همدان- ايرنا- جشنواره بازي هاي بومي و محلي استان همدان روز دوشنبه برگزار شد.

به گزارش ايرنا رييس هيات ورزش هاي روستايي و عشايري استان همدان عصر دوشنبه در اين جشنواره گفت: بازي هاي بومي و محلي بهترين جايگزين براي بازي هاي رايانه اي هستند و خانواده ها بايد به اين بازي ها كه ريشه در تاريخ و تمدن ايران زمين دارد، توجه كنند.

'مهرداد نادري فر' بيان كرد: در حاليكه بازي هاي رايانه اي منجر به انزوا، فقر حركتي و تخريب روحي رواني مي شود اما بازي هاي بومي محلي شادماني و سلامت و تندرستي را به ارمغان مي آورد.

نادري فر اضافه كرد: خانواده ها بايد به ترويج فرهنگ بازي هاي بومي محلي توجه ويژه داشته باشند و اجازه ندهند بازي هاي غربي ها در بين فرزندانشان ترويج يابد.

رييس هيات ورزش هاي روستايي و عشايري كشور در ادامه با اشاره به برگزاري دومين جشنواره بازي هاي بومي محلي استان همدان گفت: در اين رقابت ها حدود يكصد ورزشكار در قالب هشت تيم در 14 رشته نمايشي و رقابتي حضور دارند.

در اين جشنواره ورزشكاران در بخش نمايشي به اجراي بازي هاي طناب كشي، هفت سنگ، گردوبازي، كمربندبازي، الك و دولك، دستمال قاپي، يقل و دوقل، يه لنگه پا، بوشداش، وسطي، هفت وجب و اتلم اتلم پرداختند.

وي اضافه كرد: همچنين در بخش مسابقه دوستانه هم حاضرين در دو رشته طناب كشي و دال پلان رقابت كردند.



* احيا و شناسايي فرهنگ و آداب بومي محلي استان ضروري است

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان نيز در اين جشنواره گفت: احيا و شناسايي فرهنگ و آداب بومي محلي استان ضروري است و انتظار داريم دستگاه هاي مربوطه با همكاري لازم به اين هدف كمك كنند.

'ريحان سروش مقدم' افزود: تقويت فرهنگ قومي - محلي با احيا آداب و سنت آنها بسيار مهم است و مي توان با ترسيم نقشه مسير احيا اين فرهنگ ها، در ترويج آن كمك كرد.

در اين جشنواره تيم ها در قالب بانوان و آقايان به صورت مجزا به برگزاري بازي هاي نمايشي و رقابتي پرداختند.

همدان داراي هفت هزار ورزشكار سازمان يافته روستايي و عشايري است.

7520/6993