به گزارش ایرنا از روابط عمومی اتاق مزبور، كامبیز میركریمی اظهار داشت: اتاق روسیه ضرورت اجرای اصل كامله الوداد در رابطه با كالاهای ایرانی با توجه به امضا موافقتنامه تجاری بین دو كشور را مورد تاكید قرار داد و وعده كرد موضوع را به دقت از گمرك روسیه پیگیری و نتیجه را گزارش نماید.
وجود اصل كامله الوداد شرطی است كه چنانچه در معاهده دو طرف گنجانده شود، موجب خواهد شد تا هر معاهدهای كه یكی از آن دولتها با دولت ثالثی به امضا برساند، در آن حقوق و امتیازاتی را به كشور دیگری اعطا می كند و موجب بهرهمندی كشور طرف قرارداد اول از همان امتیازات نیز خواهد شد و این امتیازات به طور خودكار منتقل شده و نیاز به تصویب موافقتنامه جدید یا تشریفات دیگری ندارد.
میركریمی ضمن اشاره به ظرفیت های جدید ایجاد شده در دو كشور، افزود: اكنون ظرفیت های جدیدی در حوزه صنایع میان دستی و پایین دستی پتروشیمی شناسایی شده اند كه می توان با برنامه ریزی لازم بیشترین بهره را از این ظرفیت ها به دست آورد.
وی تمایل شركت های پتروشیمی به حضور بیشتر در بازار روسیه را یادآور شد و گفت: با توجه به شرایط شركت های پتروشیمی ایران تمایل زیادی به حضور در بازار روسیه دارند و به همین دلیل در نمایشگاه بین المللی اینترپلاستیكا مسكو هفت شركت پتروشیمی معتبر ایرانی در مساحتی حدود 300 مترمربع حضور داشتند.
به گفته میركریمی اتاق بازرگانی مشترك ایران و روسیه همزمان با ایجاد فضای نمایشگاهی برای شركت های ایرانی، ویژه نامه صنعت پتروشیمی ایران را به زبان روسی منتشر و توزیع كرد.
براساس این گزارش نشست دو طرف در محل اتاق بازرگانی و صنعت فدرال روسیه در مسكو و با حضور گیورگی پتروف معاون رئیس كل اتاق بازرگانی و صنعت فدرال روسیه، 'تاتیانا لگ چیلی نا'معاون رئیس دپارتمان همكاری های بین المللی، 'ویكتور ملینیكوف'رئیس شورای تجاری روسیه و ایران، 'ماكسیم مهاون' رئیس شورای تجاری روسیه و ایران، قدیر قیافه نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترك ایران و روسیه، كامبیز میركریمی عضو هیات مدیره اتاق بارگانی مشترك ایران و روسیه، فاطمه علیزاده نوحی دبیركل اتاق بازرگانی مشترك ایران و روسیه و علی زارع رایزن بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
ایران و روسیه با وجود همسویی سیاسی، تاكنون مبادلات تجاری اندكی داشته آمارها نشان می دهد در سال 1392 یكدرصد از حجم كل تجارت ایران را با این كشور همسایه شمالی صورت گرفت كه شامل پنج قلم عمده صادراتی ایران به روسیه كلم، خیار، سبزیجات، پسته و انگور خشك بود.
همچنین عمده محصولات وارداتی از روسیه نیز گندم، جو، ذرت دامی، چوب و كاغذ روزنامه ثبت شده است.
اقتصام (1)1559**1558
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۳
تهران - ایرنا - عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترك ایران و روسیه گفت: طرف روسی قرار است موانع همكاری تجاری میان دو كشور را در رابطه با ترجیحات تعرفه ای بررسی و گزارش كند.