'مسعود استاد' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بررسی ها نشان می دهد كه با رشد و توسعه صنعت فضایی در كشور های پیشرفته، ابعاد مختلف زندگی آنان تحت تاثیر این فناوری قرار گرفت.
وی اظهار كرد: برخی از كشورها با بهره گیری از ماهواره ها نظیر ماهواره های مخابراتی و هواشناسی، خدمات مناسبی به شهروندان خود ارایه می كنند كه این موضوع می توانند برای مردم كشور ما نیز فراهم شود.
وی سلامت و پزشكی،حمل و نقل، امنیت عمومی،محیط زیست، كشاورزی، فناوری اطلاعات و صنعت از جمله موضوعاتی اعلام كرد كه تحت تاثیر صنعت فضایی قرار گرفتند.
این استاد دانشگاه بر لزوم بهره گیری مناسب از توان و ظرفیت شركت های دانش بنیان در این حوزه تاكید كرد و گفت: گسترش فعالیت اینگونه شركت ها به پیشرفت روزافزون صنعت فضایی كشور می انجامد.
موسس خانه هوافضای كشور بر لزوم واگذاری طراحی و ساخت ماهواره ها و ایستگاه های زمینی به شركتهای دانش بنیان تاكید كرد و افزود: این اقدام مهم می تواند گامی ارزشمند برای رسیدن كشور به اهداف عالیه در صنعت فضایی باشد.
وی با اشاره به تعامل و همكاری فعلی شركت های دانش بنیان در ساخت ماهواره ها از مسوولان خواست زمینه حضور جدی تر شركت های دانش بنیان را فراهم كنندو اعتبارات و امكانات لازم در اختیار این مجموعه ها قرار گیرد تا شاهد رشد و توسعه چشمگیر در این زمینه باشیم.
استاد به پرتاب چهار ماهوره بومی كشور در چند سال اخیر اشاره كرد و گفت: حمایت و پشتیبانی از نخبگان، عزم و همت مسوولان، تلاش های بی شائبه محققان و اندیشمندان و تعامل و همكاری متولیان مهمترین عوامل پیشرفت صنعت فضایی كشور است .
این استاد دانشگاه تاكید كرد: تعداد كمی از كشورهای دنیا توانایی طراحی و ساخت ماهواره و ایستگاه های زمینی را دارند كه ایران با پرتاب چندین ماهواره بومی از جمله 'فجر' نشان داد كه از این توان برخوردار است .
وی ادامه دارد: با تعامل و همكاری مناسب سازمان ها و دستگاه هایی همچون سازمان فضایی وابسته به وزارت دفاع، سازمان فضایی كشور، بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها می توان شاهد پیشرفت روز صنعت فضایی كشور بود.
سپوتنیك -۱ نخستین ماهواره فضایی جهان بود كه در سال ۱۳۳۶ ( ۱۹۵۷ میلادی ) توسط شوروی سابق از پایگاه فضایی بایكونور به مدار زمین پرتاب شد و با پرتاب این ماهواره به مدار زمین عصر فضا و مسابقه فضایی آغاز شد.
كشور ما هم اولین ماهواره بومی خود را سال 1385 با نام 'امید' به فضا پرتاب كرد و در حال حاضر جز 5 كشور نوظهور این حوزه است.
رییس پژوهشكده سامانه های فضانوردی نیز به مناسبت روز ملی فناوری فضایی و پس از پرتاب ماهواره فجر در چهارمین روز از دهه فجر به فضا با بیان اینكه ایران در زمره پنج قدرت نوظهور فضایی دنیاست كه در مسیر توسعه فضایی گام برمی دارد، گفت: از سال 1385 تاكنون 13 ماهواره و كاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده لست.
'محمد ابراهیمی' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد، 4 ماهواره بومی هستند كه اولین آنها در سال 1385 به نام 'امید '،سپس دو ماهواره' رصد و نوید'در سال 1390 و سرانجام ماهواره 'فجر' امسال به فضاپ پرتاپ شده است.
وی با اشاره به طراحی و ساخت دو ماهواره با كشورهای روسیه و ایتالیا، اظهار كرد: ماهواره سینا با همكاری روسیه طراحی، ساخته و به فضا پرتاپ شده اما ماهواره مصباح كه با همكاری ایتالیا ساخته شد به فضا پرتاپ نشد.
ابراهیمی به پرتاپ 8 كاوشگر ایرانی اشاره كرد و گفت: اولین كاوشگر ایرانی سال 1385 پرتاپ شده و هفت كاوشگر دیگر نیز به ترتیب در سال های 87 - 88 - 89 - 90 - 91 و 92 به فضا پرتاپ شدند.
ماهواره فجر كه روز دوشنبه ( 13 بهمن ماه) به دستور رییس جمهوری در مدار زمین قرار گرفت ماهواره ای 52 كیلویی با شكل هندسی 6 ضلعی با ارتفاع 49 سانتیمتر و عرض 35 سانتیمتر است كه تا 450 كیلومتری زمین ارتفاع گرفته است.
فجرپس ماهواره های 'امید' ، 'رصد' و 'نوید' چهارمین ماهواره ایرانی است كه در مدار زمین قرارگرفته است. این ماهواره توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و شركت صنایع الكترونیك ایران ساخته شد و مركز هدایت و كنترل عملیات فضایی كشور به كمك شبكه ایستگاه های زمینی بومی عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهره برداری ماهواره فجر است.
انتقال مداری، عكسبرداری برای نقشه برداری و هواشناسی و برخی محموله های تحقیقاتی از جمله ماموریت های این ماهواره است.
علمی (4) ** 1201**1599
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۴
تهران - ایرنا - موسس اولین خانه هوافضای كشور به نقش مهم ماهواره ها در ارتقای رفاه و آسایش برای مردم اشاره كرد و گفت: با بهره گیری مناسب از فناورهای فضایی می توان تغییرات گسترده ای در زندگی مردم ایجاد و زمینه بهبود زندگی آنان را فراهم آورد.