اروميه - ايرنا - رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: 77 درصد مواد معدني شناسايي شده كشور در اين استان وجود دارند كه اين امر نشان دهنده غناي معدني اين منطقه از كشور است.

جعفر صادق اسكندري عصر روز چهارشنبه در ديدار با سرمايه گذاراني از كشور امارات افزود: آذربايجان غربي از لحاظ تنوع و غناي مواد معدني، رتبه سوم كشوري را به خود اختصاص داده و از 68 نوع ماده معدني شناسايي شده در كشور 52 نوع آن در اين استان شناسايي شده اند.

وي اضافه كرد: از اين تعداد 20 نوع در مرحله اكتشاف و 31 نوع در مرحله بهره برداري هستند.

وي طلا، نقره، سنگ آهن، مس و پلي متال ها را از با ارزش ترين ذخاير معدني شناسايي شده در آذربايجان غربي برشمرد و اظهار كرد: واحد معدني طلاي زرشوران تكاب به عنوان بزرگترين معدن طلاي خاورميانه با ظرفيت توليد شش تن طلا در سال و طلاي آق دره فرصتي را ايجاد كرده تا حلقه هاي اول توليد اين محصول گرانبها در جنوب استان شكل گيرد.

اسكندري به وجود دو پهنه معدني مستعد آذربايجان غربي به مساحت هفت هزار و 200 كيلومترمربع واقع در شمال و جنوب استان اشاره كرد و ادامه داد: محدوده هاي اين پهنه ها بر اساس ساختار زمين شناسي و امكان وجود كاني زايي از نوع فلزي و غيرفلزي شامل سنگ آهن، كروميت، مس، منگنز و طلا تعيين شده اند و تاكنون كاني زايي كروميت، مس و آهن در اين محدوده ها تشخيص داده شده است .

رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: اين سازمان در نظر دارد اجراي عمليات مطالعه ، اكتشاف و استخراج مواد معدني با ارزش در دو پهنه معدني تعريف شده واقع در شمال و جنوب استان را كه براساس آخرين اطلاعات و يافته هاي معدني و زمين شناسي جزء مناطق مستعد معدني استان تشخيص داده شده اند، به سرمايه گذاران واگذار كند.

اسكندري افزود: با انجام عمليات اكتشافي بر روي مواد معدني فلزي از جمله مس، آهن، تيتان و پلي متال ها و بهره برداري و استخراج آنها زمينه شكوفايي هرچه بيشتر بخش معدن و به موازات آن توسعه واحدهاي فراوري در اين استان فراهم مي شود.

آذربايجان غربي از استانهاي غني معدني در كشور به شمار مي رود.

6009/2093