شيرازايرنا- كارشناس تغذيه آزمايشگاه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت: مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمه‌اي، توت فرنگي، سيب زميني و سبزي هاي برگ سبز از قبيل انواع كلم،دريافت زياد و منظم ويتامين ث به كاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگي كمك مي‌كند.

مريم مرادي، چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذايي خوبي براي ويتامين‌هاي گروه ب هستند وعدم مصرف اين مواد در بدن سبب بروز عفونت‌هاي مكرر دستگاه تنفسي فوقاني مي‌شود.

وي بيان كرد:براي اين كه سيستم ايمني بدن به بهترين نحو به مبارزه عليه ويروس‌هاي سرماخوردگي و آنفلوانزا بپردازد ، بايد مواد مغذي حياتي را دريافت كند.

كارشناس تغذيه آزمايشگاه معاونت غذا و داروي دانشگاه افزود : مصرف سير كه داراي آهن و روي است، سبب تقويت سيستم ايمني و كمك به كاهش خطر عفونت‌هاي ويروسي مي‌شود.

به گفته وي نوشيدن زياد مايعات از كمبود آب بدن كه عامل بروز تب است پيشگيري مي كند.

اين كارشناس اضافه كرد: آب،چاي همراه با ليمو و عسل ، دمنوش و جوشانده ، آبميوه هاي طبيعي و شير كم چرب بهترين مايعات هستند.

وي گفت: در زمان سرماخوردگي بايد از مصرف غذاهاي آماده بسته‌بندي شده و كنسروها كه از لحاظ ويتامين‌ها و مواد معدني فقير هستند خودداري كرد.

به گفته وي به جاي مصرف اين نوع غذاها بهتر است از انواع ميوه و سبزي تازه، گوشت، ماهي، غلات، مغزها و دانه‌ها استفاده شود.

مرادي ادامه داد: در طول دوره درمان از مصرف محصولات شيرين حاوي شكر كه توانايي سيستم ايمني بدن را كاهش مي‌دهد و مي‌تواند پاسخ ايمني بدن را تقليل دهد خودداري كنيد.

شهرستان فسا در فاصله 130كيلومتري جنوب شرقي شيراز واقع شده است./3

7375/ 1876