دكتر ناهيد افتخاري روز پنجشنبه در نشست هم انديشي زنان فرهيخته، نخبه و كارآفرين استان كرمان افزود: همچنين زناني كه زود قاعده و دير يائسه مي شوند در معرض بيشتر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
وي گفت: زايمان كمتر و شيردهي كمتر در سن زير 35 سال، وجود سرطان پستان در خانواده درجه يك و استفاده از داروها براي درمان نازايي به دليل تحريك تخمك ها از جمله عواملي هستند كه خطر ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي دهند.
وي بيان كرد: سونوگرافي و معاينه فيزيكال روش هاي تست براي جلوگيري از سرطان پستان تا زير 35 سال است، در سن 35 تا 40 سالگي تست ماموگرافي براي افراد در معرض خطر و از سن 40 سالگي به بالا براي تمام زنان تست ماموگرافي هر دو سال يك بار توصيه مي شود.
متخصص زنان و زايمان تاكيد كرد: تست ماموگرافي بايد در زنان بالاي 50 سال هر سال انجام شود.
به گفته وي سرطان هاي بيماري هاي زنان مانند پستان و دهانه رحم در كل دنيا از عوامل مهم مرگ و مير بانوان محسوب مي شود كه شيوع سرطان پستان يك نفر از بين 9 نفر است.
افتخاري بيان كرد: براي جلوگيري از سرطان دهانه رحم نيز تست پاپ اسمير يا نمونه برداري از رحم از سن 21 سال به بالا سالي يك بار توصيه مي شود تا 30 سالگي و پس از آن اين تست هر پنج سال يك بار نياز است.
وي گفت: از سن 30 سالگي تا 64 سالگي بانوان بايد تست پاپ اسمير را هر سه سال يك بار انجام دهند.
وي افزود: متاسفانه سرطان خطرناك تخمدان هيچ تستي ندارد و معمولا پس از پيشرفت بيماري متوجه آن مي شوند.
افتخاري به غربالگري جنين در دوران بارداري در هفته 11 تا 13 و همچنين هفته 15 اشاره كرد و گفت: اين تست هاي غربالگري روتين شده و بايد انجام شوند.
7443/3028
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۳
كرمان - ايرنا - متخصص زنان و زايمان گفت: چاقي يكي از فاكتورهاي خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان است.