به گزارش ایرنا از لایو ساینس، دكتر «اردشیر بیات» مهندس زیستی دانشگاه منچستر در این فناوری از پوست انسان به جای 'جایگزین های پوستی' استفاده كرده است كه سال ها محققان از آنها برای ترمیم زخم ها استفاده می كردند.
جایگزینهای پوستی با تقلید از ماتریكس خارج سلولی به درمان زخم ها كمك می كنند.
محققان، پوست بدست آمده از جسدها را با آنتی بیوتیك پاكسازی و سپس با استفاده از مواد شوینده، آنزیمها و دیگر مواد شیمیایی، سلول ها را از پوست حذف كردند تا سیستم ایمنی بدن گیرنده واكنش كمتری به آن نشان داده و پوست جدید را پس نزند.
دكتر بیات كه محقق ارشد این مطالعه است، می گوید: پوست بزرگترین ارگان در بدن انسان است و پوستی كه ما با آن كار می كنیم درست مانند هر ارگان دیگری از افراد اهدا شده است.
استفاده از این پوست عاری از سلول به درمان موثرتر ترمیم زخم های مزمن پوستی مانند سوختگی ها، زخم های دردناك، جراحت های شدید و زخم های پوستی مزمن كه ترمیم آنها می تواند از 6 هفته تا چند سال طول بكشد، كمك می كند.
محققان لایه داخلی پوست (درم) كه حاوی رگ های خونی، عصبها، فولیكولهای مو و غدد عرق است را از سلول عاری كرده و تنها ماتریكسی از پروتیین ها را باقی گذاشتند.
محققان متوجه شدند كه پاكسازی پوست از سلول میتواند برای درمان زخم های حاد مانند سوختگی مورد استفاده قرار گیرد.نتایج این مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1440
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰
تهران-ایرنا-محقق ایرانی دانشگاه منچستر انگلیس با كمك همكارانش دریافتند، پوست افراد مرده كه عاری از سلول شده است، می تواند به درمان سریعتر زخم های انسان كمك كند.