به گزارش ايرنا، 'مرتضي روزبه ' روز دوشنبه در مراسم رونمايي از كتاب انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك كه در سالن دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) برگزار شد، افزود: مباحث تاريخي مهم و اساسي است و فراموشي نيزاز ويژگي هاي زمان است، لذا مرور زمان وقايع اتفاقيه را دچار نسيان مي كند و تحريف نيز از عدم آگاهي نشات مي گيرد.
وي اظهاركرد: اگر رويدادهاي تاريخي ثبت و ضبط نشوند يا بدست فراموشي سپرده مي شوند يا تحريف مي گردد، لذا در اين شرايط نسل جوان دچار انقطاع تاريخي مي شود و معتقدم اگر دقت نشود تاريخ سياسي قزوين نيز ممكن است دچار اين آفت شود.
روزبه با اشاره به لزوم بررسي تاريخ انقلاب اسلامي در ابعاد استاني، شهرستاني و حتي روستايي، گفت: يكي از شاخصه هاي انقلاب اسلامي اين بود كه مردم به دليل ويژگي هاي ديني كه داشتند، از همه اقشار و اصناف به پيروزي انقلاب كمك كردند.
استاندار قزوين در ادامه با بيان اينكه در انتقال تاريخ انقلاب به نسل هاي بعدي خوب عمل نكرديم، اظهاركرد: در كتاب نامه هاي امام راحل به حاج احمد آقا، نامه اي است كه امام (ره) دستور مي دهند آن را به قزوين برسانيد، كه همواره گيرنده نامه براي من جاي سووال بود كه در آن شرايط سخت كه نامه هاي امام رمزي و با محدوديت انتقال پيدا مي كرد، مخاطب امام (ره) چه كسي در قزوين بوده كه با وجود تفحص شخصي هنوز نامكشوف مانده است.
وي افزود: به يقين مخاطب امام راحل شخصيت بزرگ و موثري بودند كه مورد خطاب امام در ان شرايط دشوار قرار داشتند ولي به دليل فقدان كار در اين بخش بسياري از قافله مبارزين و مرتبطين امام راحل در اقصي نقاط كشور به بوته فراموشي سپرده شده اند.
روزبه با اشاره به رويداد 19 بهمن سال 57 در تاكستان كه مردم اين شهر جلوي عبور نظاميان رژيم شاهنشاهي از تبريز به تهران را گرفته بودند، گفت: نسل جديد و چه بسا برخي بزرگترها نيز هيچ اگاهي از اين رخداد مهم ندارند
لذا بايد اين اتفاقات ثبت و ضبط شوند تا تحركات انقلاب تنها به چند مقطع تاريخي مثل 19 دي قم يا شش بهمن آمل و اتفاقات شهرهاي بزرگ محدود نشود.
وي ادامه داد: متاسفانه بسياري از كساني كه اين اطلاعات را داشتند يا به رحمت خدا رفتند و يا به دليل فقدان فرهنگ خاطره نويسي و روزنوشت هاي تاريخي، افراد زواياي خاطرات خود را فراموش نموده اند.
استاندار قزوين اضافه كرد: اين اتفاقات هويت انقلاب و جامعه ما است و وقتي اين وقايع فراموش شود، شهر بي ريشه و بي هويت مي شود، بنابراين بايد هياتي به اين موضوع اشتغال داشته باشند تا اين گنجينه هاي ارزشمند جمع آوري، ثبت و ضبط و بازنشر شوند.
روزبه يادآور شد: البته بصورت جسته و گريخته خاطره گويي هاي رواج دارد كه در نوع خود اين خاطرات شيرين و شنيدني است ولي لازم است هياتي تمامي زواياي آن را مورد بررسي و حتي ميزان بهره مندي آن از حقايق را مورد بررسي قرار دهد.
7389 6128/
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۵
قزوين- ايرنا- استاندار قزوين از ضرورت راه اندازي موزه تاريخ انقلاب اسلامي در استان خبر داد و گفت: وقايع انقلاب بايد مستند سازي و براي نسل جديد تبيين شود.