سنندج- ايرنا- بازار همواره در تاريخ ايران اسلامي به عنوان مركزي سياسي، اجتماعي و اقتصادي داراي پايگاه و جايگاه مهمي بوده است، سقز از جمله شهرهايي است كه داراي بازارهاي با قدمت و بازارياني خوش انصاف است.

به گزارش ايرنا، رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان، فرماندار، نماينده مردم شهرستان هاي سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي امروز شنبه با 16 اتحاديه صنفي شهرستان سقز نشستي برگزار كردند تا مهمترين مسايل و مشكلات بازار را بررسي كنند.

ساماندهي صنوف آلاينده به عنوان خواسته مردم از بازاريان و دولت و كاهش درآمد بر ماليات به عنوان خواسته بازار از دولت از مهمترين مواردي بود كه در اين نشست مطرح شد.

** دولت، صنوف آلاينده را ساماندهي كند

رئيس اتاق اصناف شهرستان سقز در اين نشست خواستار همكاري دولت با بازاريان در راستاي ساماندهي صنوف آلاينده شد.

بهزاد يزداني با عنوان اينكه واحد بازرسي اتاق اصناف اهرم اجرايي اين اتاق براي نظارت بر صنف هاست خاطر نشان كرد در ايام تعطيلات نوروز شاهد فعاليت بيشتر بازرسي براي نظارت بر كميت و كيفيت توزيع كالا در شهرستان باشيم.

** بازار بازوي توانمندي براي توسعه كشور بوده است

علي اكبر ورمقاني فرماندار ويژه شهرستان سقز هم تعامل خوب اصناف و بازاريان با دولت را بسيار مهم توصيف كرد و گفت: بازار همواره بازوي توانمندي براي توسعه كشور بوده است.

وي اظهار اميدواري كرد كه در شهرستان سقز دولت در قالب اتحاديه هاي صنفي، زمين به اصناف و بازاريان واگذار كند تا با مشاركت شهرداري و شوراي اسلامي شهر، شهرك هاي صنفي براي ساماندهي صنوف آلاينده ايجاد شود.

او خواستار برنامه ريزي براي استقبال بازار از مسافران نوروزي، ساماندهي برق بازار، اتخاذ راهكارهاي لازم براي ايجاد مشوق ها و تخفيف هاي مالياتي شد.

** بزرگترين دغدغه بازاريان افزايش چند برابري ماليات بر درآمد است

رشيد غفوري رئيس اتحاديه فرش فروشان سقز هم با بيان اينكه تحريم هاي ظالمانه ضربات زيادي به بازاريان و اصناف وارد كرده است گفت: بزرگترين دغدغه بازاريان افزايش چند برابري ماليات بر درآمد است.

رضا فتوحي رئيس اتحاديه كفش فروشان هم بيان داشت: دولت بايد براي رونق كسب و كار تسهيلات ارزان قيمت در اختيار بازاريان قرار دهد.

** ساماندهي صنوف آلاينده از اولويت هاي سازمان صنعت، معدن و تجارت است

محمد دره وزمي رئيس سازمان صنعت، معدن وتجارت كردستان نيز يكي از اولويت هاي اين سازمان را ساماندهي صنوف آلاينده عنوان نمود و افزود: منابع طبيعي زمين در اختيار اصناف قرار خواهد داد و براي ساخت آن دولت 70 درصد تسهيلات مي دهد و 30 درصد نيز بايد آورده اتحاديه هاي صنفي باشد.

او با اشاره به بازديد از صنوف آلاينده بانه، آن را مناسب اعلام كرد و گفت: در شهرستان سقز هم بايد اين كار بسيار زيبا و شايسته انجام شود.

وي استان كردستان را استاني نيمه صنعتي با داشتن صنايع كوچك و آسيب پذير برشمرد و افزود: هنوز در كردستان نتوانسته ايم در جوار معادن، كارخانه ايجاد كنيم و معدن متاسفانه به صورت خام فروخته مي شود.

وي با بيان اينكه اعتماد مردم به بازار و اعتماد بازار به اصناف مهمترين عامل در رونق بازار خواهد بود تصريح نمود: بايد قدر اعتماد و باور را دانست و به هيچ قيمتي از دست نرود.

دره وزمي با اعلام اينكه بازار بايد توسط بازاريان هدايت و اداره شود تاكيد نمود: اتاق اصناف مشاور سازمان خواهد بود و قبل از اينكه گزارش رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت در شهرستان را بخوانم گزارش اصناف را خواهم خواند.

** آشنا نبودن بازاريان به قوانين و مقرارت صنفي و مالياتي از مشكلات اصلي است

او يكي از مشكلات بازاريان را آشنا نبودن آنها به قوانين و مقرارت صنفي و مالياتي دانست و پيشنهاد داد تا يك نفر به عنوان مشاور حقوقي براي 12 هزار بازاري شهرستان سقز توسط هيات مديره اتاق اصناف به كارگيري شود.

در اين نشست محسن بيگلري نماينده مردم شهرستانهاي سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي نيز كمبود سرمايه و منابع مالي و نبود شهرك هاي صنوف آلاينده را از مشكلات اساسي بازار سقز دانست.

** زمان افزايش ماليات بردرآمد فرا نرسيده است

يكي از روساي اتحاديه هاي اصناف شهرستان سقز نيز خارج از نشست به خبرنگار ايرنا گفت: بازار ايران شايسته تقدير است و بازاري مقاوم، مدام تحريم ها را كنار گذاشته، با نوسانات وتورمها كنار آمده، بي رونقي و ركود نسبي را تجربه كرده و اخم به ابرو نياورده و امروز دولت خواهان افزايش ماليات بردرآمد است در صورتي كه افزايش بردرآمد زماني مناسب است كه رونق مناسبي باشد و الان زمانش نيست.

سقز در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع شده است.ك/4

1904/7249