به گزارش ايرنا، جشنواره توليد كتاب هاي صوتي براي كودكان و نوجوانان اين امكان را براي علاقه مندان فراهم كرده است تا با مشاركت خود به ايجاد كتابخانه مجازي از كتاب هاي صوتي بپردازند.
اين جشنواره با هدف توليد و جمع آوري كتاب هاي صوتي براي كودكان و نوجوانان به ويژه نابينايان و همچنين گردآوري فايل هاي صوتي افسانه ها، مثل ها، متل ها و حكايات با زبان و لهجه هاي محلي ايران اجرا خواهد شد.
دبير جشنواره توليد كتاب هاي صوتي روز يكشنبه به ايرنا گفت: دومين دوره اين جشنواره از بهمن امسال تا پايان خرداد ماه سال آينده برگزار مي شود و علاقه مندان به شركت در آن مي توانند تا اين تاريخ آثار و فايل هاي صوتي خود را ارسال كنند.
حسن آذري افزود: بيش از ۵۰۰ عنوان كتاب مناسب كودكان و نوجوانان براي اين جشنواره پيشنهاد شده است هرچند علاقه مندان مي توانند با كتاب هاي خارج از اين فهرست نيز در جشنواره شركت كنند.
وي با بيان اينكه اطلاعات كامل درباره چگونگي تهيه فايل هاي صوتي و كيفيت آن بر روي پايگاه اينترنتي attarlibrary.ir/soundbook در دسترس است اظهار كرد: مهمترين اصل در توليد كتاب صوتي براي كودكان، صحيح خواني آن كتاب است.
وي با بيان اينكه توليد كتاب صوتي براي نوجوانان از آمار كمتري نسبت به ساير سنين و گروه ها برخوردار است از علاقه مندان به شركت در اين جشنواره خواست تا تهيه كتاب صوتي براي گروه نوجوانان را در اولويت كار خود قرار دهند.
آذري با بيان اينكه اين جشنواره به اين شكل گسترده براي نخستين بار است كه در كشور برگزار مي شود گفت: از بين آثار رسيده، بهترين و با كيفيت ترين آنها انتخاب و جهت ايجاد كتابخانه مجازي استفاده مي شود.
وي با اشاره به اينكه براي اين كار لازم است از ناشران كتب نيز مجوز دريافت شود افزود: هدف اصلي ما از برگزاري جشنواره ايجاد حس مهرباني و انسان دوستي نسبت به همنوعان و مشاركت در كار فرهنگي است.
دبير جشنواره كتاب هاي صوتي براي كودكان و نوجوانان اظهار كرد: در نخستين دوره اين جشنواره از ميان 450 اثر رسيده، يكصد اثر انتخاب شد.
وي با اشاره به استقبال خوبي كه تا كنون از دومين دوره جشنواره شده است تصريح كرد: امروزه با گسترش فناوري جديد و گوشي هاي هوشمند ضرورت توليد كتاب هاي صوتي براي همه اقشار جامعه دو چندان شده است.
به گزارش ايرنا، كتاب صوتي، متن كتابي است كه توسط يك يا چند گوينده خوانده ميشود و بصورت فايل صوتي درميآيد.
اين كتابها در ابتدا با هدف رفع نياز نابينايان ارايه شد اما با گذر زمان و پيشرفت فناوري از يك سو و گرفتاريهاي زندگي بشري از سوي ديگر ترويج اين كتاب ها افزايش يافت.
پيشينه كتاب گويا يا صوتي در جهان به سال ۱۹۳۱ برميگردد كه در آن سال گنگره آمريكا، برنامه كتاب سخنگو را در دستور كار قرار داد.
اين پروژه كه «كتاب براي نابينايان» نام داشت، در ابتدا در راستاي كمك به نابينايان براي مطالعه صورت گرفت.
ابتدا برخي از كتابهاي آموزشي و درسي روي نوار كاست پياده شد و به دنبال آن كتابهاي ادبي و داستان و حكايات ارائه شدند.
با پديد آمدن لوح فشرده (سيدي)، طرفداران آثار صوتي بيشتر شد به طوريكه با توسعه اينترنت، فناوري هاي ارتباطي، فرمتهاي جديد فشرده صوتي و دستگاههاي پخش صوتي ام پي تري (MP3) كه به راحتي قابل حمل هستند، محبوبيت كتابهاي سخنگو افزايش يافت.
كتابخانههاي ديجيتالي گويا نيز ابزاري كارآمد هستند كه ميكوشند با فراهم ساختن فرصتهاي برابر براي رشد و آموزش كودكان نابينا و ايجاد زمينهاي براي بهبود مهارتهاي يادگيري و اجتماعي آنان، به شكلگيري آيندهاي روشنتر و پراميدتر براي آنان كمك كنند.
كتابخانه صوتي براي ارتقاء سرانه مطالعه و ترويج فرهنگ مطالعه است و علاقهمندان و شهرونداني كه به هر دليلي امكان خواندن كتابهاي مورد علاقه خود را ندارند مي توانند از اين فضا براي كتابخواني استفاده كنند.
ت/3011/ 6022
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰
اصفهان- ايرنا- علاقه مندان به تهيه كتاب هاي صوتي مي توانند در حركتي انسان دوستانه آثار خود را به كودكان و نوجوانان نابينا هديه كنند.