به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، آيت الله «مصطفي محقق» در سمينار بررسي توهين به مقدسات ديني از منظر اسلام و حقوق بين الملل افزود: بديهي است كه هر كس به مقدسات ديگران توهين كرد بايد آماده توهين به مقدساتش باشد.
وي ادامه داد: تاكيد قرآن بر آن است كه حتي نبايد به خدايان ديگران هم توهين كرد چرا كه توهين به مقدسات ديگران ممكن است توهين به مقدسات اسلام را در پي داشته باشد.
استاد فقه و حقوق بين الملل اسلامي دانشگاه شهيد بهشتي، حق ارتكاب خطا و حق آزادي بيان را از حقوق انسان و مورد تاكيد اديان الهي و حقوق بين الملل برشمرد و اظهار داشت: لازمه تامين آزادي بيان پرهيز از توهين به ديگران و مقدسات آن ها است.
محقق داماد افزود: براساس ميثاق حقوق بين الملل هرگونه تبليغ جنگ و ترغيب تنفر و كينه كه باعث تبعيض يا اعلام مخاصمه و زور باشد، ممنوع است. براساس قوانين بين المللي، كشورها ملزم هستند از هرگونه تبليغ جنگ يا تنفر كه محرك خشونت نژادي، ديني، قومي و ملي شود، پرهيز كنند.
** ايران در رعايت حقوق اقليت ها و احترام به مقدسات، نمونه است
در ادامه اين نشست دكتر هادي سليمان پور رييس مركز آموزش و پژوهش هاي بين المللي وزارت امور خارجه به ايراد سخن پرداخت و گفت: در حقوق بين الملل بر آزادي بيان تاكيد شده اما در عين حال اين آزادي بيان مشروط به احترام به حقوق ديگران، حفظ امنيت ملي، نظم اجتماعي و سلامت و اخلاق عمومي است.
وي مردم سالاري ايران را از لحاظ رعايت حقوق اقليت ها و احترام به مقدسات آن ها در جهان امروز نمونه دانست.
اين مقام دستگاه ديپلماسي كشور، دنياي امروز را دچار بحران ارزشي دانست و افزود: بين ارزش هايي كه وجود دارد و اقداماتي كه انجام مي شود تضاد بسيار است.
سمينار بررسي توهين به مقدسات از منظر اسلام و حقوق بين الملل به همت مركز مطالعات وزارت خارجه و با حضور علي يونسي دستيار ويژه رييس جمهور در امور اديان و اقليت هاي ديني و مذهبي و جمعي از سفراي خارجي مقيم تهران امروز صبح (دوشنبه) در محل مركز مطالعات وزارت خارجه برگزار شد.
سيام**9191**1058**9132**1429
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
تهران - ايرنا – عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اين كه اسلام توهين به ديگران را منع كرده است، گفت: اگرچه موضوع پرهيز از توهين به مقدسات ديني در اعلاميه جهاني حقوق بشر نيامده ولي در اسناد جنبي ديگر مثل ميثاق حقوق بين الملل بر اين موضوع تاكيد شده است.