تهران- ایرنا- دبیرستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: ایران به همت محققان خود توانسته است با تولید بیش از 43 درصد از علوم متنوع مرتبط با نانو جایگاه نخست این علم در میان بیش از 57 كشور مسلمان جهان را كسب كند.

به گزارش ایرنا، بیش از یك دهه، بسیاری از دولت‌ها برای بهره‌گیری از فرصت‌هایی كه فناوری نانو برای پیشرفت و توسعه صنعتی و اقتصادی فراهم می‌كند، وارد عرصه رقابت شده‌اند، در ایران نیز، نخستین جرقه‌های ظهور این فناوری در سال 1380 در نهاد ریاست جمهوری زده‌ شد و مدتی بعد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در سال 1382 تشكیل شد.

توسعه فناوری نانو با رویكردی نظام مند در این ستاد پیگیری شد و در سال 1384 سند راهبردی توسعه فناوری نانو به تصویب هیات وزیران دولت وقت رسید.

براساس این سند، توسعه فناوری نانو باید موجب تولید ثروت و ارتقای كیفیت زندگی مردم شود و‌ جمهوری اسلامی ایران باید تا سال 1393، به رتبه پانزدهم دنیا در شاخص‌های علم، فناوری و اقتصاد نانو دست یابد.

دكتر ' سعید سركار' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درخصوص دستاوردهای ایران درفناوری نانو و جایگاه ایران درجهان افزود: خوشبختانه پیشرفت ودستاوردهای خوبی دراین حوزه با حمایت‌های مقام معظم رهبری وتلاش خستگی‌ناپذیر تمامی دست اندركاران فناوری نانو دركشورانجام شده است.

وی بیان كرد: روند گسترش این موفقیت به گونه ای است كه تا پایان سال 2014محققان كشورمان توانسته‌اند با انتشارچهارهزار و555 مقاله ISI و اختصاص حدود 4/4 درصد از تولیدات علمی دنیا در زمینه‌ فناوری نانو به خود، جایگاه هفتم دنیا را در این زمینه برای ایران كسب كنند.

وی بیان كرد: در میان كشورهای اسلامی نیز از سال 1385 رتبه نخست دراختیار محققان كشورمان قرار دارد و ایران به تنهایی بیش از43 درصد از تولید علوم نانویی كشورهای اسلامی را در اختیار دارد.

سركاراظهاركرد: فعالیت حدود دو هزار و220 عضو هیات علمی و 22هزار و300محقق تحصیلات تكمیلی ،همچنین تولید محصولات فناورانه نانویی در 148شركت تولیدی و وجود برنامه‌های مشخص برای نقش آفرینی تمامی نهادهای فعال درنظام توسعه فناوری نانو، درآینده شاهد شتابی بیش ازگذشته در این حوزه خواهیم بود.



*** بكارگیری فناوری نانو درهشت صنعت مهم كشور

دبیرستاد ویژه توسعه فناوری نانویادآور شد: فناوری نانو همچنین می‌تواند دركنار ایجاد صنایع جدید، باعث توانمندسازی و رقابت پذیرشدن صنایع دیگر كشور شود.

سركاربیان كرد: تاكنون درهشت صنعت مهم كشورشامل صنایع ساختمان، برق و نیروگاهی، خودرو، نفت و پتروشیمی، نساجی، دارو، آب و فاضلاب، كشاورزی وبسته بندی فناوری‌های بومی نانو بكار گرفته شده‌است.

وی یادآورشد: به‌ منظورتوسعه صنعت نانو، بخش مشتركی برای بكارگیری این فناوری در وزارت نفت و همچنین وزارت نیرو در نظرگرفته شده است.

وی گفت: برگزاری نشست های تخصصی ویژه صنایع مختلف در دستور كار این ستاد قرارگرفته و تاكنون 11نشست تخصصی برای صنعتگران حوزه های كامپوزیت و پلیمر، داروسازی، برق و انرژی، پوشش دهی، غذایی، چرم و نساجی و نفت و گاز برگزار شده است.



*** تولید 265محصول برپایه فناوری نانو

دبیرستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد: ازسال 78 تا كنون در148 شركت كشور،حدود 265 محصول مرتبط با فناوری نانو تولید شده‌ كه از این تعداد محصول، 117 محصول آن شامل تجهیزات آزمایشگاهی و 148 محصولات نانویی بوده است.

سركار بیان كرد: ستاد فناوری نانو با هدف افزایش نرخ موفقیت در تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه، مجموعه‌ای باعنوان ' كریدورخدمات فناوری تا بازار' تشكیل داده است تا با ارائه خدمات به فناوران، فرآیند ورورد به بازار را تسهیل و سرعت بخشد.

وی یادآورشد: شركت های خدمات فناوری در این كریدور، خدماتی از قبیل حمایت از ثبت اختراع، رصد فناوری و بازار، تهیه طرح كسب وكار، مشاوره تولید، بازاریابی وتامین مالی فناوران و شركت‌ها دریافت خواهند كرد.

سركار تصریح كرد: رشد ایران در فناوری نانو و فعالیت دانشمندان و محققان ایرانی در زمینه علوم نوین نشان از آن دارد كه علم و فناوری برای ایرانی ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

علمی (5) ** 9340**1599