به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، اولین مراسم دانش آموختگی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با حضور 300 دانش آموخته از چهار پژوهشكده 'توسعه فرآیندهای شیمیایی'، ' فناوری های پاك'، ' فناوری های نوین' و ' مهندسی نفت'، رییس و معاونان و پیشكسوتان این مركز پژوهشی برپا شد.
بنیانگذار و موسس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در این مراسم گفت: نیت من برای راه اندازی این پژوهشگاه به حدود نیم قرن قبل برمی گردد و بارها با خدا پیمان بسته بودم و از او خواسته بودم كه این توفیق را به من عطا كند تا بتوانم چهارمین پژوهشگاه تخصصی بزرگ شیمی در دنیا را در كشورم تاسیس كنم.
دكتر 'سید محمد بلورچیان' افزود: اولین پژوهشگاه مطرح شیمی دنیا 'ماكس پلانك' آلمان بود كه قبل از جنگ جهانی اول تاسیس شد، دومین آن قبل از جنگ جهانی دوم در مركز تحقیقات ملی فرانسه cnrs و سومین آن در دره سیلیكون Silicon Valley آمریكا راه اندازی شد و همیشه آرزو داشتم كه چهارمین مركز پژوهشی شیمی در ایران تاسیس شود كه خوشبختانه حدود 25 سال قبل، آین آرزو محقق شد.
وی خاطرنشان كرد: در طول این 25 سال، به جز برای خواست خدا كار نكردم و در شرایطی كه هیچ پشتوانه ای نداشتم در همه مراحل از پیشنهاد تا راه اندازی كامل پژوهشگاه فقط از خداوند كمك خواستم.
بلورچیان از همكاری هیات علمی پژوهشگاه در ایجاد این مركز پژوهشی تشكر كرد و گفت: طی این سالها حتی یك عضو هیات علمی از دانشگاه های كشور نگرفتیم و هیچیك از منسوبین خود را به این مركز راه ندادم و همه اعضای هیات علمی فعلی را از میان بهترین دانشجویان و دانش آموختگان كشور برگزیدیم.
وی با بیان اینكه امروز دیگر وسعت خاك، جمعیت یا معادن طلا و الماس ثروت های واقعی یك ملت نیستند، ادامه داد: الان علم است كه ثروت می آفریند و كل سیاست كشورها بر مبنای پیشرفت علمی آنها تعیین می شود و هر كشوری كه بیشترین پیشرفت علمی را داشته باشد دست برتر را دارد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه شیمی تاكید كرد: اگر دست به دست هم دهیم و مغزهایی كه در دنیا داریم را جذب كنیم حتی از آمریكا هم پیشی خواهیم گرفت زیرا یكی از دلایل پیشرفت آمریكا، جذب مغزهای متفكر از سراسر دنیا و استفاده از آنها بوده است.
وی تصریح كرد: اگر كشورمان به لحاظ علمی پیشرفت كند فردی مانند اوباما نمی تواند ما را تهدید به تحریم كند و اینگونه رفتارهای آمریكا با دیگر كشورها به پشتوانه دانش و فناوری موجود در این كشور بروز می یابد.
جشن دانش آموختگی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با اعطای لوح یادبود به دكتر 'سید محمد بلورچیان'، 'علی برزگر' كارشناس روابط عمومی، 'ابراهیم طاهری' نیك اندیش و حامی مادی پژوهشگاه و همچنین چند دانشجوی برگزیده این مركز پژوهشی به پایان رسید.
علمی (3)**1055**1440
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
تهران-ایرنا-نخستین جشن دانش آموختگان مقاطع تحصیلات تكمیلی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران همزمان با سومین روز از دهه مبارك فجر برگزار شد.