به گزارش خبرنگار ايرنا، بهرام زينال زاده روز دوشنبه در مراسم گردهمايي بهره برداران، اعضاء شوراي هاي اسلامي و دهياران بخش مركزي بوكان كه در مسجد روستاي سلامت برگزار شد افزود: اين صندوق در راستاي صيانت از عرصه هاي منابع طبيعي و تقويت مشاركت بهره برداران براي تأمين منابع مالي و اعتباري به منظور توسعه منابع طبيعي ايجاد شده است.
وي از بهره برداران خواست تا با عضويت خود در اين صندوق در راستاي سياست سازمان جنگلها و مراتع در صيانت و احياي مراتع و جنگل ها گام بردارند.
زينال زاده يادآوري كرد: تشكيل اين صندوق از اولويت هاي اين اداره كل بوده و به طور قطع ميتواند در توسعه منابع طبيعي و مشاركت مردم بسيار مؤثر واقع شود.
وي ايجاد چتر حمايتي، توانمندسازي و فقرزدايي از جامعه توليدكنندگان و بهره برداران منابع طبيعي، تجمع و هدايت سرمايههاي كوچك مردمي و همافزايي آن با مشاركت دولت، كمك به حذف واسطههاي غير ضروري در فرآيند فعاليتهاي مرتبط با منابع طبيعي را از مهمترين اهداف تشكيل اين صندوقها در توسعه منابع طبيعي عنوان كرد.
زينال زاده با اعلام اينكه سياست منابع طبيعي و آبخيزداري بر اين امر استوار است كه امور به خود مردم واگذار شود و بهره برداران در آن مشاركت و فعاليت كنند اظهار كرد: دامداران بايد در همين راستا با رعايت زمان فصل چرا از قطع گونه هاي مرتعي بخصوص گون با توجه به نقش و اهميت آن در تثبيت خاك و جلوگيري از فرسايش خاك خودداري كنند.
وي بر اشاعه فرهنگ استفاده صحيح از مراتع و عرصه هاي منابع طبيعي و لزوم اهميت دادن به بحث ترويج آن توسط مردم تاكيد كرد.
رئيس اداره منابع طبيعي بوكان نيز با اعلام اينكه كشاورزي پايدار در گرو بهره برداري صحيح و اصولي از منابع طبيعي است گفت: براي استفاده بهينه از مراتع، بهره برداران بايد زمان ورود و خروج دام به مراتع را رعايت كرده و از ورود هر گونه دام مازاد به مراتع خودداري و برابر ليست مميزي و پروانه چراي دام از مراتع استفاده كنند.
مجيد پاتو افزود: منابع طبيعي تجديدشونده در برگيرنده تمامي زيست بوم هاي جهان هستي بوده و موثرترين نقش را در توليد مواد پروتئيني و محصولات مورد نياز جامعه ايفا مي كنند.
وي با اعلام اينكه اداره منابع طبيعي جزو ادارات خدمات رسان است اظهار كرد: در منابع طبيعي خدمات ارزنده اي مثل اجراي طرح هاي مرتعداري، بيمه مراتع، تشكيل تعاوني هاي مرتعداري و ديگر خدمات به روستائيان ارائه مي شود.
پاتو از بهره برداران خواست كه از خريد و فروش دروگاه ها خودداري كنند زيرا در صورت عدم تمكين به قانون، پروانه مرتعداري و چراي دام آنها باطل مي شود.
در شهرستان بوكان 140 هزار هكتار مرتع وجود دارد كه 30 هزار هكتار آن را مراتع درجه يك با پوشش مناسب، 70 هزار هكتار مراتع درجه دو با پوشش متوسط و بقيه مراتع درجه سه با پوشش ضعيف تشكيل مي دهد.
شهرستان بوكان با 230 هزار نفر جمعيت در جنوب استان آذربايجان غربي قرار دارد.
7510/6185/6008
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸
مهاباد - ايرنا - معاون برنامه ريزي و پشتيباني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي از آغاز به كار صندوق حمايت از توسعه منابع طبيعي در اين استان خبر داد.