در ادامه اين مطلب آمده است: يك سال از درگذشت خليفه صابر نيلوفري يكي از سرشناس ترين شخصيت هاي چند دهه اخير سقز كه به دليل خدماتش به شهروندان بسيار مورد احترام بود، گذشت. وي جداي از آنكه به سبب تبحرش در طب سنتي شهره بود، به عنوان پهلوان و پدر ورزش باستاني شهرهاي سقز و بانه هم شناخته مي شد.
خليفه صابر از خاندان حاجي حكيم نيلوفري از مشروطه خواهان نامدار كرد بود كه در دوران جواني به تصوف گرايش پيدا كرد و مدارج عالي تصوف را پيمود.
همزمان با ورود به حلقه صوفيان و در سن 23 سالگي، پايه هاي وزرش باستاني را در سقز بنا نهاد و بعد از چند سال و با كوچ اجباري به بانه در اين شهر هم علاقمندان به كشتي باستاني را گرد هم آورد و بر همين اساس وي را پدر ورزش باستاني در هر دوشهر مي دانند.
خليفه سال ها قبل در اين باره گفته بود: زماني كه شروع به ورزش باستاني و پهلواني كردم، دولت وقت به بهانه هاي واهي سد راه تداوم اين ورزش در سقز مي شد و شرايط را چنان بر من تنگ كرد كه مجبور به كوچ به بانه شدم و در آنجا هم كشتي پهلواني را پايه ريزي كردم و طوري شد كه از سقز هم علاقمندان به تمرينات ما ملحق مي شدند.
وي همچون پيشينيانش در خاندان نيلوفري كه جداي از ويژگي هاي خاص خود در طب سنتي هم در منطقه صاحب نام بودند، شكسته بندي چيره دست و محل مراجعه شهروندان بود كه بدون هيچ چشم داشتي چه در منزل چه در محل كار خود به مداوا مريضان مي پرداخت. تقريبا همه سقزي هاي كه مشكل دررفتگي يا شكستگي استخوان را تجربه كرده اند، خاطره اي از مداوا شدن توسط خليفه صابر را دارند.
خليفه صابر در گفتگو هاي خصوصي يكي ديگر از افتخارات زندگي خود را اينگونه بيان كرده بود: 88 سال به غسل دادن مردگان پرداختم و بدون آنكه سراغ نام و نشاني از ميت باشم تا همه را به يك شكل غسل دهم و فرقي ميان آنها نگذارم.
خليفه 4 بار ازدواج كرد كه حاصل انها 7 فرزند –دو دختر و پنچ پسر- بود كه 2 تن از پسرانش پيش از خود وي به ديار باقي شتافتند.
از آخرين اقدامات خليفه صابر نيلوفري بازسازي ساختمان تكيه شيخ عبدالكريم است كه به همت و پيگيري او به ثمر نشست.ك/1
1904
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۲
تارنماي شارنيوز در مطلبي با عنوان 'سقز بدون خليفه صابر يك ساله شد' به معرفي و زندگي نامه خليفه صابر نيلوفري از مشروطه خواهان نامدار كرد پرداخته است.