تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵

كرمانشاه - ايرنا - گاه كارهاي بزرگ به دست انسان هايي نقش مي خورد كه جسمي سالم ياراي خلق و جاودانه كردن آن را ندارند درست مانند بانوي نابيناي كرمانشاهي كه 50 نفر را صاحب پيشه كرده است.!

به گزارش خبرنگار ايرنا، ناهيد شيخه پور، بانوي كارآفرين كرمانشاهي گرچه از سوي چشمانش محروم است اما ثابت كرده كه كار نشد ندارد و حتي با چشماني بسته هم مي توان به 50 خانواده نان رساند.!

اين نابيناي مادرزاد اهل روستاي 'شاهيني' كرمانشاه، نقص جسمي نه تنها او را گوشه گير نكرده بلكه با برنامه ريزي درستي كه در زندگيش داشته، اكنون در متن جامعه قرار دارد.

گفت و گوي ما را با اين بانوي كارآفرين مي خوانيد.



* دوران دانش آموزي را چگونه سپري كرديد؟

- به دليل مشكل جسمي و نبود امكانات آموزشي براي نابينايان در محل زندگي ام، در هيچ كلاس درسي حاضر نشده و به

يادگيري متون درسي در منزل پرداختم و تنها در زمان امتحانات آخر ترم به مدرسه مي رفتم و توانستم ديپلم علوم انساني را اخذ كنم.



* فعاليت هنري و اقتصادي شما از كجا آغاز شد؟

- اولين كارم از سال 76 با حمايت جهاد كشاورزي استان كرمانشاه در بخش ساخت صنايع دستي آغاز شد و در همان ابتدا به خياطي، گليم بافي و سرگل دوزي پرداختم و علاوه بر ساخت هنرهاي دستي، به دليل داشتن علاقه در كلاس ها و دوره هاي آموزشي همچون پرورش قارچ و آشنايي با گياهان دارويي كه از سوي جهاد كشاورزي برگزار مي شد، شركت كردم.



* از چه زمان قالي بافي را به صورت حرفه اي آغاز كرديد؟

- پس از اينكه تصميم به يادگيري بافت قالي گرفتم، مسوولين جهاد كشاورزي مربي بينايي در اختيارم قرار داده و

و به من گفتند اين كلاس براي شما برگزار مي شود حتي اگر هيچ كارآموز ديگري در آن شركت نكند و كمتر از يك هفته بر بافت قالي تسلط پيدا كردم و از سال 81 به صورتي حرفه اي به بافت قالي پرداختم.



* با وجود نابينايي چگونه قالي مي بافيد؟

- تنها با استفاده از خط بريل و لمس تار و پودهاي قالي اين هنر را فرا گرفتم و هم اكنون اين هنر را به تمامي بانوان روستاي شاهيني آموزش داده ام تا به اين وسيله بتوانند ناني بر سر سفره ها بياورند.



* با وجود معلوليت جسمي چه عاملي شما را به سوي موفقيت سوق داد؟

- بارها به نقص جسمي خود و امثال خود فكر كرده ام ولي نخواسته ام همانند برخي از معلولين گوشه گيري انتخاب اول و آخرم باشد و تنها زانوي غم به بغل گيرم و افسوس بخورم كه چرا من همانند ديگران نيستم و تنها داشتن همين روزنه اميد آرزوهاي اشتغال آفريني در روستايم را به ثمر رساند.



* چه برنامه اي براي اشتغال زنان روستا در زمينه هاي ديگر داريد؟



- در روستاي شاهيني با همكاري جهاد كشاورزي كارگاهي در زمينه بسته بندي زعفران ايجاد كرده ايم و درصدد توسعه اين كارگاه در قالب تعاوني و كشت زعفران در اين روستا هستيم.





* به عنوان يك پيشكسوت در عرصه كارآفريني معلولان چه خواسته اي از مسئولان داريد؟

- من با چشماني تاريك و دستاني خالي در عرصه كارآفريني قدم گذاشته ام و هم اكنون خواهان حمايت هايي مالي در زمينه ارائه تسهيلات بلندمدت به خود و كارآفريناني اين چنيني هستم و شايسته است با ديدي ديگر به كارآفرينان معلول كه خود براي اشتغال داوطلب شده اند، نگاه شود.

اين بانوي روشن دل هم اكنون در نمايشگاه منطقه اي توانمندي زنان كه از 15 بهمن در بوستان شاهد كرمانشاه برگزار شده، بخشي از هنرهاي خود را به نمايش درآورده تا به همگان بفهماند با چشماني بسته هم مي توان اشتغال آفريد و كارآفريني كرد.

در اين نمايشگاه كه تا 21 بهمن ادامه دارد توانمندي هاي بانوان استان هاي كرمانشاه، ايلام، كردستان، آذربايجان غربي و همدان در معرض نمايش گذاشته شده است.

روستاي شاهيني در كيلومتر 12 جاده سراب نيلوفر در اطراف شهر كرمانشاه واقع شده است.

گفت و گو از زهره كريم زاده

4760/8066