به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'علی امیر سواد كوهی' روز چهارشنبه دردومین كنگره سراسری مراقبت های ویژه در ایران كه در كتابخانه ملی برگزار شد، افزود: رشته مراقبت های ویژه رشته جدید و نوپاست كه در سال 84 نخستین دانشجویان خود را از 3 دانشگاه كشور پذیرش كرد .
وی ادامه داد، در سال 86 نخستین فارغ التحصیلان این رشته وارد بازار كار شدند و هم اكنون 80 فارغ التحصیل در این رشته وجود دارد كه از این تعداد 45 نفر از آنان در رشته تخصصی خود مشغول به فعالیت هستند.
رییس انجمن مراقبت های ویژه ایران با بیان اینكه رشته فوق تخصصی مراقبت های ویژه دارای بیشترین استانداردها در كتاب نظام سلامت است، اظهار داشت: با ورود رشته مراقبت های ویژه به حوزه پزشكی بسیاری از خدمات در عرصه پزشكی تخصصی تر و از این طریق خدمات خوب و مطلوبی به مردم ارایه می شود.
سواد كوهی یاد آور شد: در گذشته میزان مرگ و میر در مراكز درمانی به دلیل عدم مدیریت دقیق در بخش های مراقبت های ویژه بسیار بالا بود ولی امروز با پذیرش این رشته در دانشگاه ها بسیاری از مشكلات این عرصه حل شده است.
وی میزان مرگ و میر در بخش بیمارستانی و درمانی دهه گذشته را 40 تا 45 درصد عنوان كرد و گفت: با ایجاد رشته مراقبت های ویژه این آرمان در كشورمان به استاندارد جهانی نزدیك شده كه امیدواریم با حمایت های سازمان های بیمه گر و واقع شدن تعرفه گام های جدیدی در این عرصه برداشته شود.
رییس انجمن مراقبت های ویژه ایران خاطر نشان كرد: سازمان بیمه گر باید نسبت به پرداخت حق پزشكان كوتاهی نكنند و پرداخت كامل تعرفه برای ویزیت و عملكرد فوق تخصصی آی سی یو موجب بهبود وضعیت سرویس دهی به بیماران خواهد شد.
وی در ادامه از وزارت بهداشت درخواست كرد كه از این رشته فوق تخصصی حمایت كند تا بتواند رشد و خدمات مطلوبی را به بیماران ارایه كند.
** اختصاص 18 درصد كل تخت های بیمارستانی در فرانسه به بخش مراقبت ویژه
مسوول «آی سی یو» بیمارستان لاپیته پاریس نیز گفت: یكی از بحث های مهم در حوزه پزشكی بخصوص در بخش مراقبت های ویژه در فرانسه، افزایش تعداد تخت های خاص حوزه «آی سی یو» است و اكنون نیز تعداد تخت های مراقبت های ویژه در فرانسه 18 درصد كل تخت های بیمارستانی است.
دكتر «آلن كومبس» روز چهارشنبه در حاشیه كنگره بین المللی مراقبت های ویژه در جمع خبرنگاران افزود: با افزایش تعداد تخت های مراقبت های ویژه، مراقبت از بیماران نیز بیشتر می شود.
وی با بیان اینكه آمار دقیقی از تعداد تخت های بیمارستانی در فرانسه ندارم، اظهار داشت: اما كشور آمریكا از نظر تعداد تخت مراقبت های ویژه در رتبه های اول قرار دارد و انگلیس به عنوان یك كشور غربی، دارای پایین ترین رقم از نظر تخت های بیمارستانی است و می توان گفت فرانسه بین این دو قرار دارد.
آلن كومبس تصریح كرد: در انگلیس به سختی می توان یك بیمار را در بخش های مراقبت ویژه بستری كرد و پس از بستری شدن نیز كنترل شده و از بخش ویژه خارج می شوند به همین دلیل پایین ترین رقم تخت مراقبت های ویژه به این كشور اختصاص دارد.
وی افزود: اكنون بیمارانی به بخش مراقبت های ویژه ارجاع داده می شوند كه واقعا نیاز به خدمات در حوزه مراقبت ویژه داشته باشند و براساس آمار 40 درصد بیمارانی كه بیشتر نیاز به بخش «آی سی یو» دارند در این بخش ها بستری می شوند.
آلن كومبس ادامه داد: اكنون كشورهای پیشرفته بیشتر به موضوع افزایش تعداد تخت های مراقبت های ویژه اهمیت می دهند و در واقع این بخش را به عنوان قلب بیمارستان می دانند.
دومین كنگره سراسری مراقبت های ویژه در ایران از 15 تا 17 بهمن در كتابخانه ملی ایران در حال برگزاری است.
اجتمام(3)**9188**7268**1436 ** 1071
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵
تهران- ایرنا- رییس انجمن مراقبت های ویژه ایران گفت: از 150 تا 200 هزار تخت بیمارستانی در بخش آی سی یو باید حداقل 10 درصد تخت های ویژه باشد.