی و هنری ازجمله مشكلات این انجمن و هنر ارزشمند خوشنویس در میبد می باشد.

وی افزود:علیرغم همه مشكلات ما در برابر آن تسلیم نشدیم و با تلاش های اعضای انجمن نمایشگاهی از 48 اثر در خطوط نستعلیق و تایپوگرافی در شهرستان دایر نمودیم كه علاقه مندان می توانند تا 22 بهمن همه روزه از ساعت 9تا 11 و عصرها از ساعت 16تا 20 از این نمایشگاه دیدن كنند.

امیدواریم مسئولین از این نمایشگاه زیبا كه آثار ارزشمندی در آن با همت و تلاش خستگی ناپذیر انجمن خوشنویسان میبد به نمایش درآمده است بازدید نمایند و در جهت رفع مشكلات این انجمن بكوشند.

میبد با 90 هزار نفر جمعیت در 50 كیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.ك/4

7548/ 650