تهران- ایرنا- حمایت بیش از150طرح فناورانه به ارزش بیش از160 میلیارد ریال در یكسال گذشته، در قالب اعطای تسهیلات تجاری سازی به واحدهای فناوردرسراسركشور، برای ورود محصولات فناورانه به چرخه اقتصاد مبتنی بر دانش از ثمرات انقلاب اسلامی است.

به گزارش ایرنا، كمك به توسعه فناوری وتجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری تولید شده در مراكز آموزش عالی و نیز توسعه نوآوری در صنایع كشوراز اهداف اصلی تشكیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است.

تحقق اقتصاد دانش بنیان و رهایی از اقتصاد تك محصولی كه به ارتقاء اقتدارملی به خصوص در حوزه اقتصاد، تولید ثروت وافزایش كیفیت زندگی مردم منجرشود، در مدت زمان شكل گیری این معاونت همواره دنبال شده است تا جایی كه اكنون درطول سال گذشته بیش از 150 طرح فناورانه از سوی دفتر تجاری سازی این معاونت مورد حمایت قرار گرفته است.

اسماعیل قادری فر مدیركل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: حوزه تجاری سازی معاونت علمی با هدف بازارسازی برای محصولات دانش بنیان و وارد كردن محصولات فناورانه به چرخه اقتصاد مبتنی بر دانش، سعی كرده در یك سال گذشته از واحدهای فناور و طرح هایی كه قابلیت ورود به بازار محصول را دارند و می توانند در عرصه تجاری سازی و فروش بیشتر محصولات دانش بنیان نقش موثری را ایفا كنند، فعالیت هایی را انجام دهد.

وی بیان كرد: از جمله این فعالیت ها، حمایت بیش از 150 طرح فناورانه به ارزش بیش از 16 میلیارد تومان در قالب اعطای تسهیلات تجاری سازی به واحدهای فناور در سراسر كشور، از طریق پارك های علم و فناوری و دریافت طرح ها از طریق سامانه طرح های تجاری سازی بوده است.

قادری فر اظهاركرد: تمامی طرح ها، بعد از ارزیابی وتایید اولیه در پارك های علم و فناوری استانی، در كارگروه ارزیابی طرح های تجاری سازی مورد بررسی نهایی و تصویب قرار گرفته شده اند.

وی افزود: منبع اصلی برای حمایت از این طرح ها، از محل تفاهمنامه های منعقده تجاری سازی مابین معاونت علمی و پارك های علم و فناوری استانی در سفرهای استانی معاون علمی وفناوری رییس جمهوری و نیز برگشت تسهیلات اعطایی معاونت علمی در سال های گذشته به طرح های تجاری سازی است.



*** ورود بیش از700 میلیارد تومان ازتجهیزات آزمایشگاهی ایرانی به عرصه تجاری سازی

قادری فر بیان كرد: خوشبختانه نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران به عنوان یك الگوی موفق درحوزه تجاری سازی تا كنون دو دوره برگزار شده است و اكنون برای برگزاری دور سوم آن درتلاش هستیم .

مدیركل دفترتجاری سازی فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری یادآور شد : برگزاری نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران در حقیقت مدلی برای تحریك تقاضای محصولات دانش بنیان برای بازار مصرف است، خوشبختانه اكنون كه در طلیعه دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، بیش از 700 میلیارد تومان از تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی كه توسط متخصصان ایرانی در دانشگاه های سراسر كشورساخته شده است، درعرصه تجاری سازی وارد شده است.

وی افزود: از این ثبت سفارش كه در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران در سال گذشته انجام شد، حدود 300 میلیارد تومان تبدیل به محصول تجاری شده است.

وی یادآورشد: اكنون فراخوان برگزاری سومین دوره نمایشگاه تجهیزات داخلی هم همزمان با آغاز دهه مبارك فجر شروع شده است تا بتوانیم سومین دوره نمایشگاه را درهفته اول اردیبهشت ماه 94 برگزار كنیم.

وی گفت: پیش بینی می شود امسال حداقل بالغ بر200 میلیارد تومان اعتبارات برای حمایت از ساخت تجهیزاتی كه در سال های گذشته معمولا به صورت عمده از خارج از كشور وارد می شده تخصیص پیدا كند، ساخت این تجهیزات و برگزاری این نمایشگاه ، نمونه بارزی از قطع وابستگی و خود اتكایی محصولات دانش بنیان ایرانی است كه یكی از ثمرات انقلاب است.



*** برپایی پنجمین جشنواره ملی علم تا عمل

قادری فر بیان كرد: در ایام پیروزی انقلاب ، پنجمین جشنواره ملی علم تا عمل را با شعار تبلورتجاری سازی فناوری درهفته اول اسفند ماه از سوم تا هفتم در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.

وی اظهاركرد: تلاش شده آن دسته از دستاوردهای فناورانه و محصولات دانش بنیان ایرانی كه منجر به بازارسازی مناسب، اشتغالزایی بالا و به عبارتی فناوری های صنعت ساز ایرانی هستند از استان های سراسر كشور شناسایی و در نمایشگاه عرضه شوند.

وی افزود: در این دوره از برگزاری جشنواره تنها شركت ها (اشخاص حقوقی) اعم از خصوصی و تعاونی می توانند به عنوان شركت كننده وارد فرآیندهای مربوطه جشنواره شوند، علاوه بر آن، این شركت ها باید در مرحله ای از تجاری سازی طرح خود باشند كه تولید داشته و آن را به فروش رسانده باشند.

قادری فر یادآور شد : درروز پایانی این جشنواره در مركزهمایش های صداوسیما مراسم تجلیل از فناوران برتر كشور برگزار خواهد شد ، در این دوره از جشنواره سعی شده است از تمام استان های كشور آن دسته از طرح هایی كه به صورت واقعی تجاری شده اند و به بازار محصول وارد شده اند را عرضه كنیم و نمونه موفقی از تجاری سازی محصولات دانش بنیان را به عرصه ظهور بگذاریم.

قادری فر با بیان اینكه اكنون حمایت از طرح های فناورانه و ورود محصولات فناور مبتنی بر دانش به بازار روند خوبی را در سراسر كشور طی می كند ،ابرازامیدواری كرد: بتوانیم برپایه این امر اقتصاد دانش بنیان را در كشور هرچه زودتر محقق كنیم.

علمی (5)** 9340**1599