تهران-ايرنا- معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در آيين اختتاميه سيزدهمين دوره جشنواره كتاب و رسانه گفت: لازم و ضروري است تا جايگاه فعالان و خبرنگاران عرصه كتاب ارتقا پيدا كند.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، سيدعباس صالحي درآيين اختتاميه سيزدهمين جشنواره كتاب و رسانه از سري برنامه‌هاي بيست و دومين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران افزود: اين موضوع از جمله دغدغه‌هاي من است چرا كه خبرنگار عرصه كتاب بايد جايگاه و شرافت متناسب با كتاب را پيدا كند.

صالحي با بيان اين كه دهه فجر مي تواند از زواياي مختلف، يادآور حوزه كتاب باشد گفت: خبرنگاران و اهالي رسانه بايد فضايي ايجاد كنند تا مردم احساس كنند كه در كنار آب و نان، به كتاب هم نياز دارند.

وي ادامه داد كه كتاب نمايه‌ و شاخصي از توسعه فرهنگي، سياسي و اجتماعي يك ملت است،گفت: اگر بخواهيم ببينيم در اين سي و شش سال كه از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذرد، چقدراز نظر كمي وكيفي پيشرفت كرده‌ايم و چه فراز و نشيب‌هايي را پشت سر گذاشته‌ايم، شاخص‌ترين نمايه،' كتاب' است.

وي به آثار بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و گفت: امام خميني (ره) حدود 85 اثر در 10 موضوع از خود به يادگار گذاشته‌اند.

معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌‌كه امام خميني (ره) شخصي است كه از 25 سالگي نوشتن را آغاز كرده بود، گفت: اگر بخواهيم ايشان را تحليل وجودي و معرفتي كنيم، در حوزه كتاب‌هاي ايشان مقدور است.

به گفته معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي امام يك منتقد كتاب است، كتاب كشف‌الاسرار ايشان (سال 1323) كه شأن نزول قابل توجهي نيز دارد، در زمينه نقد زبانزد عام و خاص است.

وي ادامه داد كه علاوه بر اين ها امام خميني (ره) به عنوان يك كتابخوان حرفه‌اي نيز شناخته شده است. ايشان از لحاظ كثرت و تراكم مطالعه، شخصيت كم نظيري بودند.

وي با اشاره به تأخير ايجاد شده در زمان برگزاري اختتاميه سيزدهمين دوره جشنواره كتاب و رسانه، گفت: اين جشنواره گرچه با تأخير برگزار شد اما سعي شد كارها با كيفيت بهتري انجام شود. اميدوارم برگزاري اين جشنواره در چهاردهمين دوره خود، به زمان اصلي خود يعني هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران برگردد.

معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌كه حوزه رسانه و كتاب، حوزه اساسي و مكمل عرصه نشر و كتاب است، گفت: اگر بخواهيم نشر و كتاب تحول اساسي پيدا كند، بدون ترديد به تقويت كمي و كيفي عرصه خبرنگاري و كتاب و عرصه رسانه نيازمنديم.

صالحي ادامه داد: رسانه فقط مكمل عرصه سياست نيست، بلكه مكمل عرصه علم و فرهنگ به ويژه فرهنگ مكتوب نيز است.

معاون فرهنگي وزير ارشاد اظهار كرد: خبرنگاران و اهالي رسانه مي‌توانند به فعال‌سازي ظرفيت‌هاي پنهان بخش دولتي در عرصه كتاب بپردازند.

وي اظهار كرد: خبرنگاران مي‌توانند اين ظرفيت‌ها را كشف كنند و حتي گاهي فضايي براي تغيير فكري و اولويت‌بندي مديران ايجاد كنند.

صالحي با بيان اين كه رسانه‌ها بايد فضايي از فشار، چانه‌زني و اقتدار فراهم كنند تا مديران دولتي و مديران بخش هاي عمومي با يكديگر به گفتمان بپردازند گفت: رسانه‌ها بايد فضايي ايجاد كنند تا مردم احساس كنند كه در كنار آب و نان، به كتاب هم نيازمندند.

معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصميم‌سازي در باب زيرساخت‌هاي حوزه كتاب و نشر را از ديگر وظايف رسانه‌ها برشمرد و گفت: حمايت‌هاي رسانه‌اي، حق حوزه نشر است.

وي موضوعاتي مانند گراني هزينه پست و حمل و نقل كتاب‌ها، گمرك و تسهيلات بانكي را از مسايلي نام برد كه مي بايست از تريبون رسانه‌ها مطرح كرد.

صالحي با اشاره به ضرورت توجه به نشر الكترونيك، گفت: توجه به ميدان‌هاي تازه عرصه نشر مانند حوزه سايبر و نشر الكترونيك، از ديگر وظايف اهالي رسانه و خبرنگاران محسوب مي‌شود چرا كه نشر الكترونيك از حوزه‌هاي آينده كتاب هستند و رسانه هم در معرفي اين نوع نشر و هم در نزديك كردن اين دو نوع نشر (نشر مكتوب و نشر الكترونيك) نقش مؤثري دارند.

وي با اشاره به اين كه عرصه رسانه بايد درگير ايده‌هاي تازه و بكر در حوزه كتاب باشد گفت: خبرنگاران و رسانه‌ها بايد ايده‌هاي تازه در عرصه كتاب و كتابخواني چه در سطح داخلي و چه در سطح خارجي ارايه دهند.

در پايان اين آيين برگزيدگان سيزدهمين جشنواره كتاب و رسانه معرفي و تقدير شدند.

بيست ودومين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران با شعار ترويج كتاب، ترويج اميد در آذرماه سال جاري برگزار شد.

فراهنگ**1497 ** 1569