به گزارش ايرنا، محمد باقر قاسم زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در برخي از روزها و ايام تعطيلات سال بيش از 200 پرواز روزانه در فرودگاه مشهد نشست و برخاست مي كنند.
وي با اشاره به حجم پروازهاي هوايي از فرودگاه مشهد در سال گذشته، افزود: در سال 92 در مجموع 51 هزار و 463 پرواز در فرودگاه مشهد انجام شد و 7 ميليون و 329 هزار و 353 نفر به وسيله اين پروازها در اين فرودگاه جابه جا شدند.
مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي افزود: در پايان دي ماه سال جاري 6 ميليون و 970 هزار و 889 نفر از طريق فرودگاه مشهد جابهجا شدند و در اين مدت 47 هزار و 840 پرواز در اين فرودگاه پر تردد كشور انجام شد.
وي با بيان اينكه پيش بيني مي كنيم تا پايان سال جاري تعداد پروازهاي هوايي اين فرودگاه 25 درصد افزايش يابد، اظهارداشت: در ايام تعطيلات نوروزي سال 93 در مجموع 419 هزار و 84 نفر از طريق فرودگاه مشهد جا به جا شدند و در همين ايام 2 هزار و 922 عمليات نشست و برخاست هواپيما در فرودگاه مشهد انجام شد.
وي تصريح كرد: هم اكنون از طريق فرودگاه مشهد به 30 مسير داخلي پرواز انجام مي شود و تنها به استانهايي كه فرودگاهي نداريم، پروازي از مشهد انجام نمي شود.
قاسم زاده با بيان اينكه در حال حاضر به 19 مسير بين المللي از فرودگاه مشهد پرواز انجام مي شود اظهارداشت: مسير مشهد - كويت توسط كويت ايرويز از هشتم فروردين ماه سال آينده و مسير مشهد - هامبورگ از 10 اسفند سال جاري توسط شركت هوايي جرمنيا ايرلاين راهاندازي ميشود.
مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي افزود: تا پايان دي ماه سال جاري كل پروازهاي مسافري فرودگاه مشهد 10 درصد رشد داشته است كه در پروازهاي داخلي 7 درصد، در پروازهاي بينالمللي 22 درصد و پروازهاي عتبات 19 درصد افزايش داشته است.
به گفته وي، شركتهاي هواپيمايي در ماه هاي اخير پروازهاي خود را به فرودگاه شهيد هاشمي نژاد مشهد افزايش دادهاند و در همين راستا شركت هواپيمايي معراج 35 درصد، شركت هواپيمايي قشم 90 درصد، شركت هواپيمايي تابان 46 درصد، شركت هواپيمايي زاگرس 104 درصد، شركت هواپيمايي كاسپين 30 درصد و شركت هواپيمايي گلفاير 76 درصد افزايش پرواز به مشهد داشته است.
مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي يادآورشد: از دي ماه سال جاري نيز شركتهاي هواپيمايي اترك و فلاي دوبي پروازهاي خود را به فرودگاه مشهد برقرار كردهاند.
وي از برنامه فراخوان براي نصب پنج دستگاه پل تلسكوپي (ايربريج) به قيمت 20 ميليارد تومان براي فرودگاه مشهد خبرداد و گفت: اين پل ها براي پذيرش و تخليه هواپيماي ايرباس و بوئينگ 747 مورد استفاده قرار مي گيرد به طوري كه هر پل تلسكوپي 450 نفر مسافر بوئينگ 747 را در مدت زمان 9 دقيقه به راحتي تخليه مي كند.
وي با اشاره به وسعت فرودگاه مشهد اظهارداشت: در حال حاضر با شش هزار متر مربع سالن ترانزيت و 2هزار و 500 متر مربع ترمينال ورودي و بارانداز در فرودگاه شهيد هاشمينژاد مشهد به مسافران اين فرودگاه خدمات لازم را ارايه مي دهد.
مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي گفت: ترمينال داخلي فرودگاه شهيد هاشمينژاد مشهد پيش از اين 10 هزار مترمربع بود كه 15 هزار مترمربع آن بازسازي و به آن اضافه شد و با احتساب رواقهاي بيروني هم اكنون 37 هزار و 500 متر مربع مساحت سالن ترمينال داخلي است.
قاسم زاده از افتتاح پاركينگ طبقاتي فرودگاههاي مشهد با ظرفيت يك هزار و 400 خودرو خبر داد و گفت: متراژ اين پاركينگ 36 هزار و 500 مترمربع در 3.5 طبقه است كه هر طبقه 400 خودرو و با احتساب نيم طبقه بالا در مجموع يك هزار و 400 خودرو ظرفيت اين پاركينگ است.
مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي در خصوص ساختمان عمليات و برج مراقبت پرواز فرودگاه مشهد كه در حال احداث است، افزود: اين بنا شامل 7 طبقه از همكف و 2 طبقه منفي در مجموع در 9 طبقه احداث مي شود.
وي اظهارداشت: از محل اعتبارات شركت فرودگاههاي كشور 16 ميليارد تومان به فاز يك اين پروژه و ساختمان پليس اختصاص يافته و هم اكنون فاز يك پروژه 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و قرار است كل پروژه 14 ماهه و تا پايان تابستان سال آينده و اوايل مهر ماه به پايان برسد.
وي در ادامه در خصوص دريافت طلب اين فرودگاه از شركت هاي هوايي گفت: از خرداد ماه سال جاري تاكنون 76 ميليارد تومان از طلب ايرلاينها به فرودگاه مشهد پرداخت شده امام هم اكنون 50 ميليارد تومان آن باقي مانده است.
قاسم زاده با اشاره به درآمدهاي فرودگاه مشهد گفت: از محل فعاليتهاي هوانوردي سالانه 120 ميليارد تومان و از محل فعاليتهاي غير هوانوردي نظير اجازه غرفهها سالانه 30 ميليارد تومان و در مجموع 150 ميليارد تومان درآمد نصيب فرودگاه مشهد مي شود.
وي با بيان اينكه سال گذشته 38 ميليارد تومان در بخش اعتبارات عمراني فرودگاه مشهد هزينه شده است، گفت: از 120 ميليارد تومان درآمد شركت فرودگاههاي كشور از محل فعاليتهاي هوانوردي 60 ميليارد تومان در اين فرودگاه هزينه ميشود و مابقي صرف فرودگاههاي زيانده ديگر مي شود.
مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي از 24 ساعته شدن سيستم راداري فرودگاه مشهد خبر داد و گفت: اين سيستم تا پيش از اين 18 ساعت كار مي كرد اما 24 ساعته شدن اين سيستم باعث كاهش مصرف سوخت پروازها و صرفهجويي در زمان نشست و برخواست هواپيماها شده است.
وي در پايان با بيان اينكه دو باند پروازي و 8 تاكسي وي در فرودگاه مشهد در اختيار شركت هاي هوايي براي انجام عمليات نشست و برخاست است، گفت: هم اكنون تنها يك فروند توپولف ملكي شركت هواپيمايي تابان در اين فرودگاه زمينگير شده است.
يادآور مي شود، شركت فرودگاه هاي كشور از خبرنگاران فعال در حوزه وزارت راه و شهرسازي براي بازديد از طرح هاي توسعه فرودگاه بين المللي مشهد دعوت كرده است و اين نشست خبري پس از بازديد خبرنگاران از اين طرح ها با مديركل فرودگاه هاي استان رضوي برگزار شد.
اقتصام(3)1108
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۷
مشهد - ايرنا - مديركل فرودگاههاي استان خراسان رضوي گفت: فرودگاه شهيد هاشمي نژاد مشهد به عنوان دومين فرودگاه پرتردد كشور، هم اكنون شاهد انجام روزانه بيش از 180 پرواز داخلي و بين المللي است.